За образователните инициативи

Инициативите на ЕС в тази област предоставят на учащите и работещите в сферата на образованието възможност да разберат по-добре образователните системи в ЕС и да намерят подходяща програма за обучение.

ЕС предлага на бъдещи студенти, чираци и стажанти възможност да придобият опит в някои от най-напредничавите институции за обучение в света.

Ако се интересувате от обучение в Европа, инициативата Образование в Европа съчетава информация и съвети, които ще ви помогнат да изберете какво и къде да учите.

Учащи и преподаватели също така имат достъп до SELFIE, където могат да разберат по-добре как училището им използва технологиите в цифровата ера.

Постоянното създаване на възможности в областта на образованието и обучението остава от решаващо значение за ЕС и страните членки. Инициативи на ЕС като SELFIE и „Образование в Европа“ дават възможност на отделните лица да реализират пълния си потенциал, независимо дали става дума за студент, който прави следващата стъпка към университетска степен, или за преподавател, който се стреми към развитие на своите умения и кариера.