Ön fiatal művész vagy formatervező? Akkor érdekelheti, hogy új jelképet szeretnénk terveztetni a biztonságosabb és megbízható online szolgáltatások jelölésére. Vegyen részt Ön is, küldje be pályaművét az „e-Mark U Trust” elnevezésű pályázatra! Ne szalassza el a lehetőséget, hiszen talán éppen az Ön alkotása fogja jelölni a jövőben a megbízható európai honlapokat.

Miről szól az „e-Mark U Trust” pályázat?

Olyan új jelképet szeretnénk terveztetni, amelynek segítségével az elektronikus tranzakciókat végrehajtó internetfelhasználók biztosak lehetnek abban, hogy megbízhatnak az adott online szolgáltatásban. A minősített elektronikus bizalmi szolgáltatások jelölésére szolgáló pályaműveket várunk.

Ha Ön fiatal művész vagy formatervező, vegyen részt az „e-Mark U Trust” elnevezésű pályázaton, és küldje be alkotását! Ha az Ön pályázata nyer, akkor a 28 uniós országban az Ön által tervezett szimbólum fogja jelölni a minősített bizalmi szolgáltatók honlapjait, ráadásul 5000 euró összegű pénzdíjban is részesül!

Mit értünk minősített elektronikus bizalmi szolgáltatások alatt?

Tegyük fel, hogy Ön egy másik uniós országba megy tanulni. Ilyenkor a fogadó országba való megérkezés után számos adminisztratív ügyet kell elintéznie. A minősített elektronikus bizalmi szolgáltatásoknak köszönhetően nem kell bemennie a különböző önkormányzati hivatalokba vagy egyetemi tanszékekre, hiszen online is jelentkezhet az egyetemi kurzusokra, és online is elintézheti a helyi hatóságoknál szükséges bejelentkezéseket.

Alá kell írnia egy dokumentumot? SEMMI GOND, elektronikus aláírással is elintézheti. Határidőre kell benyújtania a dokumentumot? SEMMI GOND, az elektronikus időbélyegző igazolja, hogy időben megtörtént a dokumentum benyújtása. Átvételi elismervényre van szüksége? SEMMI GOND, az elektronikus tértivevényt kínáló kézbesítési szolgáltatás ezt is meg tudja oldani. A elektronikus bizalmi szolgáltatásokról szóló új uniós jogszabály értelmében ezeket a szolgáltatásokat határokon átnyúló módon igénybe lehet venni. A jogszabály megkülönbözteti az átlagos és magas biztonsági szinttel rendelkező elektronikus bizalmi szolgáltatásokat. Utóbbiakat minősített elektronikus bizalmi szolgáltatásoknak is nevezik.

Mi a pályázat tárgya?

A minősített elektronikus bizalmi szolgáltatások jelölésére szeretnénk olyan bizalmi jegyet (jelképet vagy logót) terveztetni, amely a 28 uniós ország minősített bizalmi szolgáltatóinak honlapjain fog megjelenni.

A bizalmi jegynek egyszerűnek, eredetinek és ötletesnek kell lennie, ezenkívül a megbízhatóságot és a biztonságot kell megtestesítenie.

A jelkép a következőket fogja jelölni:

  • Az internetfelhasználó biztonságos és kényelmes módon hajthatja végre az online tranzakciókat.
  •  A felhasználó biztos lehet abban, hogy a használni kívánt bizalmi szolgáltatások megfelelnek az uniós szabályozásnak és bizonyos követelményeknek.
  • A elektronikus bizalmi szolgáltatást nyújtó szolgáltató biztosítja a fogyasztókat arról, hogy az általa nyújtott szolgáltatások törvényesek, és minőségük megfelel az Unió-szerte érvényben levő szabályozásnak.
  • A bizalmi jegy igazolja, hogy a szolgáltató olyan minősített szolgáltatásokat nyújt, amelyek megfelelnek az elektronikus azonosításról és bizalmi szolgáltatásokról szóló rendeletnek.

Miért írunk ki pályázatot?

2016-ban az egész Európai Unióban bevezetjük a minősített bizalmi szolgáltatókat jelölő új uniós bizalmi jegyet. Az új uniós bizalmi jegyet önkéntes alapon használhatják majd azok a 28 uniós tagállam valamelyikében bejegyzett minősített bizalmi szolgáltatók, amelyek megfelelnek az elektronikus azonosításról és bizalmi szolgáltatásokról szóló rendelet követelményeinek.

Mire szolgál a bizalmi jegy?

Tegyük fel, hogy alá szeretne írni egy 50 000 euró értékű eszköz beszerzéséről szóló szerződést. Egy másik országbeli szállítótól kíván vásárolni, ezért a személyes aláírás helyett inkább az elektronikus aláírást részesítené előnyben.

Ezért bizalmi szolgáltatót keres az interneten, hogy elektronikus aláírás hitelesítésére szolgáló tanúsítványt vásároljon. Hogyan bizonyosodhat meg arról, hogy az Ön által választott szolgáltató megbízható szolgáltatást nyújt? Nagy értékű szerződést ír alá, ezért érthető módon biztos szeretne lenni abban, hogy magas szintű biztonságot nyújtó és az Unióban törvényesen elismert szolgáltatást választott.

Ilyenkor uniós bizalmi jeggyel ellátott honlapot ajánlatos választania, így garantáltan biztonságos módon történik meg az elektronikus aláírás.

Ki pályázhat?

Az „e-Mark U Trust” pályázatra formatervezési és művészeti egyetemeken tanuló uniós hallgatók nyújthatják be legötletesebb terveiket. Olyan pályázók vehetnek részt, akik a 28 uniós tagállam valamelyikében hallgatói jogviszonyban állnak valamely művészeti akadémiával, egyetemmel vagy főiskolával. A pályázatok benyújtási határideje: 2014. szeptember 15. A pályázat benyújtása előtt tájékozódjon a pályázati szabályokról és a pályázati feltételekről, hogy valóban jogosult-e pályázni!

Nyújtson be pályaművet!

Pályaművét 2014. július 3. és szeptember 15. között nyújthatja be ezen a honlapon (további információkat itt talál: Nyújtson be pályaművet).

Miért érdemes pályázni? Egyrészt azért, mert az uniós bizalmi jegyre vonatkozó pályázat nyertes alkotása számos honlapon látható lesz majd. Másrészt, ha Ön nyer, munkája is hozzájárul az internetes és online szolgáltatások megbízhatóságának előmozdításához.

Ráadásul az „e-Mark U Trust” pályázaton elért első helyezés szakmai fejlődésében is mérföldkövet jelenthet.

A pályázat díjazása: az első helyezett 5000 eurós pénzdíjban részesül. A második helyezett 3500 eurót vihet haza. A harmadik helyezett 1500 euróval lesz gazdagabb.

Az első három helyezett meghívást kap a 2015 nyarán Brüsszelben megrendezésre kerülő hivatalos díjátadó ünnepségre is.