Sunteți un tânăr artist sau designer ? Căutăm un nou simbol pentru servicii online mai sigure și de încredere. Vă invităm să participați, transmițând ideile dumneavoastră în cadrul concursului „O marcă electronică de încredere”: creația dumneavoastră s-ar putea regăsi pe site-uri internet europene de încredere, deci nu ratați această ocazie!

În ce constă concursul „O marcă electronică de încredere”?

Căutăm un simbol nou, original, care să fie un indiciu pentru utilizatorii de internet cu privire la faptul că pot avea încredere într-un serviciu online atunci când efectuează o tranzacție electronică. Rolul dumneavoastră este să concepeți simbolul pentru serviciile electronice de asigurare a încrederii calificate.

Dacă sunteți un tânăr artist sau designer, vă invităm să participați la concursul nostru „O marcă electronică de încredere”, transmițându-ne ideile dumneavoastră. În cazul în care designul dumneavoastră este desemnat câștigător, acesta va fi publicat pe o serie de site-uri internet ale prestatorilor de servicii electronice de certificare calificați în toate cele 28 de state membre ale UE iar dumneavoastră veți primi un premiu de 5 000 de euro!

Ce se înțelege prin „servicii electronice de asigurare a încrederii calificate”?

Dacă mergeți la studii în străinătate, va trebui să parcurgeți câteva proceduri administrative la sosirea în noul stat membru al UE în care veți studia. Datorită serviciilor electronice de asigurare a încrederii calificate, nu este necesar să vă deplasați la sediul autorităților locale sau al universităților, vă puteți înregistra la cursuri sau puteți efectua procedurile administrative online.

Trebuie să semnați un document ? NICIO PROBLEMĂ, puteți face acest lucru printr-o semnătură electronică. Trebuie să transmiteți acest document până la o dată-limită? NICIO PROBLEMĂ, o marcă temporală electronică va dovedi faptul că acesta a fost transmis la timp! Aveți nevoie de o confirmare de primire? NICIO PROBLEMĂ, o puteți obține prin intermediul serviciului de confirmare de primire electronică! Un nou act legislativ al UE privind „serviciile electronice de asigurare a încrederii” vă va permite să utilizați toate aceste servicii la nivel transfrontalier. Acesta face, de asemenea, distincția între serviciile electronice de asigurare a încrederii de nivel mediu și serviciile electronice de asigurare a încrederii de nivel înalt, cunoscute, de asemenea, sub denumirea de „servicii electronice de asigurare a încrederii calificate”.

Ce căutăm?

Avem nevoie de o marcă de încredere (un simbol sau un logo) pentru serviciile de asigurare a încrederii calificate care să fie utilizată pe site-urile internet ale prestatorilor de servicii de asigurare a încrederii calificați, în toate cele 28 de state membre ale UE.

Marca de încredere trebuie să fie simplă, originală și inteligentă și să insufle un sentiment de încredere și de siguranță.

Aceasta va indica faptul că:

  • Utilizatorii de internet pot efectua tranzacții online în condiții de siguranță, confort și securitate.
  • Utilizatorii de internet au o garanție suplimentară că serviciile de asigurare a încrederii pe care și le doresc respectă normele UE și îndeplinesc cerințe specifice.
  • Prestatorii de servicii electronice de asigurare a încrederii pot oferi garanții sporite consumatorilor cu privire la faptul că serviciile pe care le oferă sunt legitime și că gradul de calitate al acestora este reglementat la nivelul UE.
  • Marca de încredere asigură faptul că serviciile oferite sunt calificate și că respectă normele stabilite în Regulamentul eIDAS .

Care este scopul acestui concurs?

În 2016 va fi introdusă, în toate statele membre ale Uniunii Europene, o nouă marcă de încredere a UE pentru prestatorii de servicii de asigurare a încrederii calificați. Prestatorii de servicii de asigurare a încrederii calificați, stabiliți în cele 28 de state membre ale UE, care îndeplinesc cerințele stabilite în legislația UE, și anume în Regulamentul eIDAS, vor avea posibilitatea de a folosi această marcă de încredere a UE.

În ce situații poate fi utilizată marca de încredere?

Să presupunem că sunteți pe punctul de a semna un contract în valoare de 50 000 de euro pentru achiziționarea de echipamente pentru întreprinderea dumneavoastră. Sediul furnizorului se află la o distanță mare de locuința dumneavoastră și doriți să semnați contractul mai degrabă pe cale electronică decât în persoană.

În acest caz, puteți căuta online un prestator de servicii de asigurare a încrederii de la care să cumpărați un certificat digital pentru semnăturile electronice. Cum puteți fi siguri că serviciile furnizorului pe care l-ați ales sunt de încredere? Valoarea contractului dumneavoastră este mare și doriți să vă asigurați că serviciul pe care urmează să îl cumpărați oferă un nivel ridicat de securitate și este recunoscut din punct de vedere juridic în UE.

Trebuie doar să găsiți un site internet care utilizează marca de încredere a UE și veți avea garanția că semnătura dumneavoastră electronică este sigură.

Cine poate participa?

Toți studenții la design sau la arte din UE sunt invitați să își prezinte cele mai inovatoare proiecte în cadrul concursului „O marcă electronică de încredere”. Participanții trebuie să urmeze cursurile unei academii, universități sau colegiu într-unul dintre cele 28 de state membre ale UE. Proiectele trebuie transmise  până la 15 septembrie 2014. Înainte de a vă înscrie, vă invităm să consultați regulamentul de concurs și specificațiile pentru a vă asigura că îndepliniți toate condițiile.

Procedura de transmitere a propunerilor

Vă puteți prezenta propunerea de design prin intermediul acestui site, în perioada 3 iulie – 15 septembrie 2014 (pentru mai multe informații, a se vedea Procedura de transmitere a designului).

De ce ar trebui să participați? Publicarea proiectului dumneavoastră pe numeroase site-uri internet este doar unul dintre motivele pentru care ați putea participa la concursul „O marcă electronică de încredere a UE”. De asemenea, designul dumneavoastră va contribui la creșterea gradului de încredere în internet și în serviciile online

În plus, câștigarea concursului „O marcă electronică de încredere a UE” ar putea reprezenta un moment de cotitură în cariera dumneavoastră de designer.

Premiul: Câștigătorul va primi un premiu de 5 000 de euro în numerar! V-ați clasat pe locul doi? Veți primi suma de 3 500 de euro! Veți fi premiat chiar și în cazul în care v-ați clasat pe locul trei, și anume cu suma de 1 500 de euro.

Câștigătorul concursului și participanții clasați pe locurile doi și trei vor fi, de asemenea, invitați la ceremonia oficială de decernare a premiilor care va avea loc la Bruxelles, în vara anului 2015.