Oletko nuori taiteilija tai muotoilija? Haemme uutta tunnusta turvallisemmille sähköisen asioinnin luottamuspalveluille verkossa. Tule mukaan ja lähetä ideasi ”e-mark U Trust” kilpailuun, suunniteltu tunnus voi tulla luotettaville verkkosivuille kaikkialla Euroopassa, tartu mahdollisuuteen!

Mistä "e-mark U Trust" -kilpailussa on kyse?

Tavoitteena on löytää internetin käyttäjiä opastava täysin uusi tunnus sähköisen asioinnin luottamuspalveluille. Suunniteltu tunnus on osoitus siitä, että palvelu on hyväksytty sähköisen asioinnin luottamuspalvelu.

Jos olet nuori taiteilija tai suunnittelija, osallistu "e-mark U Trust”
-kilpailuun ja lähetä ehdotuksesi. Voittanut tunnus näkyy hyväksyttyjen luottamuspalvelujen tarjoajien verkkosivuilla kaikissa 28 EU-maassa, ja voittaja saa 5 000 euroa.

Mitä ovat hyväksytyt sähköisen asioinnin luottamuspalvelut?

Jos muuttaa ulkomaille opiskelemaan, pitää uuteen EU-maahan tullessa hoitaa useita hallinnollisia asioita. Hyväksyttyjen sähköisen asioinnin luottamuspalvelujen ansiosta ei ole tarpeen käydä paikallishallinnon tai yliopiston toimistossa vaan voi rekisteröityä kursseille tai viranomaisten sivuille verkossa.

Tarvitseeko asiakirja allekirjoituksen? Ei hätää, allekirjoituksen voi hoitaa sähköisesti! Pitääkö asiakirja toimittaa ennen tiettyä määräaikaa? Ei hätää, sähköinen aikaleima osoittaa, että asiakirja on toimitettu ajoissa! Tarvitaanko tosite? Ei hätää, tositteen saa sähköisen asioinnin luottamuspalvelun kautta! EU:n uusi laki ”sähköisen asioinnin luottamuspalveluista” antaa mahdollisuuden käyttää näitä palveluita yli maiden rajojen. Laissa myös erotetaan toisistaan keskimääräisen ja korkean turvallisuustason sähköisen asioinnin luottamuspalvelut; korkeatasoiset palvelut tunnetaan myös nimellä ”hyväksytyt sähköisen asioinnin luottamuspalvelut”.

Mitä etsitään?

Tarvitsemme hyväksytyille sähköisen asioinnin luottamuspalveluille luottamusmerkinnän (symboli tai logo), jota voi käyttää hyväksyttyjen luottamuspalvelujen tarjoajien verkkosivuilla kaikissa 28 EU-maassa.

Luottamusmerkinnän pitää olla yksinkertainen, omaperäinen ja nerokas, ja välittää luottamuksen ja varmuuden tuntua.

Se osoittaa, että:

  • Internetin käyttäjät voivat harjoittaa verkkoasiointia kyseisellä sivustolla helposti ja turvallisesti.
  •  Internetin käyttäjät voivat olla varmoja, että käytettävät luottamuspalvelut ovat EU-sääntöjen mukaisia ja täyttävät erityiset vaatimukset.
  • Sähköisen asioinnin luottamuspalvelujen tarjoajat voivat vakuuttaa kuluttajille, että palvelut ovat lainmukaisia ja laadukkaita, mikä on säännelty koko EU:n alueella.
  • Luottamusmerkintä varmistaa, että tarjotut palvelut ovat hyväksyttyjä ja noudattavat sähköisen asioinnin luottamuspalveluista annettua lainsäädäntöä (ns. eIDAS-asetusta).

Miksi tämä kilpailu?

Vuonna 2016 otetaan käyttöön uusi EU:n luotettavuusmerkki hyväksytyille sähköisen asioinnin luottamuspalvelun tarjoajille kaikkialla Euroopan unionissa. Tätä EU:n luotettavuusmerkkiä voivat käyttää vapaaehtoisesti sellaiset hyväksyttyjen luottamuspalveluiden tarjoajat EU:n 28 jäsenvaltiossa, jotka täyttävät EU:n eIDAS-asetuksen vaatimukset.

Missä tilanteissa luotettavuusmerkintää käytetään?

Haluat esimerkiksi allekirjoittaa 50 000 euron sopimuksen ostaaksesi yritystoiminnassasi tarvittavia laitteita. Toimittaja on kaukana, ja haluat allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti, etkä lähteä paikanpäälle.

Niinpä etsit internetistä hyväksyttyjen luottamuspalvelujen tarjoajan, jolta voit ostaa varmenteen sähköistä allekirjoitusta varten. Miten voit varmistua siitä, että valittu palveluntarjoaja on luotettava? Kun on kyse suurista maksuista, haluaa olla varma siitä, että ostetun palvelun turvallisuustaso on korkea ja että palvelu on EU-lainsäädännön mukainen.

Kun löydät EU:n luotettavuusmerkin verkkosivulta, voit luottaa sähköisen allekirjoituksen turvallisuuteen.

Kuka voi osallistua?

Kaikki EU:n alueen suunnittelun tai taiteen opiskelijat kutsutaan toimittamaan innovatiivisimmat ratkaisunsa "e-Mark U Trust" -kilpailuun. Osallistujien pitää olla kirjoilla korkeakoulussa, yliopistossa tai muussa oppilaitoksessa jossakin EU:n 28 jäsenvaltiosta. Osallistuvat työt pitää lähettää 15. syyskuuta 2014 mennessä. Tutustu ennen osallistumista kilpailun sääntöihin ja kilpailuohjeisiin, jotta tiedät voitko osallistua!

Lähetä ideasi!

Voit jättää ehdotuksesi tämän verkkosivuston kautta 3 heinäkuu ja 15. syyskuuta 2014 välisenä aikana (lisätietoja kohdasta Lähetä ehdotuksesi).

Miksi kannattaa osallistua? Ehdotuksesi näkyminen useilla verkkosivuilla on yksi merkittävistä syistä osallistua EU:n luotettavuusmerkintä -kilpailuun.  Sinun ehdottamasi tunnus myös osaltaan lisää luottamusta internetin sähköisen asioinnin palveluihin.

Tämän lisäksi "e-Mark U Trust" -kilpailun voitto voi olla tärkeä merkkipaalu suunnittelijaurallasi.

Palkinnot: Voittaja saa 5 000 euroa käteisenä! Tulitko toiseksi? Saat 3 500 euroa! Tulitko kolmanneksi? Saat 1 500 euroa.

Kilpailun voittaja ja kaksi seuraavaksi parasta kutsutaan myös virallisen kilpailun palkintojenjakotilaisuuteen Brysseliin kesällä 2015.