Er du en ung kunstner eller designer? Vi søger et nyt symbol for sikre og pålidelige onlinetjenester. Indsend dit forslag og deltag i konkurrencen "e-mark U Trust". Dit design kan komme til at figurere på pålidelige websteder i hele Europa, så gå ikke glib af denne chance!

Hvad handler konkurrencen "e-mark U Trust" om?

Vi søger et helt nyt symbol, som fortæller Internetbrugere, at de kan have tillid til en onlinetjeneste, når de foretager en handling på internettet. Du designer symbolet for kvalificerede pålidelige elektroniske tjenester.

Du kan deltage i vores konkurrence "e-mark U Trust" og sende os dit design, hvis du er en ung kunstner eller designer. Hvis dit forslag vinder, vil du kunne se det på mange af de kvalificerede pålidelige tjenesteyderes websteder i alle 28 EU-lande, og vinderen modtager desuden 5 000 EUR!

Hvad er kvalificerede pålidelige elektroniske tjenester?

Hvis man f.eks. flytter til udlandet for at studere, skal man registrere sig administrativt flere steder, når man ankommer til sit nye land. Takket være de kvalificerede pålidelige elektroniske tjenester er det ikke nødvendigt at henvende sig personligt til kommunen eller på universitetet, for man kan tilmelde sig sit studie eller kommunen på internettet.

Skal man underskrive et dokument? DET ER IKKE NOGET PROBLEM, for det kan man gøre med en elektronisk underskrift! Skal dokumentet indsendes inden en bestemt frist? DET ER IKKE NOGET PROBLEM, for et elektronisk tidsstempel vil vise, at dokumentet blev indsendt til tiden! Har man brug for en kvittering for modtagelsen? DET ER IKKE NOGET PROBLEM, for den bliver udstedt af en elektronisk registreret kurertjeneste! En ny EU-lov om "pålidelige elektroniske tjenester" betyder, at man kan bruge alle disse tjenesteydelser på tværs af nationale grænser. Desuden skelnes der mellem pålidelige elektroniske tjenester med et gennemsnitligt sikkerhedsniveau og tjenester med et højt sikkerhedsniveau, som også er kendt som "kvalificerede pålidelige elektroniske tjenester".

Hvad søger vi?

Vi søger et tillidsmærke (symbol eller logo) for kvalificerede pålidelige tjenester, der skal anvendes på kvalificerede pålidelige tjenesteyderes websteder i alle 28 EU-lande.

Tillidsmærket skal være enkelt, originalt og smart og skal signalere tillid og sikkerhed.

Mærket skal vise, at:

  • Internetbrugere kan udføre deres online transaktioner på en sikker og praktisk måde.
  • De kan være sikre på, at de pålidelige tjenester, som de vil benytte, opfylder EU's regler og specifikke krav.
  • Udbydere af pålidelige elektroniske tjenester kan forsikre forbrugerne om, at deres tjenester er lovlige og af en kvalitet, der reguleres i hele EU.
  • Tillidsmærket sikrer, at de udbudte tjenester er kvalificerede og i overensstemmelse med de regler, der er fastsat i eIDAS-forordningen.

Hvorfor denne konkurrence?

I 2016 vil der blive indført et nyt EU-tillidsmærke for kvalificerede pålidelige tjenesteydere i hele Den Europæiske Union. Dette EU-tillidsmærke kan anvendes frivilligt af de kvalificerede pålidelige tjenesteydere, der er hjemmehørende i de 28 EU-medlemsstater, som opfylder kravene i forordningen om eIDAS i EU-lovgivningen.

Under hvilke omstændigheder vil tillidsmærket blive anvendt?

Man skal f.eks. til at underskrive en kontrakt til 50 000 EUR om køb af udstyr til sin virksomhed. Leverandøren bor langt væk, så man vil gerne underskrive kontrakten elektronisk i stedet for at skulle møde op.

Man går online for at finde en pålidelig tjenesteyder, hvor man kan købe et certifikat til elektroniske underskrifter. Hvordan kan man være sikker på, at tjenesterne fra den tjenesteyder, som man har valgt, er pålidelige? Der er mange penge på spil, så man vil være sikker på, at den tjeneste, som man er ved at købe, er forbundet med en høj grad af sikkerhed og er retligt anerkendt i EU.

Man finder et websted, som anvender EU's tillidsmærke, og så kan man have tillid til, at ens elektroniske underskrift er i sikre hænder.

Hvem kan deltage?

Alle design- og kunststuderende i EU opfordres til at indsende deres mest innovative design til konkurrencen "e-mark U Trust". Deltagerne skal være indskrevet på en kunsthåndværkerskole, et universitet eller en teknisk skole i en af de 28 medlemsstater i EU. De indsendte forslag skal indsendes senest den 15. september 2014. Inden du deltager, bør du læse konkurrencereglerne og specifikationerne for at se, om du er berettiget til at deltage.

Indsend dit forslag!

Du kan indsende dit projektforslag via dette websted mellem den 3 jul og den 15. september 2014 (nærmere oplysninger findes under Indsend dit forslag).

Hvorfor bør du deltage? Én god grund til at deltage i EU's tillidsmærkekonkurrence er, at dit design bliver synligt på mange forskellige websteder, og det vil desuden være med til at fremme tilliden til internettet og onlinetjenester.

Hertil kommer, at det kan være en milepæl i din udvikling som designer at vinde "e-mark U Trust"-konkurrencen.

Præmien: Vinderen får 5 000 EUR kontant! Hvis du bliver nr. 2, vinder du 3 500 EUR! Og bliver du nr. 3, vinder du 1 500 EUR.

De tre vindere bliver også inviteret til den officielle præmieoverrækkelse i Bruxelles i løbet af sommeren 2015.