Repræsentationen i Danmark

Konference i anledning af 100-året for afslutningen af første verdenskrig

/denmark/file/valmue2-webjpg_davalmue2-web.jpg

WW1 100 år...
copyright

It has happened before - could it happen again?

Formålet med konferencen er at sætte de mange udfordringer, som den internationale multilaterale orden i dag står over for, i et bredere historisk perspektiv, ved bl.a. at holde dem op imod de forsøg – det ene en fiasko, det andet en succes – som man gjorde på at etablere regel-baserede internationale institutioner efter de to verdenskrige.

11/11/2018

Vi indleder med den belgiske forsker Koert Debeuf, som er aktuel med bogen Tribalization. Why War is Coming. Derefter vil der være paneldebat med en række forskere og kommentatorer, som diskuterer de nuværende udfordringer og sætter dem i et bredere historisk perspektiv. 

Du kan blandt andet møde: Bo Lidegaard, Per Øhrgaard, Marlene Wind, Lars Bangert Struwe og Per Nyholm.

Efter frokost sætter vi fokus på de mere umiddelbare grunde til den politiske og institutionelle krise, vi oplever i dag, og diskuterer mulige veje frem.

Debatten, som foregår på dansk og engelsk, styres af Clement Kjersgaard

Blandt de spørgsmål, vi gerne vil stille, er:

  • Kan de sidste 70 års regel-baserede og institutionaliserede internationale orden modstå det pres, som den i øjeblikket udsættes for? Og hvis ikke, er vi så på vej tilbage til den ustabilitet, som karakteriserede mellemkrigsårene?
  • Eller er de internationale institutioner en del af problemet, fordi de er for rigide til at tilpasse sig en grundlæggende forandret kontekst og uvillige eller ude af stand til at tilfredsstille de folkelige behov og krav, som en stadig mere ulige globalisering har skabt?

/denmark/file/1918kfumrosenborggade-webjpg_da1918_kfum_rosenborggade-web.jpg

Soldater i Europa-Huset i 1918
copyright
Praktiske oplysninger:

Transport: 
Konferencen foregår på Trekroner Søfort og der er kun adgang til fortet ad søvejen. Fra kl. 10 til kl. 17.30 vil havnerundfartens både derfor sejle i shuttlesejlads fra Isbjørnen på Langelinjekaj 5 til Trekronerfort. Overfarten, som varer omkring 10 minutter, er naturligvis gratis for konferencens deltagere. 
Der er fri parkering i området omkring Isbjørnen, som også ligger i kort gå-afstand fra Østerport Station.  

Forplejning:
Vi byder på kaffe fra kl. ca. 10.30 og serverer frokost mellem 13 og 14. Konferencen afsluttes med en let forfriskning omkring kl. 16.

Tilmelding nedenfor...