Repræsentationen i Danmark

Topmøde om Brexit den 10. april

/denmark/file/brexit-flag-sandur-gettyimages-webjpg_dabrexit-flag-sandur-gettyimages-web.jpg

EU fuldender sine forberedelser på brexit uden en aftale den 12. april
copyright

Det Europæiske Råds formand, Donald Tusk, indkaldte til et ekstraordinært EU-27-møde 10. april 2019 - denne beslutning kom som følge af, at det britiske parlament forkastede udtrædelsesaftalen
Mødet startede onsdag kl. 18 og sluttede kl. ca. 2 torsdag nat: Konklusioner

10/04/2019

Afgørelse:

Artikel 1

Artikel 2

  • Denne afgørelse træder i kraft på dagen for vedtagelsen.
  • Denne afgørelse ophører med at finde anvendelse den 31. maj 2019, hvis Det Forenede Kongerige ikke har afholdt valg til Europa-Parlamentet i overensstemmelse med gældende EU-ret, og hvis det ikke har ratificeret udtrædelsesaftalen senest den 22. maj 2019.

Baggrund:

21. marts besluttede EU-27-lederne efter aftale med Det Forenede Kongerige at udskyde brexit indtil 12. april 2019, hvis brexitaftalen blev forkastet.

5. april sendte Theresa May, Det Forenede Kongeriges premierminister, et brev til Donald Tusk, Det Europæiske Råds formand, med anmodning om yderligere forlængelse af artikel 50-fristen. Hun foreslog 30. juni 2019 og tilføjede, at UK's regering vil fortsætte med at forberede afholdelsen af valget til Europa-Parlamentet, hvis UK stadig er medlem, når valget skal afholdes.

/denmark/file/special-european-council-article-50-press-conference_daSpecial European Council (Article 50): press conference