Repræsentationen i Danmark

Det Europæiske Råd i Bruxelles den 17. og 18. oktober 2018

/denmark/file/mangepisserehemerathinkstockwebjpg-0_damange_pissere_hemera_thinkstock_web.jpg

Det Europæiske Råd i Bruxelles
©

Til arbejdsmiddagen i Det Europæiske Råd (artikel 50) 17. oktober 2018 gjorde EU-27-lederne status over forhandlingerne med UK. Forud for mødet orienterede premierminister Theresa May lederne om UK's perspektiv på forhandlingerne.

 

17/10/2018

EU-27-lederne bekræftede på ny deres fulde tillid til Michel Barnier som forhandler og deres vilje til fortsat at stå sammen. De bemærkede også, at der ikke er sket nok fremskridt til trods for intensive forhandlinger. Det Europæiske Råd (artikel 50) opfordrede Unionens forhandler til at fortsætte sine bestræbelser på at nå frem til en aftale i overensstemmelse med de retningslinjer, som Det Europæiske Råd tidligere har vedtaget.
Lederne erklærede sig rede til at indkalde til et ekstraordinært møde i Det Europæiske Råd, når og hvis Unionens forhandler meddeler, at der er sket afgørende fremskridt.

Det Europæiske Råds møde fokuserede især på migration og intern sikkerhed. Det blev efterfulgt af et eurotopmøde i et inklusivt format.

Emner på dagsordenen:

  • Migration
  • Intern sikkerhed
  • Forbindelser udadtil
  • Brexit

/denmark/file/highlights-informal-meeting-heads-state-or-government-september-2018_daHighlights of the informal meeting of heads of state or government - September 2018