Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder

/denmark/file/europahuset-fotot-rolffjpg_daeuropahuset-fotot-rolff.jpg

Europa-Huset
copyright

Som konsekvens af, at de danske myndigheder har skærpet deres anbefalinger i forhold til Coronavirus/covid-19, er der begrænset adgang til Europa-Huset!

/denmark/file/margrethevestagerjpg_damargrethe_vestager.jpg

Margrethe Vestager
copyright

Ledende næstformand Margrethe Vestager, med ansvar for konkurrence, har udsendt en udtalelse i forbindelse med, at Kommissionen appellerer Rettens dom fra juli 2020 i sagen om Apples skattestatsstøtte i Irland.

/denmark/file/shutterstock-76350085jpg-0_dashutterstock-76350085.jpg

Euro ©shutterstock

Kommissionen har offentliggjort en ny ambitiøs handlingsplan, som skal styrke EU's kapitalmarkedsunion i de kommende år. EU's højeste prioritet i dag er at sikre, at Europa genrejser sig fra den hidtil usete økonomiske krise forårsaget af coronavirus. Det er i den sammenhæng meget vigtigt at udvikle EU's kapitalmarkeder og sikre adgang til markedsfinansiering.

/denmark/file/betalingskort-gettyimagesjpg_dabetalingskort-gettyimages.jpg

Nye regler for online betalinger m.m.
copyright

Kommissionen har vedtaget en ny pakke om digital finans, som omfatter en strategi for henholdsvis digital finans og detailbetalinger samt lovgivningsforslag om kryptoaktiver og digital modstandsdygtighed.

/denmark/file/lampedusajpg_dalampedusa.jpg

Reddede migranter sættes i land ved Lampedusa
© Den Europæiske Union

Kommissionen har forslået en ny pagt om migration og asyl, der omfatter alle de forskellige elementer, der er nødvendige for en samlet europæisk tilgang til migration. Der fastsættes heri bedre og hurtigere procedurer gennem hele asyl- og migrationssystemet. Og der skabes balance mellem principperne om en retfærdig ansvarsfordeling og solidaritet. Dette er vigtigt for at genskabe tilliden mellem medlemsstaterne og til Den Europæiske Unions kapacitet til at håndtere migration.

Arrangementer

/denmark/file/bannereuhousehovergif_dabanner_euhouse_hover.gif

Europa-Huset

Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets kontor i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset på Gothersgade 115 i København. Huset rummer kontorer til omtrent 30 medarbejdere, et konferencelokale, et InfoPoint samt et "Experience Europa" der er en interaktiv mulighed for at lære om EU...

Europa-Huset danner rammen om en række informationsaktiviteter som seminarer, debatmøder, udstillinger, skolebesøg og kulturelle arrangementer - alt med EU som omdrejningspunkt...

Dato: 
28/11/2020