Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder

/denmark/file/dsc04076jpg_dadsc04076.jpg

rescEU-lager af værnemidler i Greve
copyright

Den 10.maj, dagen efter Europadagen, indvies det danske lager af værnemidler under rescEU, under ansvaret af Styrelsen for Forsyningssikkerhed.
Lageret ligger i Greve.

/denmark/file/approved-gettyimagesjpg_daapproved-gettyimages.jpg

approved
copyright

Kommissionen har i henhold til EU’s statsstøtteregler godkendt en dansk ordning om kompensation af de skader, som virksomheder i turisme- og rejserelaterede sektorer måtte have lidt. Ordningen har et budget på 350 millioner kr. (omkring 47 millioner EUR) om måneden.

/denmark/file/maj-groen-gettyimagesjpg_damaj-groen-gettyimages.jpg

Maj 2021
copyright

I denne uge handler det om Europas fremtid, dansk lager af værnemidler, Vestbalkan, Istanbulkonventionen, Kasakhstan, "Delphi Economic Forum", covid-19, forurening og bæredygtig blå økonomi. Der falder onsdag dom i Amazon-sagen og så er FN’s flygtningehøjkommissær på besøg i Bruxelles - den økonomiske forårsprognose ventes også at bliver fremlagt i dene uge...

/denmark/file/dreng-lytter-gettyimagesjpg_dadreng-lytter-gettyimages.jpg

Billigere opkald til andre EU-lande fra onsdag den 15. maj
copyright

Danskerne er generelt tilfredse med både de danske og europæiske tiltag, nok også fordi et stort flertal selv føler de har klaret sig godt igennem covid-tiden. Der er stadig meget høj opbakning til dansk medlemskab af EU, en opbakning der har været på et stabilt og højt niveau siden Brexit i 2016.

/denmark/file/di-stjernerjpg_dadi-stjerner.jpg

DI m stjerner...
copyright

Vær med til at fejre EU’s fødselsdag på Europadagen den 9. maj, hvor vi afholder en række gratis aktiviteter. Tag familie eller venner med på skattejagt eller byvandring og oplev EU i hjertet af København. Her vil I lære om EU gennem levende fortællinger, sjove lege og konkurrencer. Vi byder også på debat om Europas fremtid – eller hør et virtuelt orkester, der sammen afspiller Europahymnen med mere end 1.000 deltagere fra hele verden…