Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder
EU/Japan-topmøde
17/07/2018

Topmødet mellem EU og Japan – som skulle have fundet sted den 11. juli - er blevet udskudt til 17. juli og vil finde sted i Tokyo, Japan. Premierminister Shinzō Abe aflyste sit besøg i Bruxelles på grund af voldsomme skybrud i det vestlige Japan.

Airbnb i Lissabon
16/07/2018

Forbrugermyndighederne i EU og Kommissionen opfordrer Airbnb til at bringe deres vilkår og betingelser i overensstemmelse med EU's forbrugerregler og til gennemsigtighed vedrørende deres prisangivelser.

EU/Kina-topmøde
16/07/2018

Donald Tusk og Jean-Claude Juncker repræsenterer EU på det 20. topmøde mellem EU og Kina, som finder sted i dag. Kinas premierminister, Li Keqiang, er vært for topmødet. EU's ledere vil også have drøftelser med præsident Xi Jinping.

13/07/2018

Så nærmer sommerferien sig. Også for EU-institutionerne, som kører på vågeblus i det meste af august. Men forinden skal Kommissionens formand en tur til Kina og Japan, hvor han skal tale om handel og strategiske partnerskaber - og så er der stadig et par Kommissionsmøder og en række Rådsmøder på programmet, før feriefreden for alvor sænker sig.  

Nato-topmøde
12/07/2018

NATO-topmødet gav lejlighed til at følge op på samarbejdet mellem EU og NATO. EU og NATO undertegnede 10. juli 2018 en ny fælles erklæring kort før topmødet. NATO-topmødet var også en lejlighed til at gøre status over de fremskridt, der er gjort siden de foregående topmøder i Warszawa i 2016 og Bruxelles i 2017. Jean-Claude Juncker, Donald Tusk og den højtstående repræsentant, Federica Mogherini, repræsenterede EU på NATO-topmødet.

Arrangementer
Europa-Huset

Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets kontor i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset på Gothersgade 115 i København. Huset rummer kontorer til omtrent 30 medarbejdere, et konferencelokale og EU InfoPoint.

Europa-Huset danner rammen om en række informationsaktiviteter som seminarer, debatmøder, udstillinger, skolebesøg og kulturelle arrangementer, alt med EU som omdrejningspunkt...