Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder

/denmark/file/p002132009hjpg-0_dap002132009h.jpg

Rule of Law
Copyright: Den Europæiske Union

Som svar på en bekymrende tendens i flere medlemslande til at ignorere EU’s grundlæggende værdier tager Kommissionen nu initiativ til at beskytte og styrke retsstaten gennem øget dialog, overvågning og håndhævelse. Fremover vil Kommissionen løbende sikre, at alle medlemslande overholder principperne om uafhængige domstole, lighed for loven, effektiv bekæmpelse af korruption, frie medier og et velfungerende civilsamfund, som mere end 80 % af europæerne ifølge en meningsmåling tillægger afgørende betydning.

/denmark/file/canada-stockbytejpg_dacanada-stockbyte.jpg

EU/Canada
copyright: Stockbyte

EU's og Canadas ledere mødes i dag og i morgen i Montreal for at intensivere forbindelserne mellem EU og Canada og drøfte fremtidige samarbejdsområder.

/denmark/file/p040692-410153jpg_dap040692-410153.jpg

Ursula von der Leyen i Europa-Parlamentet

Den 16. juli 2019 valgte Europa-Parlamentet Ursula von der Leyen til kommende formand for Europa-Kommissionen. Hun er den første kvinde, der er blevet valgt til denne post. 

/denmark/file/latestnewssweaterhemera-jpg_dalatest_news_sweater_hemera-.jpg

Hvad der ellers bl.a. sker i EU over sommeren: fremtiden for den fælles landbrugspolitik efter 2020 samt sukkersektoren i EU og nationalt, Iran, Irak, Den Centralafrikanske Republik, Moldova samt EP-afstemning om den næste formand for Kommissionen m.m.

/denmark/file/strand-gettyimagesjpg_dastrand-gettyimages.jpg

Økonomisk prognose — sommer 2019
copyright

Den europæiske økonomi ventes i 2019 at vokse for syvende år i træk med fremgang i alle EU-landene. Væksten i eurolandene var i årets første kvartal stærkere end ventet takket være en række midlertidige forhold, bl.a. den milde vinter og et opsving i bilsalget. Væksten blev også styrket af finanspolitiske foranstaltninger, som har øget husholdningernes disponible indkomst i adskillige EU-lande.

Arrangementer

/denmark/file/bannereuhousehovergif_dabanner_euhouse_hover.gif

Europa-Huset

Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets kontor i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset på Gothersgade 115 i København. Huset rummer kontorer til omtrent 30 medarbejdere, et konferencelokale og EU InfoPoint.

Europa-Huset danner rammen om en række informationsaktiviteter som seminarer, debatmøder, udstillinger, skolebesøg og kulturelle arrangementer, alt med EU som omdrejningspunkt...

Dato: 
28/11/2020