Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder

/denmark/file/europahuset-fotot-rolffjpg_daeuropahuset-fotot-rolff.jpg

Europa-Huset
copyright

Som konsekvens af, at de danske myndigheder har skærpet deres anbefalinger i forhold til Coronavirus/covid-19, er der lukket for adgang til Europa-Huset. Dette gælder foreløbigt indtil den 13. april 2020.

Kommissionen har fundet, at et dansk statslån på op til 1,5 mia. DKK (ca. 200 mio. EUR) til Rejsegarantifonden er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Coronavirus-pandemien bringer sundhedssystemerne i EU under et hidtil uset og stigende pres. For at støtte og fremme det tværnationale samarbejde om sundhedsydelser mellem nationale, regionale og lokale myndigheder har Kommissionen i dag udsendt praktiske retningslinjer til EU-landene.

Kommissionen optrapper yderligere sin reaktion på krisen ved at foreslå, at der oprettes et solidaritetsinstrument, kaldet SURE, til en værdi af 100 mia. EUR for at hjælpe arbejdstagerne med at bevare deres indtægter og virksomhederne med at holde sig oven vande.

Kommissionen har fastslået, at en dansk likviditetsgarantiordning på 1 mia. DKK for små og mellemstore virksomheder (SMV'er), der er ramt af coronavirusudbruddet, er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Arrangementer

/denmark/file/bannereuhousehovergif_dabanner_euhouse_hover.gif

Europa-Huset

Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets kontor i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset på Gothersgade 115 i København. Huset rummer kontorer til omtrent 30 medarbejdere, et konferencelokale, et InfoPoint samt et "Experience Europa" der er en interaktiv mulighed for at lære om EU...

Europa-Huset danner rammen om en række informationsaktiviteter som seminarer, debatmøder, udstillinger, skolebesøg og kulturelle arrangementer - alt med EU som omdrejningspunkt...

Dato: 
28/11/2020