Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder
Dagsorden for Kommissionens møde
12/02/2019

Strasbourg - Endelig dagsorden for Kommissionens møde tirsdag den 12. februar. På deres møde skal kommissærerne blandt andet drøfte programmet for udvikling af den europæiske forsvarsindustri, foranstaltninger til sikring af jernebanetransport i forbindelse med et no-deal Brexit og et nyt borgerinitiativ om e-cigaretter.

08/02/2019

I uge 7 handler det i EU bl.a. om sikkerhedsforanstaltninger på receptpligtig medicin, vinterprognose og ØMU'en, transportbetingelser for dyr og medicinsk cannabis samt om afstemning med kvalificeret flertal på visse områder af EU's skattepolitik og EU's budget...

Fælles erklæring fra kommissionsformand Juncker og premierminister May
07/02/2019

Kommissionsformand Jean-Claude Juncker og premierminister Theresa May mødtes i dag for at diskutere de næste skridt i Det Forenede Kongeriges (UK) udtræden af EU.

Vinterprognose
07/02/2019

Den europæiske økonomi ventes i 2019 at vokse for syvende år i træk med fremgang i alle medlemsstater. Den samlede vækstrate forventes at blive moderat i forhold til de seneste års høje vækstrater, og prognosen er behæftet med stor usikkerhed.

Dom i sag C-473/16 F
07/02/2019

Under visse omstændigheder kræver EU-retten ikke, at en person udøver lønnet beskæftigelse i en medlemsstat for dér at have ret til familieydelser til sine børn.

Arrangementer
Europa-Huset

Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets kontor i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset på Gothersgade 115 i København. Huset rummer kontorer til omtrent 30 medarbejdere, et konferencelokale og EU InfoPoint.

Europa-Huset danner rammen om en række informationsaktiviteter som seminarer, debatmøder, udstillinger, skolebesøg og kulturelle arrangementer, alt med EU som omdrejningspunkt...