Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder

/denmark/file/canada-stockbytejpg_dacanada-stockbyte.jpg

EU/Canada
copyright: Stockbyte

EU's og Canadas ledere mødes i dag og i morgen i Montreal for at intensivere forbindelserne mellem EU og Canada og drøfte fremtidige samarbejdsområder.

/denmark/file/p040692-410153jpg_dap040692-410153.jpg

Ursula von der Leyen i Europa-Parlamentet

Den 16. juli 2019 valgte Europa-Parlamentet Ursula von der Leyen til kommende formand for Europa-Kommissionen. Hun er den første kvinde, der er blevet valgt til denne post. 

/denmark/file/latestnewssweaterhemera-jpg_dalatest_news_sweater_hemera-.jpg

Hvad der ellers bl.a. sker i EU over sommeren: fremtiden for den fælles landbrugspolitik efter 2020 samt sukkersektoren i EU og nationalt, Iran, Irak, Den Centralafrikanske Republik, Moldova samt EP-afstemning om den næste formand for Kommissionen m.m.

/denmark/file/strand-gettyimagesjpg_dastrand-gettyimages.jpg

Økonomisk prognose — sommer 2019
copyright

Den europæiske økonomi ventes i 2019 at vokse for syvende år i træk med fremgang i alle EU-landene. Væksten i eurolandene var i årets første kvartal stærkere end ventet takket være en række midlertidige forhold, bl.a. den milde vinter og et opsving i bilsalget. Væksten blev også styrket af finanspolitiske foranstaltninger, som har øget husholdningernes disponible indkomst i adskillige EU-lande.

/denmark/file/dom6-istock-thinkstock-webjpg_dadom6-istock-thinkstock-web.jpg

Dom i sag C-473/16 F
©

Sagen drejer sig om A, der er en i Tyrkiet født tyrkisk statsborger, som den 24. maj 1993 giftede sig med B, der ligeledes er tyrkisk statsborger. Ægteparret fik fire børn, som blev født i Tyrkiet, inden A og B blev skilt den 24. juni 1998. Den 7. januar 1999 giftede B sig med en tysk statsborger, der var bosiddende i Danmark. B fik i sin egenskab af ægtefælle til en unionsborger opholdstilladelse i Danmark med virkning fra den 6. juli 1999. I 2006 fik han tidsubegrænset opholdstilladelse - 

/denmark/file/domstolens-dom-i-sag-c-8918_daDomstolens dom i sag C-89/18 A

Arrangementer

/denmark/file/bannereuhousehovergif_dabanner_euhouse_hover.gif

Europa-Huset

Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets kontor i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset på Gothersgade 115 i København. Huset rummer kontorer til omtrent 30 medarbejdere, et konferencelokale og EU InfoPoint.

Europa-Huset danner rammen om en række informationsaktiviteter som seminarer, debatmøder, udstillinger, skolebesøg og kulturelle arrangementer, alt med EU som omdrejningspunkt...

Dato: 
28/11/2020