Repræsentationen i Danmark

Besøg Kommissionen

log ind foran bygningenEuropa-Kommissionens Repræsentation i København formidler oplysninger om besøg i Bruxelles. Man skelner mellem følgende typer besøgsgrupper:

Hvem kan komme på besøg?

Grupper – af 15 eller flere personer på mindst 15 år (f.eks. skoleelever, studerende, fagfolk, arbejdsmarkedets parter eller andre interessegrupper).

Hvilke former for besøg arrangerer vi?

Vi har tre forskellige slags besøg:

Generelle besøg

Velegnede for personer med lidt eller intet kendskab til EU, som f.eks. gymnasieelever.

Besøget består af et generelt foredrag om Kommissionens rolle i EU (om muligt på gruppens modersmål) efterfulgt af en spørgerunde.

Besøget varer 90 minutter.

Særlige besøg

Velegnede for bachelorstuderende og særlige interessegrupper.

Besøget består af præsentation om Kommissionens rolle i EU, efterfulgt af en præsentation af et bestemt politikområde af særlig interesse for gruppen.

Besøget varer tre timer.

Skræddersyede besøg

Velegnede for journalister, repræsentanter for nationale og lokale myndigheder, erhvervssammenslutninger, faggrupper fra den offentlige og private sektor, fagforeninger, akademikere, herunder kandidatstuderende og ph.d.-studerende.

Besøget består af et program, der er skræddersyet efter gruppens interesser, og som kan bestå af en introduktion til Kommissionens rolle i EU efterfulgt af op til 4 præsentationer om bestemte politikområder afholdt af tjenestemænd fra Kommissionen, der arbejder med de pågældende områder.

Besøget varer enten en halv eller en hel dag.

Hvordan ansøger jeg?

På grund af de mange ansøgninger, vi modtager, er det normalt nødvendigt at ansøge mindst 10 uger i forvejen, så vi har tid til at arrangere besøget. For at udfylde onlineformularen skal du først oprette en ECAS-konto .

Besøg for enkeltpersoner

Besøgscentret arrangerer besøg for enkeltpersoner hver torsdag kl. 12.30. Det er et generelt besøg.

Interesserede enkeltpersoner skal medbringe deres pas eller id-kort.

Hvor finder besøget sted?

I Europa-Kommissionens besøgscenter i Bruxelles – Rue de la Loi 170, 1040 Bruxelles (indgangen til besøgscentret findes i Rue du Taciturne).

Af sikkerhedsgrunde afholder vi ingen rundture i Kommissionens bygninger.

Yderligere oplysninger og vejledning fås ved at kontakte Thomas Thode på telefon 33 14 41 40 eller pr. e-mail

Beslægtede links

Læs mere på besøgcentrets hjemmeside