ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ειδήσεις

Pages

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε το πρωί με τον Χασάν Ντίαμπ, Πρωθυπουργό του Λιβάνου.

Η Επιτροπή ξεκίνησε τη διαδικασία επανεξέτασης της οδηγίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση, καλώντας τους πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με δύο χάρτες πορείας.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσκάλεσε περισσότερες από 200 υπηρεσίες αιμοδοσίας σε ολόκληρη την ΕΕ να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για την αγορά εξοπλισμού πλασμαφαίρεσης, δηλαδή εξοπλισμού που θα λαμβάνει πλάσμα από τους δότες. Στόχος της δράσης αυτής είναι η υποστήριξη της θεραπείας νέων ασθενών της COVID-19, που αγωνίζονται κατά της νόσου, μέσω της αύξησης της ικανότητας της ΕΕ να συλλέγει το πλάσμα από τους ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης (ESI). Οι επιχορηγήσεις θα χορηγηθούν σε δημόσιες και μη κυβερνητικές υπηρεσίες αιμοδοσίας, οι οποίες έχουν άδεια για τη συλλογή πλάσματος.

Ενόψει της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά στις 2 Αυγούστου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Βιέρα Γιούροβα, Αντιπρόεδρος για θέματα αξιών και διαφάνειας, και η Χέλενα Ντάλι, Επίτροπος αρμόδια για θέματα ισότητας, δήλωσαν:

Επισυνάπτονται ενημερωτικά δελτία για ΕΕ-28 και για την Κύπρο

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead για την εξασφάλιση θεραπευτικών δόσεων του φαρμάκου Veklury (εμπορική ονομασία της ουσίας ρεμδεσιβίρη). Το Veklury ήταν το πρώτο φάρμακο που εγκρίθηκε σε επίπεδο ΕΕ για τη θεραπεία της νόσου COVID-19. Από τις αρχές Αυγούστου και μετά, και προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, θα διατίθενται στα κράτη μέλη και στο Ηνωμένο Βασίλειο παρτίδες του φαρμάκου Veklury, με τον συντονισμό και τη στήριξη της Επιτροπής.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει νέα στρατηγική της ΕΕ για την Ένωση Ασφάλειας για την περίοδο 2020-2025, η οποία επικεντρώνεται σε τομείς προτεραιότητας στους οποίους η ΕΕ μπορεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία για τη στήριξη των κρατών μελών στην ενίσχυση της ασφάλειας για όλους όσοι ζουν στην Ευρώπη. Από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος ως την πρόληψη και τον εντοπισμό υβριδικών απειλών και την αύξηση της ανθεκτικότητας των υποδομών ζωτικής σημασίας μας, ως την προώθηση της κυβερνοασφάλειας και την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας, η στρατηγική καθορίζει τα εργαλεία και τα μέτρα που πρέπει να αναπτυχθούν κατά τα επόμενα 5 έτη για την κατοχύρωση της ασφάλειας στο φυσικό και ψηφιακό περιβάλλον μας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της για την ανάκαμψη από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία κορονοϊού, ενέκρινε σήμερα δέσμη μέτρων για την ανάκαμψη των κεφαλαιαγορών. Στις 28 Απριλίου, η Επιτροπή είχε ήδη προτείνει μία δέσμη μέτρων για τις τράπεζες ώστε να διευκολυνθεί η χορήγηση δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ. Σκοπός των σημερινών μέτρων είναι να διευκολύνουν τη στήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από τις κεφαλαιαγορές ώστε να ανακάμψουν από την κρίση. Η δέσμη μέτρων προτείνει στοχευμένες αλλαγές των κανόνων για τις κεφαλαιαγορές, οι οποίες θα ενθαρρύνουν την αύξηση των επενδύσεων στην οικονομία, θα επιτρέψουν την ταχεία ανακεφαλαιοποίηση των επιχειρήσεων και θα αυξήσουν την ικανότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη.

Pages