ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ειδήσεις

Pages

17/11/2017

Σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβησαν στην επίσημη διακήρυξη του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων στη διάσκεψη κορυφής για κοινωνικά θέματα για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ο πυλώνας ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Πρόεδρο κ. Juncker στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2015 και η πρόταση υποβλήθηκε από την Επιτροπή τον Απρίλιο του 2017. Σήμερα υπεγράφη από τον Πρόεδρο κ. Juncker εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, τον Πρόεδρο κ. Tajani εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Πρωθυπουργό κ. Ratas εξ ονόματος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

15/11/2017

Εν όψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή και η Ύπατη Εκπρόσωπος καθορίζουν σήμερα το έργο που εξακολουθεί να απαιτείται για να εδραιωθούν τα θετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια.

14/11/2017

Με τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης σε πλήρη εξέλιξη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα το όραμά της για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης μέχρι το 2025.

13/11/2017

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων Γκύντερ Έτινγκερ ολοκλήρωσε το διήμερο ταξίδι του στην Κύπρο με μια επίσκεψη στην Πάφο, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017.

09/11/2017

Η έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης της Επιτροπής για το 2017, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, δείχνει ότι τα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα γίνονται συνεχώς αποτελεσματικότερα και με λιγότερους αποκλεισμούς. Ωστόσο, επιβεβαιώνει επίσης ότι το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρό τους.

09/11/2017

Η οικονομία της ζώνης του ευρώ βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας φέτος: η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ προβλέπεται να ανέλθει στο 2,2%. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν την άνοιξη (1,7%). Η οικονομία της ΕΕ συνολικά αναμένεται επίσης να παρουσιάσει φέτος, πέραν των προσδοκιών, εύρωστη ανάπτυξη ύψους 2,3% (από 1,9% την άνοιξη).

07/11/2017

Σήμερα, ο Φρανς Τίμερμανς, πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσία της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μέιριντ Μακγκίνες, φιλοξένησε υψηλού επιπέδου συνάντηση με θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την Ευρώπη.

07/11/2017

Πάνω από 1,300 νέα παιδιά επισκέφτηκαν την έκθεση "Get a Job!" που οργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και πολλοί από αυτούς πλησίασαν τον στόχο τους να βρουν μια δουλειά.

01/11/2017

Ονειρεύεσαι το μέλλον σου; Ξεκίνα σήμερα από εδώ!

 

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το δίκτυο EURES διοργανώνουν την έκθεση Get a Job τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή, 10:00-20:00. Η Έκθεση επιδιώκει να στηρίξει κυρίως τους άνεργους πτυχιούχους, αλλά και τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

31/10/2017

Σήμερα η μέση ωριαία αμοιβή των γυναικών στην Ευρώπη είναι κατά 16,3 % χαμηλότερη από αυτήν των ανδρών. Η ευρωπαϊκή ημέρα ισότητας των αμοιβών, που φέτος είναι στις 3 Νοεμβρίου, σηματοδοτεί τη χρονική στιγμή που οι γυναίκες σταματούν, ουσιαστικά, να αμείβονται, σε σύγκριση με τους άνδρες συναδέλφους τους, ενώ απομένουν ακόμη δύο μήνες έως το τέλος του χρόνου.

Pages