ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ειδήσεις

Pages

18/10/2018

Μετά την επιτυχία του πρώτου γύρου του DiscoverEU, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει δεύτερο διαγωνισμό για δωρεάν εισιτήρια στις 29 Νοεμβρίου 2018.

16/10/2018

Κοινή δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, του καγκελαρίου της Αυστρίας κ. Σεμπάστιαν Κουρτς, του προέδρου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (BusinessEurope) κ. Πιέρ Γκατάζ και του γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ETUC) κ. Λούκα Βιζεντίνι.

16/10/2018

Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο, δολοφονήθηκε η Δάφνη Καρουάνα Γκαλίτζια. Σήμερα τιμούμε τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα της Δάφνης, του Γιαν Κούτσιακ και πολλών άλλων δημοσιογράφων που θυσιάζουν ό,τι έχουν και δεν έχουν —μερικές φορές την ίδια τους τη ζωή— για να βρουν την αλήθεια. Είναι επίσης μια ευκαιρία για την Ευρώπη, να σταματήσουμε ένα λεπτό και να σκεφτούμε για ό,τι έχουμε πιο πολύτιμο: το δικαίωμά μας να μιλάμε ελεύθερα.

15/10/2018

Η Modex Romania είναι η μεγαλύτερη επείγουσα ιατρική άσκηση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ΕΕ. Η Modex Romania 2018 είναι η μεγαλύτερη ιατρική άσκηση που υλοποιήθηκε ποτέ στο πλαίσιο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2018. Η προσομοίωση θα κινητοποιήσει πάνω από 1 000 άτομα και σ' αυτή θα συμμετέχουν ιατρικές ομάδες από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και το Ισραήλ και εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη που συμμετέχουν στον μηχανισμό.

12/10/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τον πίνακα επιδόσεων των καταναλωτικών αγορών για το 2018, που παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές της ΕΕ βαθμολογούν τις επιδόσεις 40 τομέων αγαθών και υπηρεσιών.

11/10/2018

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σας προσκαλούν στο Φεστιβάλ Erasmus, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, ώρα 10.30 με 14.00, για να γιορτάσουμε μαζί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας, στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Νεολαία και Αθλητισμό.

11/10/2018

Η Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και κυκλικής βιοοικονομίας που να υπηρετεί την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία της Ευρώπης. Όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Γιούνκερ και τον πρώτο Αντιπρόεδρο Τίμερμανς στην επιστολή προθέσεών τους που συνόδευε την ομιλία του Προέδρου Γιούνκεργια την κατάσταση της Ένωσης το 2018, η νέα στρατηγική για τη βιοοικονομία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Επιτροπής να προωθήσει την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην ΕΕ. Στόχος της είναι να βελτιώσει και να ενισχύσει τη βιώσιμη χρήση των ανανεώσιμων πόρων για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων και τοπικών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η βιώσιμη ανάπτυξη.

10/10/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την κατεύθυνση μιας αποτελεσματικής και πραγματικής Ένωσης Ασφάλειας και καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να ολοκληρώσουν επειγόντως τις εργασίες τους σχετικά με τις πρωτοβουλίες προτεραιότητας στον τομέα της ασφάλειας.

10/10/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε 24,1 εκατ. ευρώ σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ), για τη στήριξη της Ελλάδας όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων.

04/10/2018

Η Επιτροπή αποδέσμευσε επιπλέον ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ σε επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια  στο Αφγανιστάν καθώς η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώθηκε από τις αρχές του 2018, λόγω εν μέρει της σοβαρής ξηρασίας που πλήττει μεγάλα τμήματα της χώρας.

Pages