ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018 - Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Από το 2002, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προβολή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και για την διαμόρφωση περιβαλλοντικού ήθους.  Η εκστρατεία δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν το ρόλο των δρόμων της πόλης και να πειραματιστούν με πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση.

11/09/2018

Φέτος, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο διοργανώνουν από κοινού με άλλους φορείς εκδήλωση το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στην Πύλη Αμμοχώστου από τις 18:00 έως τις 21:00. Θα υπάρχει Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου θα δίνονται στους πολίτες συμβουλές για την οδική ασφάλεια,  παιδική γωνιά, μουσική και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Παράλληλα θα διεξαχθεί μια ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει από το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στις 17.15 και θα τερματίσει στην Πύλη Αμμοχώστου στις 19.00.  Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην ποδηλατική αυτή εκδρομή!

Με την έναρξη της Εβδομάδας Κινητικότητας σηματοδοτείται και η Έναρξη της Εκστρατείας «Κινήσου Έξυπνα» που στόχο έχει την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ώστε να καταστεί μια πραγματικά εναλλακτική επιλογή για μετακινήσεις  μικρών και μεσαίων αποστάσεων καθώς και την ενημέρωση για την ορθή εφαρμογή της νέας νομοθεσίας  “ Ο Περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων Νόμο”.  Η Εκστρατεία διοργανώνεται από το  Συμβούλιο Προώθησης Χρήσης Ποδηλάτου (ΣΠΧΠ) και είναι διάρκειας ενός έτους.