ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ειδήσεις
16/08/2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 2 εκατομμυρίων Ευρώ για τις ευάλωτες κοινότητες που ζουν στην επαρχία Μιντανάο στις Φιλιππίνες η οποία πλήττεται από την βία.

14/08/2018

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη στην Πολωνία σχετικά με τον πολωνικό νόμο περί του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο νέος πολωνικός νόμος περί του Ανωτάτου Δικαστηρίου μειώνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τα 70 στα 65 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι οι 27 από τους 72 εν ενεργεία δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου κινδυνεύουν να εξαναγκαστούν σε συνταξιοδότηση. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται επίσης για τον Πρώτο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η εξαετής θητεία του οποίου, όπως ορίζεται στο Σύνταγμα της Πολωνίας, θα τερματιστεί πρόωρα.

Εκδηλώσεις

Η έκθεση “Αρχιτεκτονική Σήμερα, Κληρονομιά Αύριο” αποκαλύπτει πτυχές της νεότερης αρχιτεκτονικής δημιουργίας του τόπου μέσα από την παρουσίαση έργων που έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής (2007-2016), καθώς και επιλογή έργων από την περίοδο του Μοντερνισμού στην Κύπρο.

Ημερομηνία:
  • 26/07/2018 to 04/11/2018
Τόπος:
Διάφορες τοποθεσίες στην Κύπρο

«ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ! Λέμε αντίο στην πλαστική σακούλα. Εσύ;»

Εκστρατεία Δήμου Αγίου Αθανασίου για τη μείωση της χρήσης
πλαστικής σακούλας και προστασίας του περιβάλλοντος

Ημερομηνία:
  • 30/08/2018
Τόπος:
'Αγιος Αθανάσιος