ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ειδήσεις
15/03/2018

Το Erasmus+, ένα από τα πιο εμβληματικά και τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της ΕΕ, αποκτά σήμερα την ηλεκτρονική έκδοση για τις δράσεις κινητικότητάς του, έτσι ώστε να επιτρέψει σε περισσότερους σπουδαστές και νέους από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της Νότιας Γειτονίας της ΕΕ να συνδεθούν μεταξύ τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε σήμερα τον ιστοχώρο Erasmus+ Virtual Exchange, ένα σχέδιο για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 25.000 νέων με τη βοήθεια των εργαλείων ψηφιακής μάθησης τα επόμενα δύο έτη. Το έργο καλύπτει τις 33 χώρες που συμμετέχουν στο Erasmus+ και την περιοχή της Νότιας Μεσογείου που περιλαμβάνει την Αλγερία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Λίβανο, τη Λιβύη, το Μαρόκο, την Παλαιστίνη*, τη Συρία και την Τυνησία. 

14/03/2018

Σύμφωνα με τη δέσμευσή της για στήριξη των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί σήμερα πρόσθετη χρηματοδότηση υπέρ της Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες, χάρη στην οποία, μέχρι στιγμής, 500.000 παιδιά απέκτησαν πρόσβαση στην εκπαίδευση και 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες στηρίζονται με μηνιαίες μεταφορές μετρητών. Η σημερινή απόφαση θεσπίζει το νομικό πλαίσιο για τη δεύτερη δόση ύψους 3 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται στη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, κινητοποιώντας 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Η πρώτη δόση της Διευκόλυνσης, που συστάθηκε το 2016, ανήλθε σε 3 δισ. ευρώ - 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 2 δισ. ευρώ από συνεισφορές των κρατών μελών. Η Επιτροπή προτείνει να συνεχιστεί η ρύθμιση αυτή ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί το επιτυχημένο και αποτελεσματικό έργο της Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

Εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σας προσκαλούν σε εκδήλωση για την Ημέρα Ίσης Αμοιβής μεταξύ Ανδρών και Γυναικών.
Στην εκδήλωση θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό, δωράκια, πληροφόρηση και Live Link με το Lovefmcyprus .

Δελτίο τύπου: Ημέρα ίσης...

Ημερομηνία:
  • 17/03/2018
Τόπος:
Mall of Cyprus

Η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ) διοργανώνει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων που αφορούν στη διαχείριση έργων που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά Προγράμματα.

Τα σεμινάρια αυτά προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ και ενδιαφέρουν κυρίως εταιρείες, οργανισμούς και φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που υλοποίησαν ή υλοποιούν κάποιο έργο που χρηματοδοτήθηκε από τα  Ανταγωνιστικά Προγράμματα...

Ημερομηνία:
  • 17/04/2018 to 27/04/2018
Τόπος:
Λευκωσία