ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ειδήσεις

Σήμερα η Επιτροπή μαζί με την πρωτοβουλία Women4Cyber του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο (ECSO) εγκαινίασε το πρώτο ηλεκτρονικό μητρώο ευρωπαίων γυναικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, το οποίο θα συνδέει ομάδες εμπειρογνωμόνων, επιχειρήσεις και υπευθύνους χάραξης πολιτικής με τα ταλέντα στον εν λόγω τομέα. Το μητρώο είναι μια ανοιχτή, φιλική προς τον χρήστη βάση δεδομένων γυναικών που διαθέτουν εμπειρογνωμοσύνη στην κυβερνοασφάλεια, με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για επαγγελματίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη και τη σχετική έλλειψη ταλέντων στον τομέα. Η σύσταση του μητρώου έρχεται σε συνέχεια του ευρωπαϊκού θεματολογίου δεξιοτήτων για τη βιώσιμη ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθεκτικότητα, που παρουσίασε η Επιτροπή την 1η Ιουλίου 2020.

Οι καθηγητές Anna Davies από το Trinity College του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, Κωνσταντίνος Νικολόπουλος από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και Erik Van Sebille από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στις Κάτω Χώρες βραβεύτηκαν με το Βραβείο του ΕΣΕ για τη Συμμετοχή και Ευαισθητοποίηση του Κοινού στην Έρευνα για το 2020. Πρόκειται για το πρώτο βραβείο αυτού του είδους, που καθιερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) για να φέρει στο προσκήνιο τον τρόπο με τον οποίο οι βραβευθέντες αποτελούν πηγή έμπνευσης για το κοινό με την έρευνά τους, απευθυνόμενοι και σε ακροατήρια πέραν της επιστημονικής κοινότητας, με αποτελεσματικούς και πρωτότυπους τρόπους.

Εκδηλώσεις

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας για τον 11ο διαγωνισμό για το βραβείο πόλης φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία έχουν ήδη αρχίσει να υποβάλλονται. Οι πόλεις της ΕΕ έχουν προθεσμία μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου για να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους.

 

Ημερομηνία: 
09/06/2020 - 09/09/2020

Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ημερομηνία: 
08/07/2020