ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ειδήσεις
20/09/2017

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αρχίζει να ισχύει προσωρινά η Συνολική Οικονομική Εμπορική Συμφωνία (CETA) μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά.

19/09/2017

Με σκοπό την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού της ενωσιακής οικονομίας δεδομένων, η Επιτροπή προτείνει ένα νέο σύνολο κανόνων που θα διέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα στην ΕΕ. Σε συνδυασμό με τις ήδη ισχύουσες διατάξεις για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα νέα μέτρα θα διευκολύνουν την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα σε ολόκληρη την Ένωση, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών εντός μιας αποτελεσματικής ενωσιακής ενιαίας αγοράς για τις υπηρεσίες δεδομένων. Η άρση των γεωγραφικών περιορισμών στα δεδομένα θεωρείται ότι είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να μπορέσει η οικονομία των δεδομένων να διπλασιαστεί σε αξία, φτάνοντας το 4 % του ΑΕΠ το 2020.

Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ραδιοφωνικό Κανάλι 6 διοργανώνουν ραδιοφωνικό διαγωνισμό με τίτλο Μάντεψε τη Γλώσσα.

Ημερομηνία:
  • 29/08/2017 to 26/09/2017

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο διεξήγαγαν διαδικτυακό διαγωνισμό στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Οι τρείς νικητές του διαγωνισμού έχουν επιλεγεί μετά από κλήρωση ανάμεσα από περισσότερες από 1200 συμμετοχές. Ο Μάμμας Σουρουππής, η Sureyya Deger και η Χριστίνα Στεφάνου έχουν κερδίσει από ένα ποδήλατο με τα αξεσουάρ του. Η βράβευση θα γίνει στο Σπίτι της Ευρωπαϊκή Ένωσης στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 στις...

Ημερομηνία:
  • 26/09/2017
Τόπος:
Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης