ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων για να γιορτάσει και φέτος την Ημέρα της Ευρώπης 2018

Την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου κάθε χρόνο γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ημερομηνία: 
06/05/2018 (All day) to 26/05/2018 (All day)

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο οργανώνει τις πιο κάτω εκδηλώσεις για να γιορτάσει και φέτος την Ημέρα της Ευρώπης


Φεστιβάλ για την Ημέρα της Ευρώπης
Τοποθεσία: Πλατεία Ευρώπης/ Φοινικούδες, Λάρνακα
Ημερομηνία: Κυριακή, 6 Μαΐου 2018
Ώρα: 16:00 - 20:00

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνουν μια πλούσια και πολυεπίπεδη εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή για το κοινό για να γιορτάσει και φέτος η Κύπρος την 9η Μαΐου που έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση Θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ευρώπης/ Φοινικούδες στη Λάρνακα από τις 16:00 μέχρι της 20:00, την Κυριακή 6 Μαΐου και θα έχει τη μορφή φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μουσική και χορό καθώς και πλούσιες δραστηριότητες για παιδιά με πολλές εκπλήξεις. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία οι πολίτες να ενημερωθούν καλύτερα για όσα Ευρωπαϊκά ζητήματα τους ενδιαφέρουν  όπως είναι τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρηματικών και άλλων δράσεων και οι ευκαιρίες απασχόλησης και εκπαίδευσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα στην εκδήλωση, Πρεσβείες χωρών μελών της ΕΕ θα δίδουν υλικό σχετικά με τη χώρες τους αλλά και μια γεύση της κουζίνας τους. Ζωντανά μαζί μας το Love FM.

 

Διάλογος με τους Πολίτες
Τοποθεσία: Προεδρικό Μέγαρο 
Ημερομηνία: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018
Ώρα: 16:45 - 18:30

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργανώνουν «Διάλογο με τους Πολίτες» στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 από τις 17:30 μέχρι τις 19:00. Ο Διάλογος θα είναι μεταξύ νέων, του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Παπαδόπουλου, του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και πολιτικών. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να δώσουν τη δική τους οπτική για το μέλλον της Ευρώπης.

Τον «Διάλογο με τους Πολίτες» θα ακολουθήσει δεξίωση και μουσική, αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης που συνδιοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα με την συμμετοχή Κυπρίων καλλιτεχνών. Είσοδος με πρόσκληση.

 


Ημέρα της Ευρώπης – ΕΕ & ΕΓΩ: Γιορτάζουμε την ημέρα της Ευρώπης!
Τοποθεσία: Κάτω Πάφος -Πλατεία Κάστρου
Ημερομηνία: Σάββατο, 12 Μαΐου 2018
Ώρα: 17:00 - 20:00

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο  σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργανώνουν τη ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης στην Πάφο το Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να πάρουν πληροφορίες σχετικά με ευρωπαϊκά θέματα, πολιτικές, προγράμματα χρηματοδότησης, ευκαιρίες απασχόλησης και εκπαίδευσης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα προσφέρονται στους πολίτες ενημερωτικό υλικό, δωράκια και δωρεάν παγωτό.

 

Φεστιβάλ για την Ημέρα της Ευρώπης
Τοποθεσία: Περιοχή Αγίου Αθανασίου, Λεμεσός
Ημερομηνία: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018
(Σύντομα περισσότερες πληροφορίες)

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κύπρου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Europe Direct Λεμεσού και το Δήμο Αγίου Αθανασίου διοργανώνουν ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, τη Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές και ευρωπαϊκές λιχουδιές, να απολαύσουν ένα πλούσιο και πολυπολιτισμικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και να διασκεδάσουν στη γωνιά των παιδιών.