ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

5ος Εθνικός Σχολικός Διαγωνισμός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ξεκινάει στις 20 Φεβρουαρίου η δεύτερη φάση του 5ου Εθνικού Σχολικού Διαγωνισμού για θέματα ΕΕ που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ημερομηνία: 
20/02/2019 - 10:00 - 05/03/2019 - 12:00

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ Λυκείου και υλοποιείται σε 3 φάσεις:

Η πρώτη φάση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 με Εκπαιδευτικές ημερίδες και Εργαστήρια στα 39 σχολεία που συμμετέχουν.

Στην δεύτερη φάση έχουμε τους Επαρχιακούς διαγωνισμούς όπου το κάθε σχολείο εκπροσωπείται από 4 μαθητές. Οι Επαρχιακοί διαγωνισμοί είναι ανοιχτοί στο κοινό.

Η νικήτρια ομάδα από κάθε Επαρχιακό διαγωνισμό θα περάσει στην τρίτη και τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στη Λευκωσία, παρουσία Ευρωβουλευτών και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Ο τελικός Παγκύπριος διαγωνισμός θα έχει τη μορφή τηλεπαιχνιδιού. Τετραμελείς ομάδες μαθητών, μια από κάθε σχολείο, θα αντιπαρατεθούν ζωντανά, με ένα πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο, σε γνώσεις που αφορούν θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!  

Έπαθλο του Διαγωνισμού, για τις δύο πρώτες σχολικές ομάδες που θα διακριθούν, είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για 8 μαθητές/μαθήτριες και 2 εκπαιδευτικούς. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες και καθηγητές/καθηγήτριες θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής και η καλύτερη ομάδα θα λάβει και τιμητικό έπαθλο.
Στόχοι του εκπαιδευτικού αυτού διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των μαθητών σε θέματα σχετικά με την ΕΕ, η ενημέρωσή τους για Ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις και κυρίως η ενθάρρυνση της προσωπικής συμμετοχής ώστε να κατανοήσουν ότι οι πολιτικές και οι αποφάσεις της ΕΕ τους αφορούν άμεσα και έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην διαμόρφωσή τους.

Το πρόγραμμα της Δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί από 20/2 έως 5/3, έχει ως εξής:
Επαρχία Πάφου:                               20 Φεβρουαρίου, 10:00 πμ, Λύκειο Γ. Ταλιώτη-Γεροσκήπου
Επαρχία Λεμεσού:                            22 Φεβρουαρίου, 09:00 πμ, Λανίτειο Λύκειο
Επαρχία Λευκωσίας:                          26 Φεβρουαρίου, 09:00 πμ, Σπίτι της ΕΕ
Επαρχία Λάρνακας/Αμμοχώστου:    05 Μαρτίου, 09:30 πμ, Λύκειο Αγ. Γεωργίου

Για την σελίδα του 5ου Εθνικού Σχολικού Διαγωνισμού για θέματα ΕΕ στο Facebook πατήστε εδώ (εξωτερικός σύνδεσμος).
Για το βίντεο με στιγμιότυπα του περσινού διαγωνισμού πατήστε εδώ (εξωτερικός σύνδεσμος).