ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

5ος Εθνικός Σχολικός Διαγωνισμός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης 2018-2019 – Τελικός

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν, κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, τον «5ο Εθνικό Σχολικό Διαγωνισμό για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Ημερομηνία: 
22/03/2019 - 11:00

Στο Διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου από 39 Σχολεία Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Δημόσια και Ιδιωτικά) από όλη την Κύπρο.

Ο Τελικός Παγκύπριος Διαγωνισμός, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Τελικής Εκδήλωσης του Προγράμματος, θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, στις 11:00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Λευκωσία. Μια ομάδα 4 μαθητών από κάθε επαρχία, που αποτελούν τη νικήτρια ομάδα από τον κάθε επαρχιακό διαγωνισμό, θα διαγωνισθούν για το τελικό έπαθλο το οποίο είναι για τις δύο πρώτες σχολικές ομάδες που θα διακριθούν,  ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για 8 μαθητές / μαθήτριες και 2 εκπαιδευτικούς και τιμητικό έπαθλο. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες και καθηγητές/καθηγήτριες θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Κώστας Χαμπιαούρης, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και Τάκης Χατζηγεωργίου, Ευρωβουλευτής.

Στον τελικό του 5ου Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετάσχουν:

·         Λύκειο Μακαρίου Γ' από την επαρχία Λάρνακας

·         Pascal Private English School από την επαρχία Λεμεσού

·         Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Δασούπολη από την επαρχία Λευκωσίας

·         Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου από την επαρχία Πάφου

Για την σελίδα του «5ου Εθνικού Σχολικού Διαγωνισμού για θέματα ΕΕ» στο Facebook πατήστε εδώ (https://www.facebook.com/nationalschoolcompetition/)

/cyprus/file/prosklisi18-19pdf-0_elprosklisi_18-19.pdf