ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Παγκύπριος Τελικός του Εθνικού Σχολικού Διαγωνισμού για θέματα ΕΕ 2018-2019: Κύπριοι μαθητές από 4 σχολεία διαγωνίζονται στις γνώσεις τους για τα Ευρωπαϊκά θέματα

Τις γνώσεις τους για την Ευρώπη θα δοκιμάσουν οι μαθητές B' λυκείου από 4 λύκεια της Κύπρου σε ένα κουίζ ερωτήσεων με έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για την πρώτη και την δεύτερη ομάδα.

Ημερομηνία: 
22/03/2019 - 11:00

Τα 4 σχολεία που κέρδισαν τους προκριματικούς στην κάθε επαρχία και θα λάβουν μέρος στον μεγάλο τελικό ο οποίος θα έχει τη μορφή κουίζ ερωτήσεων είναι:  

  • Λύκειο Μακαρίου Γ' (Λάρνακα)
  • Pascal Private English School (Λεμεσός)
  • Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Δασούπολη (Λευκωσία)
  • Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου (Πάφος)

Το κάθε σχολείο θα εκπροσωπηθεί από τετραμελή ομάδα. 

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, στις 11:00 πμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Λευκωσία.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο κ. Κώστας Χαμπιαούρης, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ο κ. Τάκης Χατζηγεωργίου, Ευρωβουλευτής, και ο κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ανάμεσα στους στόχους του είναι τα νέα παιδιά να μάθουν περισσότερα για τον ρόλο της ΕΕ και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, να ενημερωθούν για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus+ από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν, και να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να συμβάλουν στην διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών πολιτικών ως ενεργοί πολίτες μέσω των εκπροσώπων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον εθνικό σχολικό διαγωνισμό και για όλα τα σχολεία που συμμετείχαν: https://www.facebook.com/nationalschoolcompetition/