Predstavništvo u Hrvatskoj

Kako sigurno kupovati na internetu: upoznajte svoja prava

/croatia/file/sigurna-kupovina-na-internetu_hrSigurna kupovina na internetu

Kupovina na internetu
Copyright AP

Jeste li znali da u prosjeku gotovo svaki treći stanovnik Hrvatske kupuje putem interneta? Međutim, u usporedbi s ostalim državama članicama EU-a Hrvatska je ipak pri dnu ljestvice.

Prema podacima Eurostata, statističkog ureda Europske unije, koji prikuplja podatke o kupnji putem interneta u zemljama EU-a, Hrvatska je 2018. bila tek na 5. mjestu od ukupno 28 zemalja. No u usporedbi s 2013. godinom trend kupnje putem interneta u Hrvatskoj je u porastu, posebno kod mlađih generacija.

/croatia/file/eurostat-0_hrEurostat

Kupovina na internetu
copyright

Općenita analiza država članica EU-a pokazuje internetsku trgovinu u ovisnosti o spolu, dobi, stupnju obrazovanja i stanju zaposlenosti. Podaci pokazuju kako putem interneta najviše kupuju muškarci (68 %), odnosno da su u tom području najaktivniji mladi između 25 i 34 godina, koji čine 81 % korisnika interneta.

Iako se putem interneta danas može kupiti gotovo sve, podaci također pokazuju kako se online najviše kupuju odjeća i sportska oprema, putovanja i smještaj, namještaj, ulaznice za događanja, npr. koncerte, te knjige. Oni koji kupuju putem interneta u prosjeku potroše od 100 do 500 eura. Analiza pokazuje i kako je najveći razlog zbog kojeg ljudi ne kupuju putem interneta želja da proizvod vide uživo.

Znate li koja su vaša potrošačka prava prilikom kupnje putem interneta?

Dostupna od 0 do 24 sata, brza i jednostavna, kupnja putem interneta svakim danom postaje sve češći način kupovanja. U samo par klikova možete kupiti proizvod ili uslugu, ponekad čak i po nižoj cijeni od one koju biste platili da ste isti proizvod ili uslugu kupili u „pravoj“ trgovini. Osim toga, ponuda na internetu najčešće je veća i bogatija, pa možete kupiti i proizvode koje možda ne biste pronašli na policama.

Danas gotovo svaki proizvođač određenog proizvoda ima svoju internetsku trgovinu (engl. webshop), odnosno internetsku stranicu putem koje se može kupiti njegov proizvod, a neki od njih imaju i vlastitu aplikaciju, koja uvelike pojednostavnjuje postupak kupovine. Amazon, eBay i Alibaba samo su neke od najvećih svjetskih internetskih trgovina u kojima možete kupiti gotovo sve.

Međutim, koliko god bilo lako kupiti proizvod ili uslugu putem interneta, toliko je i stvari na koje morate paziti kako biste zaštitili svoje podatke i kupili ispravan proizvod. Prije nego se upustite u kupnju putem interneta, svakako uzmite u obzir sljedećih nekoliko savjeta.

1. Pazite na svoje podatke

Kako biste išta kupili putem interneta, potrebno je na internetskoj stranici na kojoj kupujete otvoriti korisnički račun. Sve što vam je za to potrebno jest pametni telefon ili računalo, internetska veza te kreditna ili debitna kartica. Osim toga, potrebno je popuniti obrazac u kojemu će se od vas tražiti osobni podaci kao što su ime i prezime, adresa elektroničke pošte, broj telefona, adresa stanovanja te broj kreditne ili debitne kartice.

Razmišljajte logično: podaci koji se od vas traže smiju biti samo oni koji su potrebni za transakciju (kome i kamo poslati proizvod, podaci za kontakt i način plaćanja). Ako se od vas traže drugi podaci, kao što su OIB, ime i prezime roditelja, bračno stanje i slično – radije ne ispunjavajte obrazac.

S obzirom na to je riječ o vrlo osjetljivim podacima koje ne želite objavljivati bilo gdje, prije nego uopće krenete ispunjavati obrazac, provjerite o kakvoj je internetskoj stranici riječ!

2. Provjerite internetsku stranicu s koje kupujete

Ako internetska stranica na kojoj kupujete počinje oznakom „https://“ i ima znak malog zaključanog lokota, informacije koje šaljete sa svog uređaja zaštićene su. Ako stranica ima oznaku „http://“ ili „not secure“ ili pak ima znak malog otključanog crvenog lokota, ta stranica nije sigurna i nemojte na njoj ostavljati svoje podatke, bez obzira na to koliko vam se naziv robne marke čini ili jest poznat.

3. Ne vjerujte svakoj ponudi

Različiti popusti i akcije na poznate, najčešće skupe proizvode ili usluge mogu biti odlična prilika – kako za vas, tako i za one koji vas žele prevariti. Zato ne vjerujte olako svakom oglasu na koji naiđete. Prije svake kupovine dobro razmislite i provjerite izvor informacija. Provjerite i informacije o proizvodu. Naime, nerijetko je teško steći pravi dojam o proizvodu samo putem fotografije, stoga pročitajte tehničke podatke koji bi trebali stajati u njegovu opisu. Ako ih nema, radije taj proizvod ili uslugu nemojte kupovati.

Osim toga, obratite pažnju na opće uvjete prodaje jer ih kupnjom proizvoda ili usluge automatski prihvaćate. Provjerite koliko trgovac naplaćuje poštarinu, koliko treba čekati da proizvod stigne na vašu adresu, možete li i kako proizvod vratiti, tko u tom slučaju plaća povrat robe, koji su uvjeti za povrat sredstava i tako dalje. Provjerite i dodatna jamstva ili mogućnost popravka proizvoda u svom lokalnom servisu.

4. Kupovanje izvan EU-a naplaćuje se više

Pripazite iz koje zemlje kupujete proizvode putem interneta jer ako ih kupite izvan Europske unije, na pošiljku ćete platiti carinu i porez u skladu s vrijednošću pošiljke. Pošiljke male vrijednosti (do 22 eura) i nekomercijalne pošiljke vrijednosti do 45 eura (koje fizička osoba šalje fizičkoj osobi) oslobođene su plaćanja carine i PDV-a.

5. Dobro upoznajte svoja potrošačka prava

Pravila koja vrijede u državama članicama EU-a jednaka su za sve države. Proizvod ili uslugu koju ste kupili putem interneta imate pravo otkazati i/ili vratiti u roku od 14 dana, bez obrazloženja. Osim toga, trgovac vam mora popraviti ili zamijeniti robu, sniziti joj cijenu ili vam vratiti novac ako je roba koju ste kupili neispravna ili ako pak ne izgleda ili ne funkcionira onako kako je prikazano u oglasu. Kupnjom na internetu imate pravo na dvogodišnje jamstvo na proizvod, baš kao i kada proizvod kupujete u trgovini.

6. Čitajte komentare drugih kupaca

Gotovo svaka stranica za kupnju putem interneta ima neki oblik ocjenjivanja odnosno recenziranja proizvoda ili usluge. Ocjene se mogu nalaziti na samoj internetskoj stranici ili na društvenim mrežama. Provjerite dojmove drugih kupaca koji su na toj stranici kupovali prije vas jer upravo među njima možete naići na informaciju koja vam može olakšati provjeru istinitosti podataka. Isto tako, i sami ostavite ocjenu da biste pomogli drugim kupcima: komentirajte proizvod, uslugu, vrijeme dostave, komunikaciju s proizvođačem ili bilo što što jest ili nije bilo dobro. Vaš će istiniti komentar pomoći drugima, kao što će komentari drugih pomoći vama.

7. Informirajte se o načinima plaćanja

Ako trgovac na web-stranici s koje kupujete inzistira na plaćanju neuobičajenim metodama kao što su očitavanje kartice unaprijed, bankovni transfer ili plaćanje telefonom, gotovo sigurno se radi o prijevari.

Najuobičajeniji način plaćanja prilikom kupovine na internetu jest kreditnom ili debitnom karticom ili putem nekog od servisa za posredovanje pri plaćanju (engl. payment gateway). Taj se pojam odnosi na sustav sigurne autorizacije kartica i plaćanja karticama putem interneta kako biste brzo, sigurno i jednostavno obavili postupak kupovine. Neki od poznatijih takvih servisa su PayPal, Wallet (Google), m-wallet (ZABA) i slično. Takvi vam servisi jamče i povrat novca ako se dogodi da vam pošiljka ne stigne ili jednostavno želite povrat sredstava. Kako biste plaćali putem tih servisa, potrebno je na njima otvoriti korisnički račun, pri čemu se nipošto ne smiju koristiti jednostavne lozinke.

Prije nego platite proizvod ili uslugu na internetskoj stranici, provjerite koje su mogućnosti plaćanja dostupne i uvijek radije odaberite neki od poznatih servisa umjesto izravnog upisivanja podataka o bankovnoj kartici u obrazac na internetskoj stranici. Tijekom takve transakcije sustav će od vas tražiti da se prijavite u svoj račun servisa za posredovanje pri plaćanju. Ne činite to na stranici na kojoj kupujete! Otvorite zaseban prozor internetskog preglednika, prijavite se u svoj račun, a zatim se vratite na stranicu na kojoj kupujete i ponovno je učitajte. Ako stranica i dalje traži da unesete podatke za prijavu, odustanite od kupnje.

Pazite na svoje podatke, redovito provjeravajte bankovne račune i transakcije, mijenjajte lozinke, čuvajte dokumente vezane uz internetske transakcije – i nećete imati problema.

Ako do problema ipak dođe, najprije se pisanim putem obratite trgovcu i pošaljite mu pritužbu na proizvod ili uslugu. Ako ste i dalje nezadovoljni načinom rješavanja pritužbe, obratite se Europskom potrošačkom centru Hrvatska, čija je zadaća pružanje informacija i pomoći u slučaju prekograničnih potrošačkih pritužbi protiv trgovaca koji imaju sjedište u Europskoj uniji, Norveškoj ili na Islandu.

Pročitajte više o ovoj temi: