Predstavništvo u Hrvatskoj

Vijesti

Pages

/croatia/file/ai-planovi-za-razvoj-budu%C4%87nosti-u-2020-0_hrAI - planovi za razvoj budućnosti u 2020.

AI - planovi za razvoj budućnosti u 2020.
Copyright EK

Možete li zamisliti automobile koji će sami voziti? Već se dulje vrijeme oslanjamo na pametne telefone, GPS, kamere u automobilima i slične pametne sustave, no to je tek početak onoga što nas očekuje. Čitajte dalje i saznajte kakva nas budućnost očekuje.

/croatia/file/emw-2019_hremw-2019

Europski tjedan mobilnosti 2019.
copyright: eu

Europska komisija pokrenula Europski tjedan mobilnosti 2019. i s europskim gradovima promiče sigurnost na cestama u EU-u.

Kategorija: Okoliš, potrošači i zdravlje, Objašnjenje EU-a

/croatia/file/wifi4eu-calljpg_hrwifi4eu-call.jpg

WIFi4EU
Copyright: EU

Komisija će 19. rujna u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu objaviti novi poziv za podnošenje prijava za vaučere WiFi4EU za uspostavu besplatnih Wi-Fi mreža na javnim prostorima, npr. u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, parkovima i trgovima.

Kategorija: Znanost i tehnologija

/croatia/file/von-der-leyen-commission_hrvon der leyen commission

Ursula von der Leyen
copyright: eu

Novoizabrana predsjednica Ursula von der Leyden danas je predstavila svoj tim i novi ustroj sljedeće Europske komisije. Nova Komisija odražavat će prioritete i ambicije utvrđene u Političkim smjernicama i organizirana je prema ciljevima na temelju kojih je Europski parlament izabrao novu predsjednicu.

Kategorija: Objašnjenje EU-a

/croatia/file/invest-eu-webpng_hrinvest-eu-web.png

InvestEU
Copyright: EC

Hrvatska mikropoduzeća i novoosnovana poduzeća koja žele kupiti strojeve i opremu u vrijednosti do 25 000 EUR mogu ostvariti koristi od jamstava koja je Europski investicijski fond (EIF) odobrio društvu UniCredit Leasing Croatia. EIF je najvećem društvu za usluge leasinga u Hrvatskoj dodijelio jamstva za rast portfelja leasinga za mikropoduzeća s višim profilom rizika u ukupnoj vrijednosti od 10 milijuna EUR.

Kategorija: Poslovne vijesti

/croatia/file/internationalpng_hr

Zastava EU-a
European Union flag

Novoizabrana predsjednica Ursula von der Leyen danas je dala suglasnost za nacrt popisa kandidata za povjerenike koji je donijelo Vijeće Europske unije. Popis je usuglašen nakon niza razgovora novoizabrane predsjednice von der Leyen s osobama predloženim za funkciju povjerenika održanih tijekom proteklih tjedana.

Kategorija: Objašnjenje EU-a

/croatia/file/eu-quiz-i-love-languages-hr-2019_hreu-quiz-i-love-languages-hr-2019

Kviz znanja volim jezike
Copyright: eu

Mislite da poznajete europske jezike? Evo prilike da to provjerite - povodom Europskog dana jezika organiziramo online kviz znanja o službenim jezicima EU-a! Kviz kreće 10. rujna i trajat će do 24. rujna. Zaigrajte i pobijedite!

Kategorija: Kultura, obrazovanje i mladi

/croatia/file/people-2019_hrpeople-2019

Ljudi
Copyright: pixabay

Europska komisija danas je odlučila registrirati tri nove europske građanske inicijative: „Sasijecimo u korijenu korupciju u Europi obustavom financiranja za zemlje s neučinkovitim sudstvom nakon isteka roka”, „Rješavanje klimatske krize” i „Spasimo pčele i poljoprivrednike! U smjeru poljoprivrede koja je pogodna za pčele i za zdrav okoliš”.

Kategorija: Objašnjenje EU-a

/croatia/file/brexit-april-2019jpg_hrbrexit-april-2019.jpg

Zastave EU-a i UK-a
Copyright: EU

Konačni poziv Komisije svim građanima i poduzećima u EU-u da se pripreme za povlačenje Ujedinjene Kraljevine 31. listopada 2019.

Kategorija: Objašnjenje EU-a

/croatia/file/internetske-prijevare-kako-ih-razotkriti-i-%C5%A1to-u%C4%8Diniti_hrInternetske prijevare: kako ih razotkriti i što učiniti

Internetske prijevare: kako ih razotkriti i što učiniti
Copyright EK

Bez interneta danas gotovo ne možemo. Internet nam je potreban za obavljanje posla, na njemu pronalazimo važne informacije, zabavljamo se i komuniciramo s drugima. No, često zaboravljamo na različite opasnosti od kojih se moramo zaštititi. Zato čitajte dalje i saznajte kako ih razotkriti i što učiniti kada ih prepoznate.

Pages