Predstavništvo u Hrvatskoj

Vijesti

Pages

Hrvatski i europski bedževi 3D
19/02/2018

Mir među državama članicama najvažnije je postignuće Europske unije za prosječnog Europljanina, dok ga Hrvati stavljaju na drugo mjesto. Hrvatima je najvažnije, a prosječnom Europljaninu drugo po redu, slobodno kretanje ljudi, roba i usluga unutar EU-a. Na treće mjesto prosječni Europljanin stavlja zajedničku valutu euro, dok je Hrvatima treće najvažnije postignuće EU-a gospodarska moć Unije.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
15/02/2018

Društvene mreže moraju učiniti više da ispune zahtjeve za poštovanje propisa EU-a o zaštiti potrošača koje su prošlog ožujka postavili Europska komisija i tijela za zaštitu potrošača u državama članicama.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Znanost i tehnologija
Dugoročni proračun EU-a nakon 2020.
14/02/2018

Uoči neformalnog sastanka čelnika koji će se održati 23. veljače 2018. Europska komisija danas predstavlja različite opcije - i njihove financijske posljedice - za nov i moderan dugoročni proračun EU-a, kojim se mogu učinkovito ostvariti prioriteti za razdoblje nakon 2020.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Objašnjenje EU-a
Komisija predstavlja svoje ideje za učinkovitiju Europsku uniju
14/02/2018

Uoči neformalnog sastanka čelnika koji će se održati 23. veljače 2018. Europska komisija danas predstavlja niz praktičnih mjera za povećanje učinkovitosti funkcioniranja Europske unije i poboljšanje veze između čelnika institucija EU-a i građana Europe.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Europski stup socijalnih prava
12/02/2018

Solidan gospodarski rast pridonio je jačem rastu zapošljavanja od očekivanog u trećem tromjesečju 2017., dok je nezaposlenost i dalje u padu – podaci su to iz najnovijeg tromjesečnog izvješća o zapošljavanju i socijalnim kretanjima u Europi.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Zapošljavanje i socijalna prava, Objašnjenje EU-a
Povjerenik Andrus Ansip
12/02/2018

Potpredsjednik Andrus Ansip, zadužen za jedinstveno digitalno tržište, boravit će sutra u Zagrebu, gdje će sudjelovati na konferenciji „Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora“ te se sastati s predstavnicima državnih tijela i poslovne zajednice aktivnima u području digitalnih tehnologija.

Kategorija:
Twinning banner
07/02/2018

Instrument povezivanja Europske komisije 2018. obilježava dvadesetu obljetnicu kao jedan od najuspješnijih i najčešće korištenih instrumenata za potporu susjednim zemljama i regijama Europske unije.

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi, Regije i lokalni razvoj
Privremena zimska gospodarska prognoza 2018.:
07/02/2018

Prošle se godine nastavilo kretanje od gospodarskog oporavka prema gospodarskoj ekspanziji pa su stope rasta za europodručje i EU nadmašile očekivanja. Procjenjuje se da su 2017. gospodarstva europodručja i EU-a u cjelini narasla za 2,4 %, što je najveća stopa u proteklom desetljeću.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Gospodarstvo, financije i porezi, Objašnjenje EU-a
proširenje Europske unije
06/02/2018

Komisija je danas donijela strategiju za „Vjerodostojnu perspektivu proširenja i pojačanu suradnju EU-a sa zapadnim Balkanom”.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Vanjski odnosi i vanjski poslovi, Regije i lokalni razvoj
Pobjednik Juvenes Translatores natjecanja 2018., Ante Kuvačić iz Splita
02/02/2018

Na natjecanju Juvenes Translatores po drugi put zaredom pobijedila škola iz Splita!

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi

Pages