Predstavništvo u Hrvatskoj

Vijesti

Pages

23/02/2018

Čelnici 27 država članica Europske unije neformalno se sastaju danas u Bruxellesu kako bi razgovarali o višegodišnjem proračunu Europske unije nakon 2020., a formalni prijedlog budžeta bit će predstavljen početkom svibnja.

Prenosimo iz medija - Jutarnji list (strana 24)

Kategorija:
Poslovne vijesti, Objašnjenje EU-a
Obrazovanje i ulaganje u EU
23/02/2018

Ulaganje u europsko obrazovanje i osposobljavanje nužno je kako bi europsko gospodarstvo ostalo konkurentno u globalnom kontekstu. Naime, čak 65 posto djece koja su ove godine krenula u školu zaposlit će se u zanimanjima koja danas ne postoje, a 90 posto zanimanja zahtijevat će neku razinu digitalnih vještina. Već danas 44 posto Europljana nema potrebne digitalne vještine.

Prenosimo iz medija - Jutarnji list, Novi list, Glas Slavonije, Večernji list, Slobodna Dalmacija 

Kategorija:
Poslovne vijesti, Kultura, obrazovanje i mladi
Voditelj Predstavništva Europske komisije Branko Baričević
22/02/2018

Europska komisija predstavit će sutra, na neformalnom sastanku Europskih čelnika različite opcije – i njihove financijske posljedice – za nov i moderan dugoročan proračun EU-a, kojim se mogu učinkovito ostvariti prioriteti za razdoblje nakon 2020.

Kategorija:
Gospodarstvo, financije i porezi, Objašnjenje EU-a
21/02/2018

Nakon više od 32 godine rada u Europskoj komisiji trenutni glavni tajnik Alexander Italianer odlučio se povući sa svog mjesta u Komisiji. Zbog toga je na prijedlog predsjednika Junckera Kolegij odlučio Martina Selmayra, trenutnog voditelja predsjednikova kabineta, imenovati novim glavnim tajnikom Komisije.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Dan industrije EU-a 2018.
21/02/2018

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog debija Dan industrije EU-a vraća se u proširenom izdanju. U Bruxellesu će se 22. i 23. veljače okupiti 600 predstavnika najvažnijih aktera iz industrijskog, financijskog, istraživačkog i inovacijskog sektora te visokopozicioniranih tvoraca politika EU-a.

Kategorija:
Hrvatski i europski bedževi 3D
19/02/2018

Mir među državama članicama najvažnije je postignuće Europske unije za prosječnog Europljanina, dok ga Hrvati stavljaju na drugo mjesto. Hrvatima je najvažnije, a prosječnom Europljaninu drugo po redu, slobodno kretanje ljudi, roba i usluga unutar EU-a. Na treće mjesto prosječni Europljanin stavlja zajedničku valutu euro, dok je Hrvatima treće najvažnije postignuće EU-a gospodarska moć Unije.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
15/02/2018

Društvene mreže moraju učiniti više da ispune zahtjeve za poštovanje propisa EU-a o zaštiti potrošača koje su prošlog ožujka postavili Europska komisija i tijela za zaštitu potrošača u državama članicama.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a, Znanost i tehnologija
Dugoročni proračun EU-a nakon 2020.
14/02/2018

Uoči neformalnog sastanka čelnika koji će se održati 23. veljače 2018. Europska komisija danas predstavlja različite opcije - i njihove financijske posljedice - za nov i moderan dugoročni proračun EU-a, kojim se mogu učinkovito ostvariti prioriteti za razdoblje nakon 2020.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Objašnjenje EU-a
Komisija predstavlja svoje ideje za učinkovitiju Europsku uniju
14/02/2018

Uoči neformalnog sastanka čelnika koji će se održati 23. veljače 2018. Europska komisija danas predstavlja niz praktičnih mjera za povećanje učinkovitosti funkcioniranja Europske unije i poboljšanje veze između čelnika institucija EU-a i građana Europe.

Kategorija:
Objašnjenje EU-a
Europski stup socijalnih prava
12/02/2018

Solidan gospodarski rast pridonio je jačem rastu zapošljavanja od očekivanog u trećem tromjesečju 2017., dok je nezaposlenost i dalje u padu – podaci su to iz najnovijeg tromjesečnog izvješća o zapošljavanju i socijalnim kretanjima u Europi.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Zapošljavanje i socijalna prava, Objašnjenje EU-a

Pages