Predstavništvo u Hrvatskoj

Vijesti

Pages

defence
11/12/2017

Komisija je pozdravila planove o suradnji na prvom skupu od 17 projekata obrambene suradnje u okviru stalne strukturirane suradnje (PESCO) koje je danas predstavilo 25 država članica EU-a.

Kategorija:
Vanjski odnosi i vanjski poslovi
Europske snage solidarnosti
07/12/2017

Godinu dana otkad je Europska komisija pokrenula Europske snage solidarnosti 42 745 mladih iz svih država članica prijavilo se za sudjelovanje. Njih 2166 započelo je s angažmanima u 1434 organizacije.

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi
Voditelj Predstavništva Europske komisije Branko Baričević
07/12/2017

Usudio bih se reći da je to bio prijelomni trenutak za Europu, kada su se tog petka, 17. studenog 2017. u Goeteborgu, čelnici Europske unije dogovorili o pitanjima koja su važna za svakodnevni život naših sugrađana i usvojili Europski stup socijalnih prava.

Kategorija:
Europska unija
06/12/2017

Planom djelovanja i nizom konkretnih mjera Europska komisija danas ispunjuje obećanje o produbljenju europske ekonomske i monetarne unije koje je najavljeno u Govoru predsjednika Jean-Claude Junckera o stanju Unije 2017. i Izvješću petorice predsjednika iz 2015.

Kategorija:
Gospodarstvo, financije i porezi
Europska investicijska banka
05/12/2017

Europska investicijska banka (EIB) pristala je odobriti kreditne linije u ukupnoj vrijednosti od 220 milijuna EUR četirima hrvatskim bankama kao potporu pri financiranju manjih projekata koje uglavnom provode mala i srednja poduzeća (MSP), poduzeća srednje tržišne kapitalizacije i općine, te inicijativa u pogledu energetske učinkovitosti.

Kategorija:
Gospodarstvo, financije i porezi
berlin
01/12/2017

Svjetski forum o prekomjernom kapacitetu u sektoru čelika, koji okuplja 33 gospodarstva, među kojima su sve zemlje skupine G20, zainteresirane zemlje OECD-a i svi najveći svjetski proizvođači čelika, jučer je na sastanku u Berlinu postigao dogovor o ambicioznom paketu konkretnih političkih rješenja za hitno pitanje globalnog prekomjernog kapaciteta u sektoru čelika.

 

 

Kategorija:
Gospodarstvo, financije i porezi
Erasmus+
30/11/2017

Danas, kad završava obilježavanje 30. obljetnice Erasmusa, Europska komisija izvješćuje o postignućima programa Erasmus+ u 2016. U izvješću o Erasmusu+ za 2016. potvrđena je ključna uloga programa u izgradnji otpornije Europe koju ujedinjuju zajedničke europske vrijednosti.

Kategorija:
Kultura, obrazovanje i mladi
Intelektualno vlasništvo
29/11/2017

Komisija danas predstavlja mjere za djelotvornu zaštitu prava intelektualnog vlasništva čime želi potaknuti europska poduzeća, posebice MSP-ove i novoosnovana poduzeća, na ulaganje u inovacije i kreativnost.

Kategorija:
Znanost i tehnologija
Sigurnost hrane i poljoprivreda
29/11/2017

Jednostavnijim propisima i fleksibilnijim pristupom osigurat će se da zajednička poljoprivredna politika (ZPP) daje stvarne rezultate u potpori poljoprivrednicima i predvodi održivi razvoj poljoprivrede EU-a.

Kategorija:
Poljoprivreda, ribarstvo i hrana
Ulaganje u Europu
28/11/2017

Nova savjetodavna služba Komisije i Europske investicijske banke pomaže gradovima u planiranju ulaganja. URBIS, što je akronim za Urban Investment Support (potpora za ulaganja u gradovima), pomagat će gradovima u planiranju ulaganja kako bi lakše ostvarili svoje strategije urbanog razvoja i dobili jednostavniji pristup financiranju.

Kategorija:
Poslovne vijesti, Objašnjenje EU-a

Pages