Predstavništvo u Hrvatskoj

Interrail kartom po Europi

/croatia/file/interrail-adventure-web-2018jpg-0_hrinterrail-adventure-web-2018.jpg

Pridružite se otkrivanju Europe!
Copyright: Pixabay

Imaš 18 godina? Privlače te pustolovine? Onda se pripremi na otkrivanje Europe! Pridruži se inicijativi Europske unije DiscoverEU koja će omogućiti da oko 15 000 mladih osoba dobije besplatne putne karte za ovo ljeto.

Date: 
12/06/2018 - 12:00 - 26/06/2018 - 12:00

Iskoristi priliku da doživiš slobodu kretanja, bolje upoznaš raznolikost Europe, uživaš u njezinu kulturnom bogatstvu, stekneš nove prijatelje i, naposljetku, bolje upoznaš sebe.

A budući da je 2018. Europska godina kulturne baštine, putovanje će biti još zanimljivije! Diljem Europe održavaju se mnogobrojni događaji kojima se obilježava čudesna raznolikost naše kulturne baštine.

Uglavnom ćeš putovati vlakom. To znači da će te zadiviti beskrajna raznolikost gradova i prekrasnih krajolika koju nudi naš kontinent.

Kako bi doista mogao proputovati kontinent, putna karta vrijedit će i za druga prijevozna sredstva poput autobusa i trajekata. U iznimnim slučajevima i ako nisu dostupna druga prijevozna sredstva, bit će dopušteno i putovanje avionom. Time će se olakšati sudjelovanje mladim osobama koje žive u udaljenim područjima ili na otocima.

Kad se i kako prijaviti?

Prijave su otvorene od 12. lipnja od 12:00  do 26. lipnja 2018. do 12:00. Najprije moraš unijeti osobne podatke i pojedinosti o planiranom putovanju. Zatim te čeka 5 pitanja o ovogodišnjoj Europskoj godini kulturne baštine i inicijativama EU-a za mlade Na kraju ćeš morati odgovoriti i na dodatno, odlučujuće pitanje koje će u slučaju prevelikog broja prijava pomoći Europskoj komisiji da rangira kandidate. Dobitnici moraju krenuti na putovanje između 9. srpnja i 30. rujna 2018.