Predstavništvo u Hrvatskoj

Potpredsjednik Ansip u Zagrebu raspravlja o o jedinstvenom digitalnom tržištu i digitalnoj transformaciji u Hrvatskoj

/croatia/file/andrus-ansipjpg_hrandrus-ansip.jpg

Povjerenik Andrus Ansip
© EU

Potpredsjednik Andrus Ansip, zadužen za jedinstveno digitalno tržište, boravit će sutra u Zagrebu, gdje će sudjelovati na konferenciji „Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora“ te se sastati s predstavnicima državnih tijela i poslovne zajednice aktivnima u području digitalnih tehnologija.

12/02/2018

Potpredsjednik će održati i dijalog s građanima na temu jedinstvenog digitalnog tržišta. U utorak ujutro potpredsjednik će se sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem i državnim tajnikom za razvoj digitalnog društva Bernardom Gršićem.

 

Na sastanku će se, uz ostalo, razgovarati o potrebi razvoja infrastruktura velike brzine i usluga e-uprave u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Premijer Plenković dan poslije sastanka otputovat će u Bruxelles. Očekuje se da će glavna tema dijaloga s građanima biti digitalna transformacija u Hrvatskoj, uvođenje širokopojasnih mreža, e-uprava i razvoj nove generacije superračunala u Europi (Hrvatska se europskoj suradnji u tom području pridružila u studenom 2017.). Poslije podne će potpredsjednik Ansip s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović posjetiti školu Izidora Kršnjavoga.

 

Svoj posjet Zagrebu povjerenik će okončati sastankom sa zastupnicima u Hrvatskom saboru iz saborskih odbora za europske poslove, regionalni razvoj, gospodarstvo te informiranje, informatizaciju i medije, s kojima će razgovarati o digitalnoj nadogradnji hrvatskoga gospodarstva, informacijskim tehnologijama u školama, digitalnim vještinama i projektima e-uprave.

 

Dijalog s građanima moći će se pratiti uživo sutra od 11 sati.