Predstavništvo u Hrvatskoj
 • Stanje Unije 2016.

  U srijedu 14. rujna 2016. predsjednik Europske komisije, Jean-Claude Juncker, održat će govor o stanju Europske unije u plenarnoj dvorani Europskog parlamenta (u Strasbourgu).

 • InvestEU – plan ulaganja za Europu

  Plan ulaganja usredotočen je na uklanjanje prepreka ulaganjima, pružanje vidljivosti i tehničke pomoći ulagačkim projektima te pametnije iskorištavanje novih i postojećih financijskih sredstava.

 • Izbjeglička kriza: što čini Europska unija?

  U Europskom migracijskom programu koji je Komisija donijela u svibnju 2015. utvrđena je potreba za sveobuhvatnim pristupom upravljanju migracijama. Od tada je uveden niz mjera, uključujući donošenje dvaju kriznih programa za premještanje 160 000 osoba kojima je nedvojbeno potrebna međunarodna zaštita iz država članica s najvećim brojem izbjeglica u druge države članice EU-a te odobrenje Akcijskog plana Komisije o vraćanju.

 • 22/02/2016

  EK novosti

 • Platforma za alternativno rješavanje sporova

  Odnosi li se vaša pritužba na robu ili uslugu kupljene na internetu? U tom slučaju možete podnijeti pritužbu na ovom web-mjestu. Morat ćete odabrati tijelo za rješavanje sporova koje će obrađivati pritužbu. O tome se morate dogovoriti s drugom strankom u sporu.

  Više: http://bit.ly/1osDlgK 

Naslovi
29/08/2016

Sudjelujte u neposrednom razgovoru s povjerenikom Europske komisije o pitanjima obrazovanja, zapošljavanja mladih, budućnosti EU-a u petak, 23.9. 2016., u Lendavi, Republika Slovenija 

 

24/08/2016

Danas poduzimamo važan korak u modernizaciji socijalne statistike. No nije riječ o brojevima, nego o ljudima. Dobre politike nastaju na temelju dobrih podataka. Potrebne su nam najtočnije informacije o socijalnim pitanjima. Moramo dobivati ažurnije podatke i moramo ih dobivati brže kako bismo osmišljavali socijalne politike koje su usklađene sa stvarnim potrebama današnjih građana Europe. Današnji je prijedlog još jedan primjer iz kojeg je vidljivo da je ova Komisija socijalni aspekt ugradila u jezgru svog programa. -Marianne Thyssen, povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage

Događanja

Prijavite se na #BeActive utrku građana "10,9" kojom službeno počinje Europski tjedan sporta 2016. u Zagrebu.  Za one koji se ne odluče za sudjelovanje u utrci organizirali smo predstavljanje škola trčanja i njihovih programa na Europskom trgu.

Datum:
19/08/2016
Vrijeme:
15:00

U srijedu 14. rujna 2016. predsjednik Europske komisije, Jean-Claude Juncker, održat će govor o stanju Europske unije u plenarnoj dvorani Europskog parlamenta (u Strasbourgu).

Vrijeme: 17:00

Datum:
16/08/2016
Vrijeme:
17:00