Predstavništvo u Hrvatskoj
 • Sigurniji internet za EU

  Sigurniji internet za EU

  Tijekom 2018. godine niz #SaferInternet4EU inicijativa namjenjenih djeci, mladim ljudima, roditeljima, nastavnicima i drugim građanima EU-a pomoći će im postati odgovornijim digitalnim korisnicima. Inicijativa će obuhvatiti širok raspon tema, poput kritičkog razmišljanja, medijske pismenosti i digitalnih vještina potrebnih za prepoznavanje i borbu protiv lažnih vijesti i rizika koje donose nove tehnologije i povezani uređaji; i pružiti savjete o cyber higijeni.

 • Digitalne vještine - pripravništvo

  Digitalni projekt u vašoj regiji

  Digital Opportunity je pilot projekt kojim će se za do 6 000 studenata i onih koji su nedavno diplomirali omogućiti prekogranična pripravništva u razdoblju 2018. – 2020. Pripravnici koji sudjeluju u projektu Digital Opportunity poboljšat će svoje digitalne vještine u područjima kao što su kibersigurnost, velika količina podataka, kvantna tehnologija, strojno učenje, digitalni marketing i razvoj softvera. Prva pripravništva započet će u lipnju 2018., a pripravnici će primati mjesečnu naknadu od oko 500 EUR. Pilot projekt financirat će se iz programa Obzor 2020., a provodit će se u okviru programa Erasmus+.

  Doznajte više o inicijativi Digital Opportunity traineeships i uključite se!

News
EU
17/04/2018

Danas je Europska komisija donijela svoj godišnji paket o proširenju, uključujući sedam pojedinačnih izvješća, u kojem se ocjenjuje provedba politike proširenja Europske unije, utemeljene na dogovorenim kriterijima te pravednoj i strogoj uvjetovanosti. Napredak na europskom putu objektivan je i na zaslugama utemeljen proces koji ovisi o konkretnim rezultatima koje postigne svaka pojedina zemlja, pri čemu su glavni prioriteti vladavina prava, pravosuđe i temeljna prava.

Dvojna kvaliteta hrane
11/04/2018

Na zabrinutost građana izraženu u uspješnoj europskoj građanskoj inicijativi Komisija danas odgovara prijedlogom za poboljšanje transparentnosti znanstvenih studija u području sigurnosti hrane.

Događanja
Europski trg u Zagrebu

Više informacija u nadolazećim danima.

Datum:
 • 09/05/2018
Mjesto:
Zagreb