Predstavništvo u Hrvatskoj
 • Sigurniji internet za EU

  Sigurniji internet za EU

  Tijekom 2018. godine niz #SaferInternet4EU inicijativa namjenjenih djeci, mladim ljudima, roditeljima, nastavnicima i drugim građanima EU-a pomoći će im postati odgovornijim digitalnim korisnicima. Inicijativa će obuhvatiti širok raspon tema, poput kritičkog razmišljanja, medijske pismenosti i digitalnih vještina potrebnih za prepoznavanje i borbu protiv lažnih vijesti i rizika koje donose nove tehnologije i povezani uređaji; i pružiti savjete o cyber higijeni.

 • Besplatne Interrail karte za Europljane

  Besplatne Interrail karte za mlade Europljane

  Europska komisija poduzela je prve korake kako bi osigurala "besplatne interrail karte za Europljane koji navrše 18 godina" dodijelivši proračun od 12 milijuna eura za 2018. godinu. Očekuje se da će više od 20.000 mladih ljudi imati koristi od ovog putničkog iskustva koje bi pomoglo u poticanju europskog identiteta.

 • Digitalne vještine - pripravništvo

  Digitalni projekt u vašoj regiji

  Digital Opportunity je pilot projekt kojim će se za do 6 000 studenata i onih koji su nedavno diplomirali omogućiti prekogranična pripravništva u razdoblju 2018. – 2020. Pripravnici koji sudjeluju u projektu Digital Opportunity poboljšat će svoje digitalne vještine u područjima kao što su kibersigurnost, velika količina podataka, kvantna tehnologija, strojno učenje, digitalni marketing i razvoj softvera. Prva pripravništva započet će u lipnju 2018., a pripravnici će primati mjesečnu naknadu od oko 500 EUR. Pilot projekt financirat će se iz programa Obzor 2020., a provodit će se u okviru programa Erasmus+.

  Doznajte više o inicijativi Digital Opportunity traineeships i uključite se!

 • Carbnet-ov projekt "e_Škole"

  CARNET-ov projekt „e-Škole“ među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu

  CARNET.hr pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ proglašen je danas u sjedištu UNESCO-a u Parizu jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja. Pilot projekt #eSkole sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Vijesti
22/03/2018

Dobra vijest za sve ljubitelje online shoppinga, ali i za online trgovce – nova Uredba o zabrani geografskog blokiranja u EU stupit će na snagu do kraja godine

Besplatni internet na javnim mjestima
20/03/2018

Europska komisija danas je pokrenula internetski portal WiFi4EU. Pozivaju se općine u cijeloj Europi da se od danas počnu prijavljivati za prvi natječaj za projekte, koji će se otvoriti sredinom svibnja. Općine će se u okviru poziva natjecati za financiranje EU-a za izgradnju pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima.