Predstavništvo u Hrvatskoj
Naslovi
Europski migracijski program
28/09/2016

Rezultati u području migracija i upravljanja granicama:
Komisija je danas izvijestila o dosadašnjim rezultatima provedbe europskih programa premještanja i preseljenja te Izjave EU-a i Turske.

28/09/2016

„Institucije EU-a moraju surađivati kako bi vratile povjerenje naših građana. U svemu što činimo moramo biti otvoreniji. Današnji prijedlozi o obveznom registru transparentnosti koji obuhvaća Parlament, Vijeće i Komisija važan su korak u pravom smjeru. Građani imaju pravo znati tko pokušava utjecati na zakonodavstvo EU-a. Predlažemo jednostavno pravilo: nema sastanaka s donositeljima odluka bez prethodnog upisa u registar. Javnost će putem registra vidjeti tko lobira, koga predstavljaju i koliko troše.”

Događanja
Europski tjedan mobilnosti 2016.

Godine 2000. pokrenut je dan bez automobila kao europska inicijativa. To je bila prilika gradovima da pokažu brigu o zaštiti okoliša. Tijekom jednog dana, tj. 22. rujna, lokalne vlasti predstavile su svoja gradska središta u drukčijem svjetlu ograničavanjem prometa motornih vozila, poticanjem korištenja održivih prijevoznih sredstava i podizanjem svijesti o utjecaju izbora prometala na okoliš.
 

Datum:
16/09/2016
Vrijeme:
11:00

U srijedu 14. rujna 2016. predsjednik Europske komisije, Jean-Claude Juncker, održat će govor o stanju Europske unije u plenarnoj dvorani Europskog parlamenta (u Strasbourgu).

 

Datum:
14/09/2016
Vrijeme:
- - 9:00 - 12:00