Predstavništvo u Hrvatskoj

Speak dating povodom Europskog dana jezika

/croatia/file/edl-croatia-2018jpg_hredl-croatia-2018.jpg

Europski dan jezika 2018.
Copyright: EU

Svi već znamo da je rujan vrijeme za jezike. Zato Predstavništvo Europske komisije i ove godine organizira pravu poslasticu za ljubitelje jezika: speak dating na čak osamnaest jezika EU-a! 

Datum: 
26/09/2018 - 16:00 - 19:00

I ovogodišnji Europski dan jezika obilježavamo brzinskim jezičarenjemu Kinu Europa!

Svi već znamo da je rujan vrijeme za jezike. Zato Predstavništvo Europske komisije i ove godine organizira pravu poslasticu za ljubitelje jezika: speak datingna čak osamnaest jezika EU-a

Još uvijek ne znate što je to speak dating? Riječ je o kratkim (desetominutnim) individualnim tečajevima s izvornim govornicima na kojima ćete upoznati osnove stranog jezika – ili popričati na jeziku koji već poznajete. 

Ove godine jezika zaista ima za svačiji ukus: za svoj speak datemožete odabrati danski, engleski, finski, francuski, njemački, grčki, irski, mađarski, talijanski, latvijski, litavski, nizozemski, poljski, portugalski, slovački, slovenski, španjolski ili pak švedski

No to nije sve! Svi koji svoje poznavanje stranih jezika prošire sudjelovanjem u najmanje tri brzinska tečaja ulaze u nagradno izvlačenje u kojem mogu osvojiti tečajeve stranih jezika, bonove za kupnju knjiga i još brojne druge zanimljive stvarčice (pravila i popis nagrada: https://goo.gl/zYkuPk). Izvlačenje će se održati u 19 sati.

No to još uvijek nije sve! Budući da se ove godine obilježava i Europska godina kulturne baštine, u predvorju Kina Europa moći ćete razgledati i izložbu kulturnih znamenitosti zemalja koje sudjeluju u manifestaciji, a dok čekate svoj termin za brzinsko jezičarenje, imat ćete priliku naučiti kako napisati svoje ime na glagoljici i/ili grčkom alfabetu.

Kako sudjelovati?

Dovoljno je na Europski dan jezika, 26. rujna, doći u Kino Europa u Zagrebu. Tečajevi će se održavati od 16 do 19 sati, a preporučujemo da se za termine u prva dva sata brzinskog jezičarenjaregistrirate unaprijed putem adrese speakdatingZG@gmail.com (slobodne termine pogledajte ovdje: https://goo.gl/EdqtJc). Za sve ostale termine prijave će se primati na licu mjesta. 

Dođite i proslavite s nama Europski dan jezika!

#EDLangs #volimjezike #EuropeForCulture

U projektu sudjeluju: Veleposlantsvo BelgijeVeleposlanstvo DanskeBritish CouncilVeleposlanstvo FinskeFrancuski institutGoethe-InstitutVeleposlanstvo GrčkeVeleposlanstvo Irske, Veleposlanstvo Latvije, Veleposlanstvo LitveMađarski institut u ZagrebuVeleposlanstvo NizozemskeVeleposlanstvo PoljskeInstituto CamõesVeleposlanstvo SlovačkeVeleposlanstvo SlovenijeInstituto CervantesVeleposlanstvo ŠpanjolskeVeleposlanstvo ŠvedskeTalijanski institut za kulturu.

Napomena: 

Prijava i sudjelovanje na samom događanju podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem te video i audiosnimanjem, a svi podaci koristit će se u skladu s važećim propisima: Direktivom 95/46/EZ i Uredbom (EZ) br. 45/2001.