Predstavništvo u Hrvatskoj

[NAJAVA] konferencija i dijalog s građanima na temu jedinstvenog digitalnog tržišta

/croatia/file/andrus-ansipjpg_hrandrus-ansip.jpg

Povjerenik Andrus Ansip
© EU

Sudjelujte u dijalogu s građanima s potpredsjednikom Europske komisije Andrusom Ansipom u Zagrebu, u utorak 13. veljače 2018. u Zagrebu. Potpredsjednik Ansip zadužen je za jedinstveno digitalno tržište. 

Date: 
13/02/2018 - 10:00 - 13:00

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora, u partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva zajednički organiziraju konferenciju Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora, koja će se održati 13. veljače.

Kao posebnoga gosta najavljujemo Andrusa Ansipa, potpredsjednika Europske komisije nadležnog za jedinstveno digitalno tržište, koji će održati Dijalog s građanima te će mu sudionici moći izravno postavljati pitanja. 

Dijalog s građanima format je neposredne komunikacije Europske komisije s javnošću putem kojega Komisija želi osnažiti razmjenu mišljenja s građanima o budućim pravcima razvoja Europske unije.

Stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta na području Europske unije jedan je od temeljnih ciljeva Europske komisije. Internet i digitalne tehnologije mijenjaju današnji svijet, ali postojeće prepreke ograničavaju potpunu slobodu kretanja roba, usluga, ljudi i kapitala. Svjesni izazova s kojima se gospodarstvo suočava te nastojanja Europske komisije da stvori preduvjete za digitalnu ekonomiju, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora, u partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva zajednički organiziraju konferenciju Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora, koja će se održati 13. veljače 2018. u Zagrebu od 10:00 sati. Sudionicima će se pozdravnim govorom obratiti Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Cilj je Konferencije podići svijest među poslovnom zajednicom o važnosti korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svim segmentima gospodarstva, razmijeniti iskustva o prihvaćanju digitalnih tehnologija te otvoreno govoriti o ključnim izazovima digitalne transformacije poslovnog sektora u Hrvatskoj, o čemu će se raspravljati na panelu.

 Program konferencije i Dijaloga s građanima na hrvatskom jeziku

 Programme of the Conference and Citizens dialogue in English language

Kao pripremu za Konferenciju, Hrvatska gospodarska komora provodi među poduzetnicima anketu o digitalnom poslovanju i očekivanjima, čiji će rezultati biti predstavljeni na Konferenciji.

Molimo Vas da sudjelovanje potvrdite do 11. veljače registracijom putem prijavnog obrasca

Moderator konferencije: Morana Kasapović

Moderator dijaloga s građanima: Danko Družijanić 

Napomena:
Prijava sudjelovanja i moguće prikupljanje osobnih podataka izvršit će se u skladu s Direktivom 95/46/EZ i Uredbom (EZ) br. 45/2001. Obrada podataka bit će ograničena i korištena isključivo u svrhu potrebe organiziranja događanja. Prijava na događaj i sudjelovanje na njemu podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem te video i audio snimanjem.