Predstavništvo u Hrvatskoj

Sudjelujte na Dijalogu s građanima o zdravlju i sigurnosti hrane u Zagrebu

/croatia/file/web-banner-zagrebjpg_hr

Vytenis Andriukaitis u Zagrebu
Vytenis Andriukaitis in Zagreb

Vytenis Andriukaitis je europski povjerenik za zdravlje i sigurnost hrane. Prije toga bio je potpredsjednik Europske zdravstvene skupštine i ministar zdravlja Republike Litve.

Datum: 
03/02/2017 - 11:00 - 12:30

Radite na pitanjima sigurnosti hrane?

Imali ste iskustva sa salmonelom i imate pitanja? 

Zabrinuti ste za sigurnosti Europske unije i terorizam?

Imate općenito pitanje o Europskoj uniji?

 

Iskoristite jedinstvenu priliku i uključite se u otvoreni razgovor s europskim povjerenikom za zdravlje i sigurnost hrane, Vytenisom Andriukaitisom i ministrom poljoprivrede Republike Hrvatske, Tomislavom Tolušićem

Dijalog (EN) ćemo započeti pitanjima o zdravlju, sigurnosti hrane, prevencijama i faktorima rizika te nastaviti o trenutačnom stanju Europske unije i zajedničkoj budućnosti. Prioriteti zdravstvene politike Europske unije uključuju jednak pristup zdravstvenoj skrbi, suzbijanje i sprječavanje bolesti i zdravstvenih problema suvremenog društva, borbu protiv bacanja hrane i sve veći problem otpornosti na antibiotike. Povjerenik je također promotor politike kontrole duhana i brige o dobrobiti životinja. Tijekom dijaloga, povjerenik Andriukaitis govoriti će o trenutnim aktivnostima Europske komisije za postizanje tih ciljeva, odgovarati na vaša pitanja i poslušati vaše prijedloge. Imate li pitanja koja se tiču ovih tema pridružite nam se i zacijelo ćete dobiti materijala za buduća promišljanja o temama EU-a.

 

 

Pridružite se dijalogu pitanjima uz pomoć #EUdialogues & @EK_Hrvatska

 

Informacije:

  • vrijeme i mjesto: petak, 3. veljače 2017. od 11.00 do 12:30 , Zagreb, ulica Baruna Filipovića 23a, Galerija Lauba
  • moderator: Mislav Togonal
  • rok za prijave: četvrtak, 2. veljače 2017. do 18:00 sati

 

/croatia/file/lauba-locationjpg-0_hr

Lokacija Galerije Lauba
Lauba location

 

Povjerenik Vytenis Andriukaitis je liječnik i bivši potpredsjednik Europske zdravstvene skupštine i ministar zdravlja Republike Litve te zamjenik predsjednika litavskog Parlamenta. Od 2014. obnavlja funkciju europskog povjerenika za zdravlje i sigurnost hrane što ga čini prvim liuječnikom u povijesti, koji je preuzeo tu funkciju. 

Povjerenik Andriukaitis je odgovoran za modernizaciju i pojednostavljenje propisa o sigurnosti hrane, uključujući i pravila koja uređuju genetski modificiranu hranu, spremnost Komisije na djelovanje u kriznim situacijama koje se tiču sigurnosti hrane i pandemije, kao i osiguranje jednakog pristupa zdravstvenoj skrbi.

Napomena:
Prijava sudjelovanja i moguće prikupljanje osobnih podataka izvršit će se u skladu s Direktivom 95/46/EZ i Uredbom (EZ) br. 45/2001. Obrada podataka bit će ograničena i korištena isključivo u svrhu potrebe organiziranja događanja. Prijava na događaj i sudjelovanje na njemu podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem te video i audio snimanjem.