Predstavništvo u Hrvatskoj

Poduzeća i financiranje

Članstvom u Europskoj uniji Hrvatskoj se otvara veliko tržište na kojem će obavljanje gospodarske djelatnosti u svih 27 država EU-a biti lakše, brže i jeftinije. Mnoge velike tvrtke, mala poduzeća i pojedinci moći će pružati usluge i prodavati robu tisućama kilometara daleko od svoje države. Zahvaljujući jedinstvenom tržištu EU-a na kojem je osigurano slobodno kretanje roba, usluga, ljudi i kapitala , te jednostavnom osnivanju tvrtki, sada je gotovo jednako lako trgovati diljem Europe kao i unutar granica pojedine države. Oduvijek je trgovina predstavljala okosnicu Europske unije. Štoviše, preteča današnjeg EU-a, Europska zajednica za ugljen i čelik (EZUČ) utemeljena je s ciljem uspostavljanja gospodarskih veza među državama članicama.

Kako biste proširili svoje poslovanje, zatražite potporu Europske unije putem različitih mreža i usluga. Više informacija potražite na stranici Vaša Europa, Vaša prilika – Praktični vodič za poslovanje u Europi.

Kao građanin ili građanka Europske unije možete dobiti novčana sredstva iz EU fondova ne samo za pokretanje, već i za razvijanje i proširenje svoje tvrtke ili projekta. Ovdje ćete pronaći informacije o:

Vodič za financiranje za početnike