Predstavništvo u Hrvatskoj
 • Nagrada Altiero Spinelli

  Sudjelujte u natječaju za dodjelu nagrade Altiero Spinelli za informiranje

  Ovogodišnje izdanje natječaja za dodjelu nagrade Altiero Spinelli za informiranje usmjereno je na interese mladih. Dodijelit će se djelima kao što su inovativni obrazovni programi i kampanje, pedagoške igre kojima se mladima omogućuje da dožive Europu te suradničkim projektima kojima se promiče sudjelovanje mladih u demokratskom procesu. Rok za prijave je 7. siječnja 2019.

 • Translating Trst

  Jezična radionica u Trstu

  S kojim se konkretnim izazovima suočavaju prevoditelji koji rade s manje rasprostranjenim jezicima? Kako je studirati (ili podučavati) takav jezik? Koji su resursi – rječnici, terminološke baze, prijevodni alati, strojno prevođenje – dostupni za rad u usporedbi s tzv. "svjetskim jezicima"? Postoji li na tržištu potražnja za tim "manje uobičajenim jezičnim parovima" – i jesu li oni zaista manje uobičajeni? O svemu tome i brojnim drugim temama govorit ćemo na konferenciji #TranslatingEurope u Trstu!

 • SELFIE

  Otkrijte digitalni potencijal svoje škole - SELFIE

  Ikorištava li vaša škola sav potencijal digitalnih tehnologija za poučavanje i učenje?
  SELFIE je besplatan, jednostavan i prilagodljiv alat koji školama pomaže da procijene svoj položaj s obzirom na učenje u digitalnom dobu.
  Dostupan je na 24 službena jezika Eurospke unije.

 • Sigurniji internet za EU

  Sigurniji internet za EU

  Tijekom 2018. godine niz #SaferInternet4EU inicijativa namjenjenih djeci, mladim ljudima, roditeljima, nastavnicima i drugim građanima EU-a pomoći će im postati odgovornijim digitalnim korisnicima. Inicijativa će obuhvatiti širok raspon tema, poput kritičkog razmišljanja, medijske pismenosti i digitalnih vještina potrebnih za prepoznavanje i borbu protiv lažnih vijesti i rizika koje donose nove tehnologije i povezani uređaji; i pružiti savjete o cyber higijeni.

Novosti
Branko Baričević o EP izborima
15/11/2018

Europski izbori su i hrvatski izbori jer mi smo Europljanke i Europljani 

eu-LISA
09/11/2018

Jačanje eu-LISA-e postavljeno je kao politički prioritet za razdoblje 2018.–2019. Snažnija agencija poboljšat će interoperabilnost informacijskih sustava EU-a u području migracija, sigurnosti i upravljanja granicama te će pomoći u uklanjanju važnih sigurnosnih nedostataka. Vijeće je danas prihvatilo prijedlog Komisije o jačanju agencije eu-LISA, u čijoj je nadležnosti operativno upravljanje opsežnim informacijskim sustavima u području slobode, sigurnosti i pravde.

Događanja
ZPP iza 2020.

Tema: Zajednička poljoprivredna politika nakon 2020.

Datum i vrijeme: 22. studenoga 2018. od 14:30

Mjesto: Kuća Europe, A. Cesarca 4-6, Zagreb

Datum:
 • 21/11/2018