Predstavništvo u Hrvatskoj
Novosti

/croatia/file/europedirect-ng-2021_hreuropedirect-ng-2021

Nova generacija Europe Direct
copyright: ec

Danas s radom počinje nova generacija više od 420 centara EUROPE DIRECT diljem EU-a. Njihove aktivnosti trajat će do kraja 2025., a omogućit će da se ljudi u svim dijelovima Europe upoznaju s Europskom unijom i njezinim politikama i vrijednostima.

/croatia/file/komisijin-cilj-za-postizanje-nulte-stope-oneciscenja-zraka-vode-i-tla-2021_hrkomisijin-cilj-za-postizanje-nulte-stope-oneciscenja-zraka-vode-i-tla-2021

Europski zeleni plan: Komisijin cilj za postizanje nulte stope onečišćenja zraka, vode i tla
copyright EC Audiovisual service

Komisija je danas donijela akcijski plan EU-a: „Prema postizanju nulte stope onečišćenja zraka, vode i tla”, koji je glavni rezultat europskog zelenog plana i glavna tema ovogodišnjeg Zelenog tjedna EU-a. On sadrži viziju za 2050. o smanjenju onečišćenja u svijetu na razine koje nisu štetne za ljudsko zdravlje i prirodne ekosustave, kao i mjere za ostvarenje te vizije. Planom se povezuju sve relevantne politike EU-a radi rješavanja problema onečišćenja i njegovog sprječavanja, s posebnim osvrtom na digitalna rješenja. Predviđa se i preispitivanje zakonodavstva EU-a kako bi se utvrdili mogući nedostaci i područja u kojima je potrebno poboljšati njegovu provedbu.