Predstavništvo u Hrvatskoj
 • Sigurniji internet za EU

  Sigurniji internet za EU

  Tijekom 2018. godine niz #SaferInternet4EU inicijativa namjenjenih djeci, mladim ljudima, roditeljima, nastavnicima i drugim građanima EU-a pomoći će im postati odgovornijim digitalnim korisnicima. Inicijativa će obuhvatiti širok raspon tema, poput kritičkog razmišljanja, medijske pismenosti i digitalnih vještina potrebnih za prepoznavanje i borbu protiv lažnih vijesti i rizika koje donose nove tehnologije i povezani uređaji; i pružiti savjete o cyber higijeni.

 • Digitalne vještine - pripravništvo

  Digitalni projekt u vašoj regiji

  Digital Opportunity je pilot projekt kojim će se za do 6 000 studenata i onih koji su nedavno diplomirali omogućiti prekogranična pripravništva u razdoblju 2018. – 2020. Pripravnici koji sudjeluju u projektu Digital Opportunity poboljšat će svoje digitalne vještine u područjima kao što su kibersigurnost, velika količina podataka, kvantna tehnologija, strojno učenje, digitalni marketing i razvoj softvera. Prva pripravništva započet će u lipnju 2018., a pripravnici će primati mjesečnu naknadu od oko 500 EUR. Pilot projekt financirat će se iz programa Obzor 2020., a provodit će se u okviru programa Erasmus+.

  Doznajte više o inicijativi Digital Opportunity traineeships i uključite se!

News
Digitalno obrazovanje
19/05/2018

Europska komisija danas objavljuje rezultate indeksa digitalnoga gospodarstva i društva (DESI) za 2018., alata kojim se mjere rezultati država članica u području povezivosti, digitalnih vještina, internetske aktivnosti, digitalizacije poduzeća i digitalnih javnih usluga. Iz tog je indeksa vidljivo da se EU sve više digitalizira, no napredak još uvijek nije dovoljan kako bi Europa sustigla vodeće zemlje u svijetu i kako bi se smanjile razlike među državama članicama. Zbog toga je potrebno što prije dovršiti jedinstveno digitalno tržište i povećati ulaganja u digitalno gospodarstvo i društvo.

Europska komisija poduzima mjere kako bi zaštitila interese poduzeća iz EU-a koja ulažu u Iran
18/05/2018

 "U Sofiji smo posvjedočili konkretnom primjeru europskog jedinstva. Ako Iranci budu poštovali svoje obveze, EU će se naravno držati sporazuma čiju je izradu vodio, a riječ je o sporazumu koji je jednoglasno ratificiralo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda i koji je ključan za održavanje mira u toj regiji, a i u svijetu. Međutim američke sankcije neće proći bez posljedica. Stoga smo mi, Komisija i Europska unija, dužne učiniti sve što je u našoj moći kako bismo zaštitile europska poduzeća, posebno mala i srednja poduzeća."- predsjednik Europske komisije, Jean-Claude Juncker.

Događanja
youth4regions

Možete li na zanimljiv način ispričati kako vam se život promijenio zahvaljujući EU fondovima? ...

Datum:
 • 18/04/2018 to 29/06/2018
Mjesto:
[field_reps_event_location]
“Upoznajmo Europu”

Kao dio svibanjskih aktivnosti povezanih uz već tradicionalnu proslavu Dana Europe ove godine organiziramo seriju predavanja o Europskoj uniji za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom ...

Datum:
 • 21/05/2018 to 24/05/2018
Mjesto: