Predstavništvo u Hrvatskoj
 • Leap Summit 2019.

  Leap Summit 2019.

  LEAP Summit okuplja na jednom mjestu ljude iz cijelog svijeta da zajedno uče kako bi savladali najteže izazove našeg vremena. Cilj Summita je razvoj vještina budućnosti te edukacija o informacijskim tehnologijama, poduzetništvu, modernim trendovima... (nastavi niz). LEAP stavlja naglasak na multidisciplinarnost, stoga svatko može pronaći nešto vrijedno na LEAP-u. Jeste li rezervirali svoj prolaz na Leap Summit 2019.?   

 • Nagrada Lorenzo Natali

  Nagrada Lorenzo Natali za vrhunsko izvješćivanje o razvojnim pitanjima

  Nagradom  Europske  komisije Lorenzo Natali za područje medija odaje  se  priznanje  novinarima  koji su pokazali izvrsnost u izvješćivanju o pitanjima održivog razvoja, npr. o iskorjenjivanju siromaštva te o gospodarskim, društvenim i ekološkim dimenzijama održivog razvoja. Prijave su  otvorene  od  18.  veljače  do  14.  travnja,  a  prijaviti  se  mogu  novinari  koji  rade  u internetskim, tiskanim i audiovizualnim medijima.

 • EU Datathon 2019.

  EU Datathon 2019. – počinje natjecanje u radu s otvorenim podacima

  EU Datathon sve je popularniji događaj čiji je cilj dodatno potaknuti upotrebu otvorenih podataka koje Europska unija stavlja na raspolaganje. Natjecateljima se omogućuje da pokažu svoje vještine i inovativne ideje u radu s podacima. Usto im se pruža i prilika za umrežavanje i prikupljanje potpore kako bi nastavili razvijati svoje ideje nakon natjecanja.

 • Digitalna pismenost

  Digitalna pismenost – nezaobilazni uvjet za budućnost

  Mobilne tehnologije, big data, društvene mreže, Internet of Things, 3D print, umjetna inteligencija, proširena i virtualna stvarnost, sigurnost na internetu i slično, biti neke od tema kojima ćemo se detaljnije posvetiti tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Zato nas pratite i razvijajte svoje digitalne vještine s nama.

 • Sigurniji internet za EU

  Sigurniji internet za EU

  Tijekom 2018. godine niz #SaferInternet4EU inicijativa namjenjenih djeci, mladim ljudima, roditeljima, nastavnicima i drugim građanima EU-a pomoći će im postati odgovornijim digitalnim korisnicima. Inicijativa će obuhvatiti širok raspon tema, poput kritičkog razmišljanja, medijske pismenosti i digitalnih vještina potrebnih za prepoznavanje i borbu protiv lažnih vijesti i rizika koje donose nove tehnologije i povezani uređaji; i pružiti savjete o cyber higijeni.

 • SELFIE

  Otkrijte digitalni potencijal svoje škole - SELFIE

  Ikorištava li vaša škola sav potencijal digitalnih tehnologija za poučavanje i učenje?
  SELFIE je besplatan, jednostavan i prilagodljiv alat koji školama pomaže da procijene svoj položaj s obzirom na učenje u digitalnom dobu.
  Dostupan je na 24 službena jezika Eurospke unije.

Novosti
Kupovanje na internetu
22/03/2019

Jeste li znali da u prosjeku gotovo svaki treći stanovnik Hrvatske kupuje putem interneta? Međutim, u usporedbi s ostalim državama članicama EU-a Hrvatska je ipak pri dnu ljestvice.Prema podacima Eurostata, statističkog ureda Europske unije, koji prikuplja podatke o kupnji putem interneta u zemljama EU-a, Hrvatska je 2018. bila tek na 5. mjestu od ukupno 28 zemalja. No u usporedbi s 2013. godinom trend kupnje putem interneta u Hrvatskoj je u porastu, posebno kod mlađih generacija.

Komisija kaznila Google s 1,49 milijardi EUR zbog zlouporaba u internetskom oglašavanju
20/03/2019

Borba protiv monopola: Europska Komisija novčano je kaznila Google s 1,49 milijardi EUR zbog kršenja protumonopolskih EU zakona. Google je iskoristio svoju vladajuću poziciju na tržištu kako bi uveo stroge odredbe u ugovore s internetskim stranicama trećih strana.

Događanja

Svake godine Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj obilježava Dan Europe, 9. svibnja, u znak sjećanja na govor Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova u Francuskoj tijekom kojeg je predstavio danas prihvaćenu viziju europskog jedinstva....

Datum:
 • 09/05/2019