Predstavništvo u Hrvatskoj
 • Leap summit 2019

  Leap Summit 2019.

  Organizatori Leap Summit i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj svake godine istaknu nekoliko europskih tema važnih za mlade – više od 3000 sudionika upoznalo se s Europskim snagama solidarnosti, kampanjom EUandME i novostima u Erasmus programima za studente i start-up poduzetnike.

 • Digitalna pismenost

  Digitalna pismenost – nezaobilazni uvjet za budućnost

  Mobilne tehnologije, big data, društvene mreže, Internet of Things, 3D print, umjetna inteligencija, proširena i virtualna stvarnost, sigurnost na internetu i slično, biti neke od tema kojima ćemo se detaljnije posvetiti tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Zato nas pratite i razvijajte svoje digitalne vještine s nama.

 • Nagrada Lorenzo Natali

  Nagrada Lorenzo Natali za vrhunsko izvješćivanje o razvojnim pitanjima

  Nagradom  Europske  komisije Lorenzo Natali za područje medija odaje  se  priznanje  novinarima  koji su pokazali izvrsnost u izvješćivanju o pitanjima održivog razvoja, npr. o iskorjenjivanju siromaštva te o gospodarskim, društvenim i ekološkim dimenzijama održivog razvoja. Prijave su  otvorene  od  18.  veljače  do  14.  travnja,  a  prijaviti  se  mogu  novinari  koji  rade  u internetskim, tiskanim i audiovizualnim medijima.

 • EU Datathon 2019.

  EU Datathon 2019. – počinje natjecanje u radu s otvorenim podacima

  EU Datathon sve je popularniji događaj čiji je cilj dodatno potaknuti upotrebu otvorenih podataka koje Europska unija stavlja na raspolaganje. Natjecateljima se omogućuje da pokažu svoje vještine i inovativne ideje u radu s podacima. Usto im se pruža i prilika za umrežavanje i prikupljanje potpore kako bi nastavili razvijati svoje ideje nakon natjecanja.

 • Sigurniji internet za EU

  Sigurniji internet za EU

  Tijekom 2018. godine niz #SaferInternet4EU inicijativa namjenjenih djeci, mladim ljudima, roditeljima, nastavnicima i drugim građanima EU-a pomoći će im postati odgovornijim digitalnim korisnicima. Inicijativa će obuhvatiti širok raspon tema, poput kritičkog razmišljanja, medijske pismenosti i digitalnih vještina potrebnih za prepoznavanje i borbu protiv lažnih vijesti i rizika koje donose nove tehnologije i povezani uređaji; i pružiti savjete o cyber higijeni.

 • SELFIE

  Otkrijte digitalni potencijal svoje škole - SELFIE

  Ikorištava li vaša škola sav potencijal digitalnih tehnologija za poučavanje i učenje?
  SELFIE je besplatan, jednostavan i prilagodljiv alat koji školama pomaže da procijene svoj položaj s obzirom na učenje u digitalnom dobu.
  Dostupan je na 24 službena jezika Eurospke unije.

Novosti
InvestEU
18/04/2019

Europska komisija pozdravlja današnje glasovanje u Europskom parlamentu o programu InvestEU čija je svrha potaknuti privatna i javna ulaganja u Europskoj uniji u sljedećem dugoročnom proračunskom razdoblju. Glasovanje je korak naprijed prema uspostavi programa.

Rast, poslovanje, novac
18/04/2019

Projekt unije tržišta kapitala okosnica je Komisijina plana za poticanje rasta u Europi, ulaganje u inovacije i promicanje globalne konkurentnosti Unije. Nakon što je postignut dogovor o 11 od 13 prijedloga, unija tržišta kapitala postat će istinski pokretač ulaganja na jedinstvenom tržištu jer će poduzećima u Uniji osigurati dodatne izvore financiranja, a građanima nove mogućnosti štednje za budućnost. Unija tržišta kapitala omogućit će usmjeravanje ulaganja u ekološki prihvatljive projekte i tako pridonijeti programu EU-a za održivo i ugljično neutralno gospodarstvo. Osim toga, snažna unija tržišta kapitala nužna je dopuna bankovnoj uniji koja pridonosi jačanju ekonomske i monetarne unije i međunarodne uloge eura.

Događanja

Svake godine Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj obilježava Dan Europe, 9. svibnja, u znak sjećanja na govor Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova u Francuskoj tijekom kojeg je predstavio danas prihvaćenu viziju europskog jedinstva....

Datum:
 • 09/05/2019