Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: A12/1660/18

Distribuie pe         

Produs:  Uscător de păr

Denumire: Allure and Allure Pro

Numărul lotului/cod de bare:  Necunoscut

Tip de alertă: Grav

Categorie: Aparate și echipamente electrice

Marcă: Xtava

Tipul/numărul modelului:  XTV010010N Alage Black air DRYER UKDr. XTV010011N Allure White Hair Driyer UKXTV010012N Alagure Black EU XTV010013N Allure White Hair driyer EU

Tip de risc: Arsuri, Incendiu, Șoc electric
Uscătorul de păr nu este echipat cu un dispozitiv de decuplare termică.Materialul din plastic al carcasei este combustibil.
Uscătorul de păr poate supraîncălzi și poate captura foc în timpul utilizării.Plasticul topit poate cauza arsuri și poate lăsa acces la piesele aflate sub tensiune care ar putea duce la un șoc electric dacă sunt atinse de utilizatori.Produsul nu respectă Directiva privind joasa tensiune și standardul european EN 60335 relevant.

Măsuri luate de operatorii economici: Eliminarea listei de produse de pe site-ul web al Amazon, Retragerea produsului de la utilizatorii finali (De către: Altele, Producător)

Descriere:  Produsul este un uscător de păr portabil.Acesta a fost comercializat în culori, alb-negru, iar denumirea „Xtava” este imprimată la capătul suflantei unității.Produsul este vândut online, în special pe piața Amazon.

Țara de origine: China

Alertă transmisă de: Regatul Unit

Au fost găsite produse și s-au luat măsuri, de asemenea, în: Irlanda, Luxemburg