Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 1347/08

Distribuie pe         

Produs:  Inel de înot, gonflabil

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Jucării

Marcă: Bestway

Tipul/numărul modelului:  Inel de înot gonflabil „Batman” (30’- 76 cm), cod EAN: 4750649050541, articolul 96004, și 380-202.

Tip de risc: Risc chimic
Produsul prezintă un risc chimic deoarece: — materialul plastic albastru conține 5,9 % în greutate de ftalat de di-n-octil (DNOP); — materia galbenă conține 7,2 % în greutate de ftalat de di-n-octil (DNOP); — supapa conține 0,16 % în greutate de ftalat de di-n-octil (DNOP) și 1,0 % în greutate ftalat de bis (2-etilhexil) (DEHP). În conformitate cu Directiva 76/769/CEE privind restricțiile chimice, anumiți ftalați prezenți în jucării sunt interziși.

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață, returnarea din partea consumatorului și distrugerea produselor de către importator. (De către: Altele)

Descriere:  Inel de înot, gonflabil, imprimat cu o imagine a Batman în culori albastre, negre, galbene și albe. Jucăria este ambalată într-o cutie de carton cu o imagine color a inelului gonflabil de pe partea din spate, inclusiv un autocolant, în limba letonă, cu numele distribuitorului. Pe ambalaj se atașează și manualul de utilizare și avertismentele.

Țara de origine: China

Alertă transmisă de: Letonia