Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 1065/08

Distribuie pe         

Produs:  Spray pentru carnaval „scheiuma”

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Gadgeturi

Marcă: SOLCHIM

Tipul/numărul modelului:  EAN 8011400003470

Tip de risc: Risc chimic
Produsul prezintă un risc chimic deoarece conține iritanți pentru piele și iritanți pentru ochi — lauril sarcozinat de sodiu și amide, cocos, N, N-bis (2-hidroxietil) — din care este, de asemenea, clasificat la R 41 „Risc de prejudiciere gravă a ochilor”. 14 incidente raportate.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Sechestru asigurător. Suspendarea producției și retragerea de pe piață dispusă de autorități

Descriere:  Tuburile de aerosoli ale spumei de carnaval, care poartă numeroase avertismente în diferite limbi: „Shakke cu mult înainte și în timpul utilizării. Utilizare la temperatura ambiantă la 20 °C. conține 9 % din masă componente inflamabile. Container sub presiune. Se protejează împotriva soarelui direct și nu se expune la temperaturi mai mari de 50 °C. nu perforați sau ard nici chiar după utilizare. Nu pulverizați pe o flacără deschisă sau pe un corp incandescent. Se păstrează departe de orice sursă de ardere. Nu fumați. Nu lăsați la îndemâna copiilor. Nu conține agenți de propulsare care diminuează stratul de ozon. Atenționare. Neadecvat pentru copiii sub 3 ani. Atenționare. Este alcătuită din părți mici și poate fi periculoasă în cazul în care nu este utilizată în mod corespunzător. Nu inhalați sau pulverizați pe o flacără deschisă sau pe un alt material incandescent. Utilizarea sub supraveghere directă a unui adult nu trebuie să fie la îndemâna copiilor foarte mici. Avertisment adecvat pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.”

Țara de origine: Italia

Alertă transmisă de: Italia