Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 1063/08

Distribuie pe         

Produs:  Brichete

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Brichete

Marcă: AIKON

Tipul/numărul modelului:  EAN 4742279000201; model A7 (EL-40) per importator și model ZY 218 OC1 de către producător; Număr de 5 cifre 44002.

Tip de risc: Arsuri, Incendiu
Produsul prezintă un risc de incendiu și de arsuri, deoarece nu respectă cerințele de siguranță stabilite în standardul ISO 9994 în ceea ce privește: Înălțimea flăcării, — Rezistența la apăsare, pulverizare de ioni („sputură”) și facle, Stingerea flăcării, — rezistența la cădere liberă.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Retragere de pe piață dispusă de autorități.

Descriere:  O brichetă reîncărcabilă, cu posibilitate de ajustare, cu gaz mai ușor, confecționat din plastic colorat (argint, aur, albastru închis, verde închis). Brichetele poartă sigla „Aikon” și un autocolant cu informații în materie de siguranță în limba estonă și date referitoare la importator. Pe ambalajul colectiv sunt indicate următoarele inscripții: „C• Eretter de tip A7 Aikon; EAN 4742279000201; 50 de bucăți; Avertisment: Nu lăsați la îndemâna copiilor. Conține gaz inflamabil sub presiune. Nu se expun temperaturi mai mari de 50 °C și se lasă să se aprindă lumina solară directă pentru perioade lungi de timp. Atunci când iluminatul se lasă departe de față și de îmbrăcăminte. Nepuncționarea sau aruncarea în flăcări deschise. Se verifică dacă bricheta este stinsă după utilizare. A nu se păstra o culoare deschisă aprinsă mai mult de 10 de secunde.”

Țara de origine: China

Alertă transmisă de: Estonia