Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0905/07

Distribuie pe         

Produs:  Bicicletă pentru copii mici DINOTTI JOMU10 "Kinderad

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii

Marcă: DINOTTI JUMP

Tipul/numărul modelului:  — Articolul nr. 203258, — nr. cadrului MO 61202292.

Tip de risc: Leziuni
Produsul prezintă un risc de rănire din cauza: Bicicleta — bicicleta nu are sisteme de frânare. Prin urmare, un copil nu poate opri cu siguranță bicicleta în condiții de siguranță; — ghidonul nu trebuie să fie suficient de extins și păzit până la capete. Prin urmare, aceștia prezintă riscul alunecării mâinilor de la ghidon și, prin urmare, la căderea unui copil în timpul mersului, Avertismentele și instrucțiunile de siguranță nu sunt adecvate. Acest produs nu este conform cu standardul european relevant EN 14765.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interdicție de comercializare, retragere de pe piață și returnare de la consumatori dispuse de autorități. Comunicatul de presă a fost emis.

Descriere:  Biciclete pentru copii de culoare galbenă, de culoare galben-verzui, cu roți solide 12. Nu are un sistem de frânare. Marcaj pe cadru: DINOTTI JMP, MO 61202292 și logoul „D”. Marcarea etichetei produsului: DINOTTI, Forstinger, articolul 203258, model: 10 "Kinderad, nume: JUMP, cadru: BMX de tip „BMX”: HI: zece, frâne — antipe cu un sistem de lanț protejat integral. În pofida ultimei notificări, bicicleta nu are frâne. Produsul este ambalat într-o cutie de carton cu următoarele date: Articolul nr. 203258, model: YK701 10 „BMX, denumire: JUMP, dimensiune: 10 ", DINOTTI, FRG, OR.999-23021178-1ST, Viena, c/NU, fabricați în Filipine.

Țara de origine: Filipine

Alertă transmisă de: Slovacia