Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0896/07

Distribuie pe         

Produs:  Biciclete pentru copii de vârstă mică

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii

Marcă: ALTRIX SUPER WILDHORSE 12"

Tipul/numărul modelului:  BSP07011568

Tip de risc: Leziuni
Produsul prezintă un risc de rănire din cauza: Un plafon maxim al capătului cablului de frână nu suportă efortul necesar de îndepărtare. Acesta poate fi îndepărtat în mod accidental de către un copil. Există riscul unei leziuni dureroase prin intermediul capătului neprotejată al cablului de frână; — ghidonul nu este suficient de extins și păzit până la capete. Acestea prezintă un risc de alunecare de pe ghidon și, prin urmare, de cădere a unui copil în timpul mersului. Bicicleta — bicicletă nu este echipată cu un parapet complet. Prezintă un risc de constricție dureroasă a degetelor de la un copil și care joacă în același timp cu apărătoarea de lanț, — avertismentele de siguranță necesare din instrucțiunile furnizate de producător nu sunt complete. Acest produs nu este conform cu standardul european relevant EN 14765.

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori (De către: Altele)

Descriere:  Bicicletă pentru copii de vârstă mică cu 12 de roți și un cadru roșu. Acesta este echipat cu două sisteme de frânare, cu o frână acționată manual pe roata din față și cu o ruptură a roții din spate.

Țara de origine: Necunoscut

Alertă transmisă de: Slovacia