Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0663/08

Distribuie pe         

Produs:  Telefon mobil de jucărie — „Super telefon”

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Jucării

Marcă: BENIGN GIRL

Tipul/numărul modelului:  NR. 943-300A

Tip de risc: Vătămarea auzului
Produsul prezintă un risc de deteriorare a auzului deoarece produce sunete cu o emisie ponderată de presiune acustică de 99 dB, care depășește valoarea limită permisă de 80 dB pentru jucăriile care urmează să fie utilizate în apropierea urechii. Jucăria nu este conformă cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN-71.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor și retragerea de pe piață dispusă de autorități.

Descriere:  Telefonul de plastic mobil pentru copii cu efecte sonore și luminoase, o antenă intermitentă și un șir către agățate de gâtul unui copil, furnizate cu 2 de baterii de 1.5 V. Marcajul pe partea frontală — o imagine cu o păpușă și un text „mini-telefonul mobil” „mini-telefon”. Ambalarea: blisteri de carton colorat cu fotografie cu o păpușă și cu «GIRL benigne», cu marcaje: Marcaj CE, pictogramă referitoare la restricția de vârstă 0-3, avertizare: „Perioadele de rulare — părți mici, nu copiilor mai mici de 3 ani”. <b> Acest produs este contrafăcut.

Țara de origine: China

Alertă transmisă de: Slovacia