Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0603/09

Distribuie pe         

Produs:  Lanțul de iluminat — Colecția de Crăciun — „scurtează durata de viață în perioada Crăciunului”

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Ghirlande luminoase

Marcă: Mini light

Tipul/numărul modelului:  modele: 100L, 140L, 180L și 240L

Tip de risc: Șoc electric
Produsul prezintă un risc de electrocutare, deoarece: — vârful cutiei de control se atașează astfel încât să se deschidă parțial cu efort minim; — nu există un punct de ancorare în cablul de alimentare, Cablurile de alimentare au izolație de bază; — conductoarele din cablul de alimentare au o arie a secțiunii transversale mai mică de 0,5 mm²; Nu îndeplinesc cerințele. Produsul nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant EN 60598.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor și retragerea de pe piață dispusă de autorități.

Descriere:  100, 140, 180 și 240 ghirlande luminoase cu becuri miniaturale (becuri din orez); culoare galbenă, verde, albastră, roșie. Lanțurile sunt prevăzute cu un dispozitiv de control pentru schimbarea sistemului de iluminare. Dopul este de tip „euro” cu simbolurile 2.5A 250V, 50 Hz. Produsul este ambalat într-o cutie de carton violet cu imagini de icțorie și cu un lanț ușor, cu „Colecția de Crăciun, mini light, Light până la sfârșitul perioadei de Crăciun”.

Țara de origine: China

Alertă transmisă de: Bulgaria