Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0602/09

Distribuie pe         

Produs:  Lanțul de iluminat

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Ghirlande luminoase

Marcă: Microlampadas multifuncoes

Tipul/numărul modelului:  140L

Tip de risc: Șoc electric
Produsul prezintă un risc de electrocutare, deoarece: — cablul de alimentare are doar izolație de bază; — conductoarele din cablul de alimentare au o arie a secțiunii transversale mai mică de 0,5 mm²; Ghirlandele luminoase nu trebuie să fie marcate cu puterea nominală maximă, Informațiile cuprinse în instrucțiunile de utilizare informează utilizatorul că lanțurile de iluminare pot fi utilizate atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, care sunt înșelătoare, întrucât sunt în mod evident destinate utilizării numai în zone închise. Produsul nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant EN 60598.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor și retragerea de pe piață dispusă de autorități.

Descriere:  Lanțul de iluminat compus din 140 de becuri miniaturale (iluminat din orez); culoare galbenă, verde, albastră, roșie; a prevăzut cu un dispozitiv de comandă pentru schimbarea efectelor de iluminare; cu o tensiune nominală din lanțul complet de 220 V, marcată pe ambalaj; DOP cu simbolurile 2.5A 250V, 50 Hz. Ambalajul este o cutie din carton de culoare albastru închis cu pete mici albe și fotografii ale lui Santa Claus într-o bandă de carton. Există instrucțiuni tipărite în limba bulgară, cu numele și adresa importatorului.

Țara de origine: China

Alertă transmisă de: Bulgaria