Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0482/08

Distribuie pe         

Produs:  ATV Quad bike

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Autovehicule

Marcă: HUMMER

Tipul/numărul modelului:  XTQISSI- D250

Tip de risc: Arsuri, Leziuni
Produsul prezintă un risc de rănire din cauza: — containerele din plastic ale acidului bateriei pot avea scurgeri, ceea ce ar cauza un risc pentru piele și ochi; Închizătoarea și șurubul prevăzut pentru fixarea dispozitivului de absorbție a șocurilor nu se potrivesc. Dacă bolțul este nefixat și devine liber, ar putea apărea un accident; Materialele șeilor sunt capsate de-a lungul părții de dedesubt, iar multe dintre aceste capse sunt libere și ascuțite. — lanțul de comandă în apropierea tălpii stângi este doar parțial păzit, ceea ce poate conduce la un pericol din cauza prinderii de cizme/încălțăminte de încălțăminte; Produsul prezintă un risc de incendiu și de arsuri, deoarece: Există două conducte identice în imediata apropiere, unul dintre acestea putând fi atașat supapei de combustibil, Țevile de combustibil sunt fixate cu ajutorul unor mici agrafe metalice. Acestea sunt furnizate sub larg conducta, ceea ce înseamnă că pot fi pierdute cu ușurință. Acest lucru ar conduce la menținerea nesigură a liniei de combustibil; Picioarele conducătorului auto sunt aproape de motor și de sistemul de evacuare, care pot duce la arsuri.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor și retragerea de pe piață dispusă de autorități.

Descriere:  ATV-ul este un cvadriciclu cu patru roți motorizat. VTA necesită un anumit tip de autoasamblare, de exemplu atașarea roților și bateriei. Quad este disponibil în galben, albastru și roșu. Produsul este ambalat într-o cutie de carton simplu. Există o ramă de oțel în jurul VTA, care este atașată cu fire.

Țara de origine: China

Alertă transmisă de: Regatul Unit