Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0469/09

Distribuie pe         

Produs:  Curățare pentru piele — „jigle MUST (Jungle PLATINUM”)

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Produse chimice

Marcă: Unknown

Tipul/numărul modelului:  Necunoscut

Tip de risc: Risc chimic
Produsul prezintă un risc chimic deoarece conține 2,3 % cloroform și 5,2 % de nitrit de izobutil care sunt clasificați ca fiind cancerigeni (și mutageni). Ambele sunt interzise în Directiva 76/769/CEE privind restricțiile chimice.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor și retragerea de pe piață, rechemarea de la consumatori și distrugerea produselor dispuse de autorități.

Descriere:  „Jungle SUMÂMte PLATINUM”, „Leateser”, „The Original Isher identier”, se află într-o sticlă de 5,3 cm înălțime, 10 ml de sticlă brună. Copiii reușesc să atingă conținutul produsului ambalat, prin deschiderea cu ușurință a plafonului, care este acoperit cu o folie de plastic transparentă. Marcaje: „DANGER” — simbolul de pericol: „FLAMABLE” și fotografii ale flăcării și ale hibridului. Informații privind siguranța în limba engleză. CUPRINS: Alchil Nitrit. Adeziv, marcaj de pericol. Sticlă ambalată în cutii de carton negru. Pe eticheta în limba lituaniană sunt marcajele: Jungle Juice Platinum, 10 ml, substanță chimică. Nitrinitrii, izopentilinitro Nr. Einecs 203-770-8, CAS Nr. 110-46-3, Purpose: Curățarea pielii. Informații privind siguranța: Xn — „nociv” F — „Foarte inflamabile”, fraza de risc R20/22, fraze de securitate S1/2, S16, S24, S46.

Țara de origine: Canada

Alertă transmisă de: Lituania