Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0439/07

Distribuie pe         

Produs:  Prelungitoare

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare:  4007123057559

Tip de alertă: Grav

Categorie: Aparate și echipamente electrice

Marcă: DESIGN

Tipul/numărul modelului:  Caseta de proiectare, 4 m, H05 VV-FG1.0, marcate pe fișă: 210

Tip de risc: Incendiu, Șoc electric
Acest produs prezintă un risc de electrocutare și de incendiu, deoarece: — valoarea reală a secțiunii transversale a corzilor este de 1,0 mm². Aceasta nu este adecvată nici măcar pentru încărcătură de 10A și nu trebuie utilizată pentru încărcare de 16A (3500W); — protejarea deconectării de la sistemul de protecție împotriva conductorilor de protecție s-a produs numai după deconectarea conductoarelor L. Lipsesc instrucțiunile utilizatorului. Consumatorii nu sunt instruiți cu privire la secțiunea reală a fitilului, cum să se identifice și să se aleagă sarcina maximă. Acest produs nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardele europene relevante.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor, retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități. Comunicatul de presă a fost emis.

Descriere:  Corpul troliului de troliu este fabricat din PVC negru cu patru prize; caseta este formată din PVC roșu. Cablul de extindere este negru. Pentru tamburul troliului, există date remarcabile cu privire la secțiunile transversale 1,5-1,0-0,75 mm² și la sarcina aplicată de max. 3500W. Pe una dintre cele patru prize de curent există actuala 16A, iar pe celelalte 10 A ultimele două, ultimele două au fără marcă. Produsul este comercializat fără ambalaj.

Țara de origine: Necunoscut

Alertă transmisă de: Slovacia