Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0429/07

Distribuie pe         

Produs:  Lampă de masă (ATLAS)

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Echipamente de iluminat

Marcă: A-light

Tipul/numărul modelului:  AL-109

Tip de risc: Incendiu, Șoc electric
Acest produs prezintă un risc de electrocutare, deoarece: Există muchii ascuțite care se află în poziție vizibilă în bandă; Cablurile izolate de bază intră în contact cu piesele metalice accesibile; Suprafața secțiunii transversale este mai mică decât este necesar; Dimensiunile fișei nu sunt conforme; Nu sunt fixate cabluri care protejează cablurile, iar materialul utilizat este prea moale. Produsul prezintă, de asemenea, un risc de incendiu, având în vedere că acesta se răstoarnă pe o pantă de 6 ° și, astfel, are loc supraîncălzirea suprafeței de sprijin. Acest produs nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Retragere de pe piață dispusă de autorități. Comunicatul de presă a fost emis.

Descriere:  Capacul lămpii de masă este metalul. Comutatorul cu cuvă se află în partea de bază a corpului de iluminat. Umbra luminoasă metalică include și o dulie de E27 din ceramică. Specificații tehnice: 230V ~; 50 Hz; 60W; Clasa II — categoria II: E27; F marchează.

Țara de origine: China

Alertă transmisă de: Ungaria