Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

Numărul alertei: 0293/10

Distribuie pe         

Produs:  Decorațiunile de Crăciun — șosetele de Crăciun

Denumire: 

Numărul lotului/cod de bare: 

Tip de alertă: Grav

Categorie: Articole decorative

Marcă: Yunipri

Tipul/numărul modelului:  nr. 585/8-8-059/gis 1505, P12

Tip de risc: Risc chimic, Sufocare
Produsul prezintă: Un risc de sufocare prin înghițire, deoarece părțile mici pot fi ușor separate. Piesele mici desprinse de partea mică se încadrează în întregime în cilindrul cu partea mică; — un risc de natură chimică, dat fiind că diseminările de produse interzise în conformitate cu normele permise. Aceasta eliberează 92,4 mg/kg de 4,4’-metilen-bi (2-cloroanilină), în timp ce cantitatea maximă permisă este de 30 mg/kg și de 64,1 mg/kg de 4,4 ′ -metilelen — di-toluidină, în timp ce cantitatea maximă permisă este de 30 mg/kg). Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH și cu standardele europene EN 14362 și EN 71.

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor și retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități.

Descriere:  Decorul de Crăciun — șosetele de Crăciun cu cap de zăpadă, atașate și stuck-pe, elemente de dimensiuni reduse — ochi, nas și decorare, pe cap — precum și stelele atașate de branțul. Există o etichetă atașată, conținând informații în limba bulgară: Decorații pentru sărbătorile de Crăciun, materiale: material textil, de origine: China.

Țara de origine: China

Alertă transmisă de: Bulgaria