Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX)

RAPEX — raport de sinteză săptămânal privind notificările

Săptămâna 19 - 2007

Numărul alertei: 0425/07
Produs:  Vas și recipiente pentru termosuri
Denumire: 
Tip de risc: Risc chimic
Categorie: Accesorii de bucătărie/gătit
Marcă: Happy Casa range
Tipul/numărul modelului:  Termos jug, postul 577139
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Produsul prezintă un risc grav de cancer, deoarece fibra de azbest, care poate fi cancerigenă în caz de inhalare, poate fi eliberată în cazul în care recipientul de sticlă este rupt, iar buteliile închise puteau fi perturbate. Acest produs nu este conform cu Directiva 76/769/CEE privind restricțiile produselor chimice.
Retragerea de pe piață dispusă de autorități
Descriere:  Azbestul se găsește în corpuri cilindrice mici, gri/albicioase, din materiale fibroase, introduse în cavitate, în interiorul carcasei duble din sticlă, în cavitatea dublă, pentru a acționa ca distanțiere.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Italia
 
Numărul alertei: 0429/07
Produs:  Lampă de masă (ATLAS)
Denumire: 
Tip de risc: Incendiu, Șoc electric
Categorie: Echipamente de iluminat
Marcă: A-light
Tipul/numărul modelului:  AL-109
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc de electrocutare, deoarece: Există muchii ascuțite care se află în poziție vizibilă în bandă; Cablurile izolate de bază intră în contact cu piesele metalice accesibile; Suprafața secțiunii transversale este mai mică decât este necesar; Dimensiunile fișei nu sunt conforme; Nu sunt fixate cabluri care protejează cablurile, iar materialul utilizat este prea moale. Produsul prezintă, de asemenea, un risc de incendiu, având în vedere că acesta se răstoarnă pe o pantă de 6 ° și, astfel, are loc supraîncălzirea suprafeței de sprijin. Acest produs nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant.
Retragere de pe piață dispusă de autorități. Comunicatul de presă a fost emis.
Descriere:  Capacul lămpii de masă este metalul. Comutatorul cu cuvă se află în partea de bază a corpului de iluminat. Umbra luminoasă metalică include și o dulie de E27 din ceramică. Specificații tehnice: 230V ~; 50 Hz; 60W; Clasa II — categoria II: E27; F marchează.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Ungaria
  
Numărul alertei: 0434/07
Produs:  Taizhou multicolour felinarului de cocos
Denumire: 
Tip de risc: Șoc electric
Categorie: Echipamente de iluminat
Marcă: Necunoscut
Tipul/numărul modelului:  Referința FOIR: 100 00091277; Referința furnizorului: CC20-4 m Rc60403- multi; — Gcod: 3 660 092 522 728 EUR. Pe ambalaj (cutie din carton) sunt indicate următoarele informații: referință: # sc 225 va — 575 127, cod de bare: 3 700201 600722, număr de serie: dos 149, grad de protecție: IPX4.
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc de electrocutare, deoarece, în timpul testelor, acesta a fost considerat conform cu standardul european în ceea ce privește următoarele puncte: Accesul la izolația primară în condiții normale de utilizare; Prezența apei în manșonul de racordare, reducerea distanțelor de creste a paginii; — Încercarea de rezistență dielectrică la 3710 V după testul IPX4 (articolele 9.2 și 9.3); — distanțele și distanțele în aer, măsurate la mai puțin de 2,5 mm între componentele active cu o polaritate diferită (3,2 mm); Notă de avertizare pentru un dispozitiv fix de tip Z formulat incorect (articolul 3.3.17). Acest produs nu este conform cu standardul european relevant EN 60598.
Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori de către importator
Descriere:  Corp de iluminat pentru uz extern, constând dintr-un tub de iluminare de 4 m laminat pe o structură sub formă de felinar. Dimensiunile 21.5 x 21.5 x 24,5 cm.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Franța
  
Numărul alertei: 0442/07
Produs:  Lampă pentru podea (corp de iluminat portabil)
Denumire: 
Tip de risc: Incendiu, Șoc electric
Categorie: Echipamente de iluminat
Marcă: EGLO
Tipul/numărul modelului:  Articolul nr.: 13107, tip: 5164
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc de: Șoc electric deoarece firele pot fi deteriorate ca urmare a muchiilor ascuțite ale brațului lămpii; — incendiu deoarece produsul se întinde pe o pantă de 15° și suprafața de sprijin poate să supraîncălzească. Acest produs nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant EN 60598.
Retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități
Descriere:  Produsul are un înveliș metalic colorat de culoare aurie. Placa de bază are un diametru de aproximativ 23 cm și grosimea de 3 cm și o tijă lungă de aproximativ 170 cm este conectată la aceasta, dulia de far E27 și umbra lămpii de plastic se află în partea superioară. În partea a treia superioară a tijei, există un videoclip mobil care poate fi fixat cu un șurub pe tija centrală, iar o tijă flexibilă este conectată la aceasta la finalul căreia există un titular de lampă E14 și o nuanță de sticlă. Părțile principale ale corpului de iluminat: Suport de lampă E27 (GS3556 250V ~ 4A T230 VDE); Suport de lampă E14 (GS5556; 250V ~ 4A; T230; VDE); fișă de alimentare (3E; PL-1; 2,5A250V; + mărcile de omologare); cablu de la rețea (3E Europa; T041083; H03VVH2-F; 2X0,75 mm² + mărcile de omologare); comutator (3E; IL-4 3A; 250VAC; ENEC; VDE). Specificații tehnice: 220-240 V ~; E27 1x max. 100 W; E14 1x max. 40 W; Categoria II. Marcajul F-.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Ungaria
Alertă transmisă de: Ungaria
  
Numărul alertei: 0428/07
Produs:  Alte lanțuri
Denumire: 
Tip de risc: Sufocare, Tăieturi
Categorie: Articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii
Marcă: Disney
Tipul/numărul modelului:  JH 0417/C MICHICE
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc grav de sufocare și de carne, deoarece: — bucățile mici de foiță care acoperă partea de fixare a hainelor sunt scoase din vigoare sub o forță mai mică de 90 N, care generează mici părți; Partea de fixare a hainelor are o suprafață neventilată, care ocupă o suprafață ventilată, care ocupă o circumferință completă, cu un diametru de 25 mm; În timpul încercării de rezistență la impact care se efectuează mai aproape de dispozitivul de închidere a dispozitivului de fixare; — decorațiunile întărite are muchii ascuțite accesibile. Acest produs nu este conform cu standardul european relevant. Un accident a fost raportat cu privire la riscul asfixior în cazul unui copil de 9 luni.
Retragere de pe piață dispusă de autorități
Descriere:  Pană în clipping cu lanțul. Albastră, cu acoperire. Decorația este o zonă de creștere a populației, acoperită în puncte de vedere, sub formă de folie în folie din punct de vedere economic. Ambalajul este o cutie de carton albastru, de formă dreptunghiulară, care transporta marca și ARDE.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Italia
Alertă transmisă de: Spania
 
Numărul alertei: 0437/07
Produs:  Motoare exterioare ale ambarcațiunilor de agrement
Denumire: 
Tip de risc: Leziuni
Categorie: Ambarcațiuni de agrement
Marcă: Honda
Tipul/numărul modelului:  BF 150 A
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Schimbătorul de viteze se poate rupe în zona sudurii, iar utilizatorii se pot confrunta cu dificultăți de schimbare sau de selectare a uneltelor și se pot afla în imposibilitatea de a continua. Dacă se întâmplă acest lucru atunci când motorul este în mișcare și în treapta de viteză, se poate reduce viteza, se oprește motorul și se poate efectua manevre, dar pot apărea coliziuni deoarece ambarcațiunea este în derivă. Produsul nu este conform cu Directiva privind echipamentele tehnice și cu Directiva privind ambarcațiunile de agrement. Au fost raportate șase astfel de rapoarte la nivel mondial.
Acțiunile corective voluntare întreprinse de importator
Descriere:  Motor lateral destinat ambarcațiunilor de agrement
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Japonia
Alertă transmisă de: Spania
Numărul alertei: 0430/07
Produs:  Jucărie din lemn — mașină de sortare din lemn, tren de sortare din lemn
Denumire: 
Tip de risc: Sufocare
Categorie: Jucării
Marcă: VOILA
Tipul/numărul modelului:  S 515D
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Jucăria prezintă un risc grav de sufocare ca urmare a faptului că pe blocul de stivuire portocalii se pot elibera mici părți care să fie montate în întregime în cilindrul pentru piese de dimensiuni reduse, cauzând un risc de sufocare. Jucăria nu este conformă cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71-1.
Interzicerea introducerii pe piață ordonate de către autorități
Descriere:  Ambalaj exterior 560 mm x 100 mm x 100 mm. dimensiunile produsului sunt 540 mm x 90 mm x 95 mm. „supertrenul” este format din trei părți de interconectare cu două seturi de roți (roșu) și poli de amplasare a blocurilor cu orificii în acestea. Aceste blocuri au cea mai mare parte de culori primare.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Thailanda
Alertă transmisă de: Țările de Jos
 
Numărul alertei: 0431/07
Produs:  Cutie de sortare în formă de formă — Sort și Match
Denumire: 
Tip de risc: Sufocare
Categorie: Jucării
Marcă: VOILA
Tipul/numărul modelului:  S 240:
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Jucăria prezintă un risc grav de sufocare, deoarece se pot elibera părți mici care sunt montate în întregime în cilindrul pentru piese de dimensiuni reduse, cauzând un risc de sufocare. Jucăria nu este conformă cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71-1.
Interzicerea introducerii pe piață ordonate de către autorități
Descriere:  Ambalaj exterior 300 mm x 155 mm x 180 mm. dimensiunile produsului 280 mm x 150 mm x 160 mm.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Thailanda
Alertă transmisă de: Țările de Jos
 
Numărul alertei: 0436/07
Produs:  Aceful-bătălie — ambele tipuri de jucării izminitoare de zebră
Denumire: 
Tip de risc: Leziuni, Tăieturi
Categorie: Jucării
Marcă: Boots Company PLC
Tipul/numărul modelului: 
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Produsele din al doilea lot conțin margini ascuțite care pot prezenta un risc de a reduce la copii. O reclamație la cererea unui client, raportată la gura de vărsare a unui copil, raportată.
Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori
Descriere:  numai al doilea lot este vizat Bătălia de pe boattle’’ de tip Zera cu plastic transparent care conține mingi mici, cu cap și picioare moi, din plastic
Numărul lotului/cod de bare:  5037670199524
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Irlanda
 
Numărul alertei: 0438/07
Produs:  Trage de-a lungul componentelor
Denumire: 
Tip de risc: Sufocare
Categorie: Jucării
Marcă: VOILA
Tipul/numărul modelului:  S501E
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Jucăria prezintă un risc de înecare ca urmare a faptului că știrea de conectare a uneia dintre roți poate veni în vrac. Prin urmare, se pot elibera piese de mici dimensiuni care să se încadreze complet în cilindrul pentru piese de dimensiuni mici, cauzând un risc de sufocare. Jucăria nu este conformă cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71-1.
Interzicerea introducerii pe piață ordonate de către autorități
Descriere:  Ambalaj exterior 305 mm x 75 mm x 230 mm. dimensiunile produsului sunt 300 mm x 70 mm x 210 mm. un container de roți de culoare albă cu roți albe. Blocurile au diferite forme și se găsesc în culori primare.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Thailanda
Alertă transmisă de: Țările de Jos
 
Numărul alertei: 0445/07
Produs:  Mascare
Denumire: 
Tip de risc: Arsuri, Incendiu
Categorie: Jucării
Marcă: Eva Mask
Tipul/numărul modelului:  127546
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Aceste produse prezintă un risc de incendiu și de arsuri, deoarece durata incendiului depășește 2 secunde după ce flacăra de test este stinsă. Jucăria nu este conformă cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71-2.
Importul produsului respins de către autoritățile vamale
Descriere:  Două măști de câini: bej negru și multicoloră
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Finlanda
 
Numărul alertei: 0446/07
Produs:  Mascare
Denumire: 
Tip de risc: Arsuri, Incendiu
Categorie: Jucării
Marcă: Mask wig
Tipul/numărul modelului:  127499 MF020/036
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc de incendiu și de arsuri, deoarece durata incendiului depășește 2 secunde după ce flacăra de test este stinsă. Jucăria nu este conformă cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71-2.
Importul produsului respins de către autoritățile vamale
Descriere:  Mască de culoare albă cu păr negru
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Finlanda
 
Numărul alertei: 0433/07
Produs:  Îngrijirea pielii pentru piele alergică
Denumire: 
Tip de risc: Risc chimic
Categorie: Produse cosmetice
Marcă: Sebexol Basic, pH 5
Tipul/numărul modelului:  Loturi afectate: 0251 (BEST ÎNAINTE DE DATE: 12/2005), 0421 (BEST ÎNAINTE DE DATE: 05/2007), 0508 (BEST ÎNAINTE DE DATE: 02/2008), 0545 (BEST ÎNAINTE DE DATE: 11/2008), 0620 (BEST ÎNAINTE DE DATE: 05/2009), 0642 (BEST ÎNAINTE DE DATE: 10/2009).
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Produsul conține ulei parfumant cu substanțe de parfumare alergene, deși acesta este prezentat ca fiind „neparfumat”. Produsul ar putea fi dăunător pentru sănătate, pe bază de compoziție și de publicitate, deoarece se face publicitate ca „îngrijirea pielii de piele alergică”. Sunt distribuite exclusiv prin farmacii și se sugerează utilizarea în producerea de rețete medicale. Reacție alergică severă a pielii la pacientul cu alergie (unul dintre cazuri).
Oprirea voluntară a vânzărilor și retragerea de pe piață de către producător
Descriere:  Sticlă albă de plastic. Dimensiunea ambalajului: 50 ml, 150 ml, 500 ml.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Germania
Alertă transmisă de: Germania
 
Numărul alertei: 0426/07
Produs:  Lumânări sub formă de diverse produse alimentare (tomate, croissante, pâine, bomboane de gheață, felii de tart etc.)
Denumire: 
Tip de risc: Sufocare
Categorie: Articole decorative
Marcă: Pórtico
Tipul/numărul modelului:  1682/23, 1682/7, 1682/44, 1682/37, 1682/8, 1682/45, 1682/9, 1682/46, 1682/22, 1041001193.
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Prin forma, culoarea, aspectul și dimensiunea lor, aceste lumânări pot induce în eroare consumatorii, în special copiii, care pot utiliza produsul alimentar. În cazul în care lumânările sunt înghițite, ele pot provoca asfixie.
Retragerea de pe piață dispusă de autorități
Descriere:  Ambalarea este o cutie din plastic, sub formă de diverse produse alimentare (tomate, croissante, pâine, bomboane de gheață, creme, felii de tart etc.).
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Spania
 
Numărul alertei: 0427/07
Produs:  Ucisul electric al insectelor
Denumire: 
Tip de risc: Șoc electric
Categorie: Aparate și echipamente electrice
Marcă: VARO
Tipul/numărul modelului:  Modelul PRT MS003; codul de bare 5400338014260
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc de electrocutare, deoarece: Depășește valoarea evacuării la bornele de înaltă tensiune de 45 µC (260 µC) și aceste grile sunt accesibile cu testul amprentei digitale; — voltajul, măsurat între rețea, o a doua după deconectarea aparatului depășește 34 de volți; Este dotat cu conexiuni sudate fără suport suplimentar; — nu are toate marcajele și indicațiile necesare (de exemplu, nu poartă simbolul 5036). În lumina defectelor detectate în laborator, produsul poate prezenta un risc de electrocutare din cauza protecției sale deficiente față de accesul la piesele sub tensiune, deoarece conductorii externi nu sunt adecvați și permit accesul la piesele sub tensiune. Este construit în mod necorespunzător și nu este marcat în mod corespunzător. Acest produs nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european EN-60335-2-59.
Retragerea de pe piață dispusă de autorități
Descriere:  Este un aparat electric pentru uciderea insectelor. Ambalajul este o cutie de carton conținând fotografia produsului, codul de bare și data fabricației: 12 octombrie 2005.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Necunoscut
Alertă transmisă de: Spania
 
Numărul alertei: 0432/07
Produs:  Încălzire electrică
Denumire: 
Tip de risc: Arsuri, Șoc electric
Categorie: Aparate și echipamente electrice
Marcă: YA QIAN
Tipul/numărul modelului:  NSB-90
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc de electrocutare și de arsuri, deoarece: Fișa nu este de tipul F „Schuko”, care este utilizată în Grecia, deși poate fi stabilită în prizele corespunzătoare; — distanța dintre barele „cuștii” este suficient de mare, astfel încât utilizatorul (în special un copil) poate avea acces la elementul de încălzire; Acesta nu este prevăzut cu instrucțiuni de utilizare în limba greacă. Acest produs nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant.
Retragere de pe piață dispusă de autorități. Comunicatul de presă a fost emis.
Descriere:  Încălzitorul electric aflat în formă de cuști (bază galbenă, batoane negre), ambalat în carton de culoare albă, cu o imagine a produsului pe această cutie. Caracteristici tehnice: 220V, 50 Hz, 900W.
Numărul lotului/cod de bare:  8100000049411
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Grecia
 
Numărul alertei: 0435/07
Produs:  Adaptor de tip universal
Denumire: 
Tip de risc: Șoc electric
Categorie: Aparate și echipamente electrice
Marcă: APC
Tipul/numărul modelului:  Nr. produsului: E570997, FEO nr.: INPTA-CE
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc grav de electrocutare, deoarece: Se pot atinge componentele fișei tehnice de conectare atunci când se introduce parțial ștecher în adaptor; Se poate face o conexiune între un bolț și o componentă a adaptorului direct, în timp ce cealaltă mufă poate fi atinsă. Produsul nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant.
Returnare voluntară de către distribuitori și informarea consumatorilor de către producător
Descriere:  Ștampila pe adaptor: 6A 250V
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Germania
Alertă transmisă de: Germania
  
Numărul alertei: 0439/07
Produs:  Prelungitoare
Denumire: 
Tip de risc: Incendiu, Șoc electric
Categorie: Aparate și echipamente electrice
Marcă: DESIGN
Tipul/numărul modelului:  Caseta de proiectare, 4 m, H05 VV-FG1.0, marcate pe fișă: 210
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc de electrocutare și de incendiu, deoarece: — valoarea reală a secțiunii transversale a corzilor este de 1,0 mm². Aceasta nu este adecvată nici măcar pentru încărcătură de 10A și nu trebuie utilizată pentru încărcare de 16A (3500W); — protejarea deconectării de la sistemul de protecție împotriva conductorilor de protecție s-a produs numai după deconectarea conductoarelor L. Lipsesc instrucțiunile utilizatorului. Consumatorii nu sunt instruiți cu privire la secțiunea reală a fitilului, cum să se identifice și să se aleagă sarcina maximă. Acest produs nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardele europene relevante.
Interzicerea vânzărilor, retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități. Comunicatul de presă a fost emis.
Descriere:  Corpul troliului de troliu este fabricat din PVC negru cu patru prize; caseta este formată din PVC roșu. Cablul de extindere este negru. Pentru tamburul troliului, există date remarcabile cu privire la secțiunile transversale 1,5-1,0-0,75 mm² și la sarcina aplicată de max. 3500W. Pe una dintre cele patru prize de curent există actuala 16A, iar pe celelalte 10 A ultimele două, ultimele două au fără marcă. Produsul este comercializat fără ambalaj.
Numărul lotului/cod de bare:  4007123057559
Țara de origine: Necunoscut
Alertă transmisă de: Slovacia
 
Numărul alertei: 0440/07
Produs:  Încălzitor/convector de căldură
Denumire: 
Tip de risc: Incendiu
Categorie: Aparate și echipamente electrice
Marcă: Extreme Heat
Tipul/numărul modelului:  FH-90B Cod de bare 5201547014559
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc grav de incendiu, deoarece, în timpul testului de transport aerian blocat și al testului blocat al motorului, s-a pornit de la testul de blocare a unei defecțiuni, însă încălțămintea de izolare din terminalele adiacente a început să ardă. În plus, instrucțiunile furnizate împreună cu instalația de încălzire au avut instrucțiuni contradictorii. Punctul 5 de la pagina 2 a afirmat că este necesară o distanță minimă de 100 cm; cu toate acestea, pagina 3 a afirmat că este necesară doar 50 cm. Dacă prima instrucțiune este corectă, există riscul ca instalația de încălzire să fie poziționată astfel încât să dispună de o spațiere necorespunzătoare în jurul ei. Acest produs nu este conform cu standardul european relevant EN 60335.
Returnare voluntară de la consumatori
Descriere:  Centrală termică cu ventilator de dimensiuni mici 2000 W cu un convector de căldură/căldură extrem de marcat, ambalat în albastru și alb.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Regatul Unit
 
Numărul alertei: 0441/07
Produs:  Lămpi — Pactului Philips CLOE 15W
Denumire: 
Tip de risc: Arsuri, Daune produse vederii, Leziuni
Categorie: Aparate și echipamente electrice
Marcă: PHILIPS
Tipul/numărul modelului:  Codul produsului: 9280.012,00913 EUR. Data fabricării: 8/9 septembrie 2006. PROD code Data: 080906 și 090906
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Acest produs prezintă un risc grav din cauza aplicării de sticlă necorespunzătoare, care poate provoca arderea pielii și pierderea temporară a vederii: — facial = > incinerarea directă și pierderea temporară a vederii; Acoperite cu fibre acrilice = > fibrele acrilice beneficiază de protecție temporară până când sunt crăpate, apoi incinerarea și pierderea temporară a vederii; Echipamente utilizate în capcanele pentru insecte = > arderea pielii și pierderea temporară a ochilor. Au fost raportate accidente: — în Polonia: combustia facială a unei persoane; — în Suedia: acoperă dispozitivele de bronzat raportate de un client OEM (de exemplu, producătorul de dispozitive de tăbăcărie). În plus, în Suedia, notificarea unei persoane arse. Acest produs nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune.
Returnare voluntară de la consumatori
Descriere:  Aceste lămpi sunt utilizate pentru argăsire, bazine de topire, capcane pentru insecte și grafice pentru reproducere. Lotul produs la 8-9 septembrie 2006 conține în total 12.532 de lămpi, dintre care cel mult 3.000 sunt produse folosind sticlă greșită.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: Polonia
Alertă transmisă de: Țările de Jos
 
Numărul alertei: 0443/07
Produs:  Încălzitor/convector de căldură
Denumire: 
Tip de risc: Incendiu
Categorie: Aparate și echipamente electrice
Marcă: Extreme Heat
Tipul/numărul modelului:  FH-90A, seria 8026758 030467
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Informațiile imprimate pe aparatele de încălzire au inclus o declarație că instalația de încălzire a fost prevăzută cu un vârf de siguranță față de comutator. Singurele dispozitive de siguranță montate au fost dispozitivele de protecție a temperaturii. Sistemul de încălzire ar continua să funcționeze în cazul în care ar înceta. Instrucțiunile furnizate împreună cu instalația de încălzire au instrucțiuni contradictorii. Punctul 5 de la pagina 2 a afirmat că este necesară o distanță minimă de 100 cm; cu toate acestea, pagina 3 a afirmat că este necesară doar 50 cm. Dacă prima instrucțiune este corectă, există riscul ca instalația de încălzire să fie poziționată astfel încât să dispună de o spațiere necorespunzătoare în jurul ei.
Returnare voluntară de la consumatori
Descriere:  Centrală termică cu ventilator de dimensiuni mici 2000 W, cu un convector de căldură/căldură extrem, ambalată în albastru și alb.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Regatul Unit
 
Numărul alertei: 0444/07
Produs:  Încălzitor/convector de căldură
Denumire: 
Tip de risc: Incendiu
Categorie: Aparate și echipamente electrice
Marcă: Extreme Heat
Tipul/numărul modelului:  FH-90C, cod de bare: 5603883502163
Tip de alertă:  Produse cu riscuri grave
Sistemul de încălzire a fost construit astfel încât elementele să fie în contact cu terminalul viu de intrare de la comanda selectorului. Aceasta a permis ca elementele să fie vii chiar și atunci când comutatorul se afla în poziția „oprit”, iar ventilatorul nu a lucrat. De îndată ce sistemul de încălzire a fost conectat, elementele încălzite rapid la o temperatură caldă. Se află aprinse în jurul materialelor plastice aprinse, iar încălzitorul a luat foc.
Returnare voluntară de la consumatori
Descriere:  Centrală termică cu ventilator de dimensiuni mici 2000 W, marcată cu căldură extremă, ambalată în albastru și alb.
Numărul lotului/cod de bare: 
Țara de origine: China
Alertă transmisă de: Regatul Unit