Sistemul de alertă rapidă – raport săptămânal

Raport 46 ( Publicat la: 23/11/2007)

 
Raport săptămânal Produse cu riscuri grave 

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1191/07       
Categorie:  Accesorii de bucătărie/gătit
 
Produs:  Grătarul cu combustibil solid (S)
 
Marcă: BBQ
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Black ZISHA, BBQ, KBQ.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Arsuri, Incendiu, Tăieturi
 
Produsul prezintă un risc grav de reduceri, deoarece:— de margini ascuțite și de rugozitate periculoasă,Scut de protecție a vântului, cu grosimea de 0,36 mm, nu este acoperit, pliat sau curbat;și un risc grav de arsuri și incendii, deoarece:— temperatura bazei pe care se sprijină grătarul depășea limita maximă de 70 °C în timpul încercării (temperatura măsurată la 106 °C înainte de oprirea arderii pentru a preveni deteriorarea obiectului testat);Manipularea accesoriilor nu este suficient de ușoară când grila este încărcată conform cerinței privind standardul EN 1860,— placa pentru vasul de incendiu are o grosime de 0,35 mm, inferioară limitei minime de 0,8 mm pentru un grătar, al cărei grătar are dimensiunea cea mai mare de 400 mm,Vasul pentru incendiu nu s-a împotrivit testului de perforare care indică faptul că grătarul poate fi perforat ca urmare a unor șocuri mecanice;80 % din suprafața vasului de incendiu este cu o adâncime inferioară limitei de 60 mm specificate de standard pentru o operație de grătar având dimensiunea cea mai mare de 400 mm,Existența unei deschideri laterale a cărei suprafață depășește limita maximă de 50 mm², prin care se lasă să se cadă,— absența marcajului obligatoriu pe grătar (identificarea părții responsabile cu introducerea pe piață și a modelului pentru grătar și avertizarea împotriva utilizării alcoolului, a benzinei sau a altui lichid similar cu care se aprinde sau se reactivează incendiul.Produsul nu este conform cu standardul european relevant EN 1860-1.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Returnare voluntară de la consumatori (De către: Altele)

 
Descriere:  Grătar constituit din două grilaje de sârmă, cu mânere într-un vas/vas de incendiu. Dimensiuni: 42 cm X 24 cm.
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Franța
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1212/07       
Categorie:  Accesorii de bucătărie/gătit
 
Produs:  Vase și recipiente termice
 
Marcă: “Vacuum Flask”
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Articol nr. 07/02747 0.23 L.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc grav de cancer, deoarece fibra de azbest, care poate fi cancerigenă în caz de inhalare, poate fi eliberată în cazul în care carcasa este spartă, iar roma trebuie să fie manipulate.Acest produs nu este conform cu Directiva 76/769/CEE privind restricțiile produselor chimice.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități

 
Descriere:  Azbestul se găsește în corpuri cilindrice mici, gri/albicioase fabricate din azbest cu crisotil comprimat, vizibile în cavitate în interiorul carcasei duble din sticlă, care acționează ca distanțiere.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Italia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1189/07       
Categorie:  Echipamente de iluminat
 
Produs:  Bec
 
Marcă: GIAKOLED
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  3x1W, MR16, GU10, COOL, cod: 131 072 310 EUR.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Șoc electric
 

Produsul prezintă un risc grav de electrocutare deoarece are o rezistență de izolație mai mică decât cea impusă de standard. De asemenea, au existat abateri de la marcaj.Acest produs nu este conform cu directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant EN 60598.
Un incident a fost raportat.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori de către importator (De către: Altele)

 
Descriere:  Bec electric cu trei leds X 1W, vândut în alb — negru de fum. Caracteristici tehnice: 220-240V CA, 3X1W.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Grecia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1205/07       
Categorie:  Utilaje
 
Produs:  Polizor unghiular
 
Marcă: Dimension
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  DM/AG230-160
 
Numărul lotului/cod de bare:  9 120 022 491 424
 
Tip de risc:  Leziuni, Șoc electric
 
Produsul prezintă un risc de electrocutare, deoarece:În timpul încercării de rezistență mecanică, rețelele de ventilație au izbucnit, iar stratul de acoperire a scăzut în două părți atunci când s-a aplicat forța specificată de standard, prin urmare, piesele sub tensiune au devenit accesibile,Proiectarea cablului este mai ușoară decât cea prevăzută de standard; prin urmare, acesta poate fi mai ușor deteriorat;și de leziuni, deoarece:Rezistența mecanică nu este suficientă,Manualul de instrucțiuni include doar parțial normele de siguranță și avertismentele necesare.Produsul nu este conform cu Directiva privind echipamentele tehnice și cu standardul european relevant EN 50144.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Retragerea de pe piață, rechemarea de la consumatori și amenda dispusă de autorități

 
Descriere:  Carcasa polizorului unghiular este din material plastic, unul dintre mânere este fixat la capătul carcasei, din material plastic și reprezintă o parte separată care poate fi rotită după decuplarea unei ecluze, include, de asemenea, întrerupătorul rețelei, aparatul nu poate fi pornit decât după apăsarea unui mecanism de blocare. A doua aderență poate fi înșurubată în una dintre găurile de pe latura arborelui de metal. Dispozitivul de protecție este din placa de fier, iar clema sa poate fi fixată pe dispozitivul de pedalare prin fixarea unui șurub. Principalele părți ale dispozitivului: priză de alimentare de la rețea (16A/250V L-007 + marca producătorului + VDE); cablu de rețea (H05VV-F 2X1 mm² YONKANG ZHIwling CABLE ȘI FACTORY); comutator de circuit dublu (FA4-10/2D 10 (10) A 250V ~ 5E4 MC JIAN DA ELECTRIC FACTORY). Componentă alternativă: comutator cu circuit dublu (FA2-10/2B 20 (20) A 110V ~ 10 (10) A 220V ~). Specificații tehnice: 230V ~ 50 Hz; 2050 W; Categoria II; 6000 RPM; diametrul disc:230 mm.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Ungaria
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 4 imagini

2 din 4 imagini

3 din 4 imagini

4 din 4 imagini

Numărul alertei: 1165/07       
Categorie:  Echipamente de protecție
 
Produs:  Căști de protecție pentru copii — Eto Moscheo
 
Marcă: Etto
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Cască de protecție pentru copii cu dimensiunea de 48-51 cm. 3 design/culori diferite: Sky, Deschiderea unghiulară, armata aeronavei.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Leziuni
 

Produsul prezintă un risc de rănire deoarece cea mai mică cască de protecție (cu dimensiunea de 48-51 cm) nu îndeplinește cerințele relevante pentru absorbția șocurilor atunci când este testată în minus 20 °C în partea superioară a căștii.Acest produs nu este conform cu directiva privind echipamentele individuale de protecție și cu standardul european relevant EN 1078.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Oprirea voluntară a vânzărilor și informarea furnizorilor (De către: Altele)

 
Descriere:  Cască de protecție (cu dimensiunea de 48-51 cm) pentru copii.
Țara de origine:  Norvegia
Alertă transmisă de:  Norvegia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1202/07       
Categorie:  Articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii
 
Produs:  Balans pentru copii — Swedish deluxe 18-36 luni
 
Marcă: Hedstrom
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Referința furnizorului: M08653, codul Picwic: 1579397, cod de cod: 5 017 915 865 308 EUR.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Leziuni, Sufocare
 
Produsul prezintă un risc grav de sufocare deoarece:Capul copilului poate fi blocat cu ușurință în deschiderile situate pe fiecare latură a scaunului;și de leziuni, deoarece:— degetele copiilor pot fi blocate cu ușurință în golurile aflate în jurul balamalelor de închidere ale cablurilor față de pirați;— extremitățile șuruburilor care ies în afară buloanelor de la portocaliu din structura metalului nu sunt protejate.În plus, avertismentele și instrucțiunile de utilizare sunt incomplete.
Produsul nu este conform cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață a importatorului (De către: Altele)

 
Descriere:  Pivotează cu o structură metalică cu tuburi (oțel) cu scaun din material plastic, suspendate de corzi. Dimensiunile produsului asamblat (cm): 119x96x146 Conținut într-o cutie de carton.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Franța
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1211/07       
Categorie:  Articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii
 
Produs:  Înaltul Comisariat al Organizației Națiunilor Unite pentru Protecția Datelor (STILO)
 
Marcă: CAM IL MONDO DEL BAMBINO S.P.A.
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Președinte „STOIM”, articolul Nr. S440.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Leziuni
 

Produsul prezintă un risc de leziuni deoarece dispozitivul de blocare nu este fix în mod corespunzător.Produsul nu este conform cu standardul european relevant EN 14988.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Retragerea de pe piață dispusă de autorități

 
Descriere:  STILO este pliabilă (scaun pentru hrănire) cu un scaun flexibil și spătar, un tabel de plastic detașabil, coapse și siguranță. Scaun superior echipat cu suport pentru picioare. Tabelul din plastic detașabil este mobil (șase poziții). Scaunul se compune din țevi metalice de 20 mm, bază de șezut și spate, din material plastic. Părți moi detașabile din cauciuc care prezintă următoarele fețe de protecție a articolelor sintetice sau artificiale. Piesele mobile au legături clincher. Înalt de 1 060 mm, lățime 590 mm.
Țara de origine:  Italia
Alertă transmisă de:  Lituania
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1192/07       
Categorie:  Papetărie
 
Produs:  Stilouri — liber & Easy 20
 
Marcă: Free&Easy
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Codul EAN: 8 71 1295 187162
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic, deoarece vârfurile pâslei conțin 38.9-375,1 mg/kg benzen, care depășesc pragul de 5 mg/kg.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață (De către: Altele)

 
Descriere:  20 penare din diferite culori, cu corp și capac în culori, dopuri negre.
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Germania
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1163/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Trage de-a lungul unei jucării sub forma unei done-cheie cu o băutură,
 
Marcă: QUICHENG
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Nr. 00209, EAN 5900851126278
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Sufocare
 

Produsul prezintă un risc de sufocare prin strangulare deoarece lungimea liberă a cablului este de 340 mm, în timp ce limita maximă permisă este de 220 mm.Acest produs nu este conform cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71-1.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață de către importator (De către: Altele)

 
Descriere:  Aceasta este o jucărie din plastic sub forma unei exploatații cu o cheie donă-scola. Jucăria este călăuzită de cele 4 roți prin care se împinge sau se extrage un cordon care se termină cu un mâner mic din plastic. Sunt atașate unele blocuri în orificii situate pe părțile laterale ale unei jucării. Toate părțile jucăriei sunt fabricate din plastic multicoloat. Ambalaj — Această jucărie este ambalată într-un plasă de plastic cu o clemă. Blocurile sunt ambalate suplimentar într-o pungă transparentă din plastic. Există o etichetă de carton pliată, cu fotografii ale mai multor jucării cu numărul lor. În carton sunt indicate următoarele inscripții: „QuICHENG”, „Fabricat în China”, o pictogramă referitoare la restricția de vârstă (0-3), „marcajul CE” și avertismente: „Pentru copii mici din cauza unor piese mici” „Ambalarea, care este din material plastic, nu este o jucărie, nu le pune la dispoziția copiilor pentru a juca. Vă rugăm să utilizați referința viitoare”, numele și adresa importatorului și codul EAN.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Polonia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1186/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Inel de înot gonflabil — Plávacie koleso
 
Marcă: INTEX®, The wet set®
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  # 58246, EAN: 07825758246
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Acest produs prezintă un risc chimic deoarece:Supapa conține 0,25 % din greutate di (2-etilhexil) ftalat (DEHP) și 18,9 % în greutate ftalat de diizononil-ftalat (DINP);Folia de plastic transparentă, cu imprimare, conține DEHP în proporție de 20,0 % în greutate.Conținutul ftalaților din jucărie depășește limitele admise prevăzute de Directiva 2005/84/CE. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități

 
Descriere:  Un inel de înot, cu excepția unui inel, are formă de triunghi cu un strat de PVC dedurizat, cu dimensiuni de 62x65 cm. Partea de jos este albă cu avertismente de securitate (imprimare albastră) în mai multe limbi, partea de sus este transparentă cu cercurile aplicate și colorate. Produsul este ambalat într-o cutie din hârtie cu o imagine a trei modele de produs din față, a denumirilor produsului, a avertismentelor în diverse limbi, a simbolului de vârstă al unui grup țintă de copii, a codului EAN și a marcajului CE pe verso. Un autocolant se află în polonă, iar unul în limba slovacă, care oferă numele distribuitorului, avertizări și marcarea produsului „šporslá potreba” (utilitate pentru sport).
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1187/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Pat pentru înot, gonflabil, „Vankúšik FERDO MRAVEC”
 
Marcă: Ferda
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Art. 13043, EAN kód: 8590222253749
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Acest produs prezintă un risc chimic deoarece:Supapa conține 0,69 % greutate de diizononil-ftalat (DINP);Folia de plastic verde, cu imprimare de tipar conține 20,0 % din greutate DINP.Conținutul ftalaților din jucărie depășește limitele admise prevăzute de Directiva 2005/84/CE. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități

 
Descriere:  Se realizează o pernă de înot gonflabilă pornind de la PVC verde sub formă de captură, cu o dimensiune de 76x56 cm. Partea de sus are cifre tipărite. O fereastră de folie de plastic transparent se află în partea anterioară a jucăriei. Un cablu alb pentru a trage perna este unul din lateral. Ambalare: un sac de plastic transparent și o hârtie introdusă cu imagine despre produs, numele produsului, cod EAN, marcajul CE și avertismente. Aceleași avertismente figurează pe produs.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1188/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Scuter Spiderman
 
Marcă: SAICA
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  ÎN CAZUL ÎNTREPRINDERII GENCOD: 842144017229, PICWIC Cod: 1579807, Referința furnizorului: SAA1722.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Leziuni
 

Produsul prezintă un risc de rănire din cauza:Pielea utilizatorului poate fi învelită,Partea corpului unui utilizator se blochează în scuter;Utilizatorul poate cădea.Acest produs nu este conform cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață, rechemarea de la consumatori și distrugerea stocurilor (De către: Altele)

 
Descriere:  În caseta Spiderman 3, se comercializează un scuter.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Franța
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1190/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Inel de înot, gonflabil, în formă de soare
 
Marcă: Necunoscut
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Necunoscut
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Jucăria prezintă un risc chimic deoarece supapa conține 14,8 procente masice de di (2-etilhexil) ftalat (DEHP), folia de plastic de culoare galbenă cu imprimare conține 19,7 procente de greutate de DEHP.Conținutul de ftalați din jucăria proiectată pentru un copil este cu mult mai mare decât limita maximă admisă de 0,1 % din greutate. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.Acest produs nu este conform cu Directiva 76/769/CEE privind restricțiile chimice și cu standardul european relevant EN 71-1.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor și retragerea de pe piață dispusă de autorități

 
Descriere:  Inel pentru înoate în formă de soare, cu fund galben, în partea de vârf a portocalului, aplicat la 7 ochelari de soare de culoare neagră. Ambalat într-o pungă transparentă de plastic cu un autocolant care conține notificări — nepotrivit pentru copii cu vârsta de până la 3 ani, conține părți mici, fabricate în China, importator în Republica Slovacă — Bratislava SK.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1194/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Jucării din plastic — rață plastică
 
Marcă: Toys for Funny Play
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Codul EAN: 4009017127379
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic deoarece conține 30,6 % din greutate și 34,7 % în greutate ftalat diizononil (DINP). În conformitate cu Directiva 2005/84/CE, ftalații nu trebuie utilizați în jucării, iar produsele concepute pentru a avea grijă de un copil cu o concentrație mai mare de 0,1 % din greutate. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață (De către: Altele)

 
Descriere:  Rață gurulară din material plastic; culoarea de bază a rațelor: galben, cu portocaliu, albastru și alb, genelor negre; ambalate într-o pungă de plastic cu o etichetă adezivă și o foaie de carton atașate.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Germania
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1195/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Păpușa din material plastic — Doll, Britney, benverable, Vinyl Head, Pien pitică
 
Marcă: Britney
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  C.29446, EAN 8 711197 294463
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic, deoarece capul păpușa conține 27,0 % în greutate ftalat de di-isononil (DINP).
În conformitate cu Directiva 2005/84/CE, ftalații nu trebuie utilizați în jucării, iar produsele concepute pentru a avea grijă de un copil cu o concentrație mai mare de 0,1 % din greutate. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață (De către: Altele)

 
Descriere:  Păpușă din țesături „denim” cu plastic
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Germania
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1196/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Inel de înot, gonflabil (Koleso Fish Ring)
 
Marcă: INTEX®, The wet set®
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  81x80 cm, # 59212, cod EAN: 078 257 592 128 EUR.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic deoarece:Supapa conține 6,1 % în greutate din DINP;— folia de plastic transparentă din plastic cu imprimare conține 23,8 % din greutate din DINP;Folia de plastic albastră conține DINP 21,7 % din greutate.În conformitate cu Directiva 2005/84/CE, ftalații nu pot fi utilizați ca substanță sau ca o componentă în jucării, iar produsele destinate îngrijirii copilului în cazul unui copil cu o concentrație mai mare de 0,1 % din greutate. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață de către vânzător. Interzicerea vânzărilor, retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități (De către: Altele)

 
Descriere:  În formă de inel cu forma și trasarea unui pește din PVC dedurizat, cu dimensiuni de 81x80 cm, partea superioară este de culoare galben-alba-verde, iar partea de jos este albastră, cu avertismente de siguranță în diferite limbi. Jucăria este ambalată într-o casetă de hârtie cu imprimare colorată, cu o fotografie a două modele în partea din față și cu un marcaj pe verso. Pe autocolant, în limba slovacă, poartă numele de distribuitor, manualul de utilizare și avertismentele sunt atașate la ambalaj.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1197/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Inel de înot gonflabil — „Koleso FERDO MRAVEC”
 
Marcă: Ferda
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  50 cm, art. nr.: 13039, cod EAN: 8590222590073
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic deoarece:Supapa conține 0,55 % în greutate din DINP;Folia de plastic verde, cu imprimare de tipar conține 28,4 % din greutate DINP.În conformitate cu Directiva 2005/84/CE, ftalații nu trebuie utilizați în jucării, iar produsele concepute pentru a avea grijă de un copil cu o concentrație mai mare de 0,1 % din greutate. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor, retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități

 
Descriere:  Inelul gonflabil de înot este confecționat din PVC cu înmuiat verde, cu caractere imprimate pe partea superioară, cu diametrul de 50 cm. Ambalare: o pungă transparentă din plastic și hârtie albastră cu o imagine a produsului, o denumire a produsului, codul EAN, marcajul CE și avertismente. Aceleași avertismente și marcaje „© ECP. Licența de comercializare de la Praga se referă la produs.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1198/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Îmbrăcăminte de fantezie — Witches capul30
 
Marcă: Scream Machine
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Numărul de produs 10113
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Sufocare
 

Produsul prezintă un risc de sufocare prin strangulare deoarece cordoanele și șnururile cu sistem de strângere de la îmbrăcămintea pentru copii au fost măsurate la 275 mm și 305 mm (nu trebuie să fie mai mare de 75 mm la fiecare capăt).Acest produs nu este conform cu directiva privind jucăriile și nici cu standardele europene relevante EN 71-1, EN 71-2 și EN 14682.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Returnare voluntară de către importator de la consumatori (De către: Altele)

 
Descriere:  30 „Pânze din plastic”, furnizate în pungi din plastic cu imagine din carton de la nivelul de evacuare, pe ambalaje.
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Regatul Unit
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1200/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Gobig (g/g) pentru copii
 
Marcă: Fun Makers
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Numărul de produs TH 0016
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Arsuri, Incendiu
 
Produsul prezintă un risc de incendiu și de arsuri, deoarece este ars timp de 18 de secunde înainte de stingere (timpul autorizat = 2 secunde).
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață (De către: Altele)

 
Descriere:  Haloween wig de copil
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Regatul Unit
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1201/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Prelungitor, gonflabil în bazine de înot, Nafukovackera s potlacou
 
Marcă: HIT (on the sticker), JIANLING (on the product)
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  KK/DMU/109 (pe autocolant)
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic deoarece:Supapa conține DEHP 10,6 % în greutate și 1,64 % în greutate.— folia de plastic transparentă, cu imprimare, conține DEHP 17,1 % din greutate și 1,36 % din greutate,— folia de plastic portocaliu conține 15,9 % din greutatea DEHP și 0,29 procentaj din greutatea DINP.În conformitate cu Directiva 2005/84/CE, ftalații nu trebuie utilizați în jucării, iar în produsele concepute pentru a avea grijă de un copil cu o concentrație mai mare de 0,1 % din greutate. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor, retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități

 
Descriere:  Din PVC atenuat prin flotație, este vorba de PVC dedurizat, o folie transparentă în partea de sus cu imprimarea cu un soare și cu o figură hpălată și cizme, note de voia și GRET FUN. Ambalare: o pungă de plastic transparentă cu două autocolante care conțin date cu privire la producător și avertismente.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1204/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Jucărie gonflabilă — nafukovacie zvieratko (pes) Inflabil animalul (câine)
 
Marcă: WIKY
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  118717, cod EAN: 8590331187171
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic deoarece:Supapa conține DEHP 1,61 % în greutate și 9,4 % în greutate.— folia de plastic albastră cu imprimare conține 23,9 % din greutatea DEHP;— — folia de plastic de culoare albastru închis conține DEHP în proporție de 23,5 % în greutate. În conformitate cu Directiva 2005/84/CE, ftalații nu trebuie utilizați în jucării, iar produsele concepute pentru a avea grijă de un copil cu o concentrație mai mare de 0,1 % din greutate.


Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori (De către: Altele)

 
Descriere:  O jucărie gonflabilă — câinele este confecționat din PVC, în culori albastre cu urechi albastre închise, gură, coadă și macae, pe spate. Ochii și nasul sunt negre. Ambalaj — plastic transparent cu un autocolant care conține o denumire a produsului, adresa societății WIKY, cod EAN și avertismente.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1207/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Coloranți de apă — 16 Culori navigabile adiacente (include perie de vopsea)
 
Marcă: TESCO
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Cod de bare: 5000462936584
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Acest produs prezintă un risc grav de otrăvire, deoarece cantitatea de plumb, bariu și crom a migrat este mai mare decât cea permisă.Produsul nu este conform cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71-3.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori. Comunicatul de presă a fost emis. (De către: Altele)

 
Descriere:  Ape tradiționale care conțin 16 de culori.
Țara de origine:  Hong Kong
Alertă transmisă de:  Ungaria
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1208/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Jucării din lemn — Învățarea în formă de ot
 
Marcă: Boots
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Codul produsului pentru cizme 27-93-520
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 
Acest produs prezintă un risc grav de otrăvire, deoarece cantitatea de plumb în vopseaua portocalie este mai mare decât cea permisă.


Produsul nu este conform cu Directiva privind jucăriile și cu standardul european relevant EN 71-3.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori (De către: Altele)

 
Descriere:  Blocuri de lemn pictate pentru copii și care joacă un comat care poate fi folosit la construirea unui oraș pentru jucării.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Regatul Unit
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1213/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Kay-kayak pentru copii (Kaakjak înainte)
 
Marcă: Necunoscut
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  07108020CZ/JL000302, CZ17190077, EAN: 0 821 808 340 408 EUR.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic deoarece:Supapa conține 0,29 % în greutate din DINP;
— folia de plastic maro, cu imprimarea conține 14,8 % din greutate.— folia de plastic galbenă conține DINP 11,7 % din greutate.În conformitate cu Directiva 2005/84/CE, ftalații nu trebuie utilizați în jucării, iar produsele concepute pentru a avea grijă de un copil cu o concentrație mai mare de 0,1 % din greutate. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor, retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități

 
Descriere:  „— un kayak, gonflabil, pentru copii, din PVC dedurizat, cu o lungime de aproximativ 120 cm, cu capacitate maximă de 20 kg, în culori gălbui, cu motive indiene, ambalați într-o cutie de carton cu o imagine de sus a produsului, cu denumirea produsului și cu alt marcaj pe partea superioară.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1214/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Articole de trainit, „Children”,
 
Marcă: Scream Machine
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Numărul de produs 9798.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Sufocare
 

Produsul prezintă un risc de sufocare prin strangulare deoarece cordoanele și șnururile cu sistem de strângere de la îmbrăcămintea pentru copii au fost măsurate la 250 mm și 260 mm (nu trebuie să fie mai mare de 75 mm la fiecare capăt).
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori de către importator (De către: Altele)

 
Descriere:  Childds Halloween, furnizat în pungi de plastic cu ambalaje de carton.
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Regatul Unit
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1215/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Calota cenușie pentru copii și wig de copii
 
Marcă: Halsall
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Numărul de produs HL 354.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Arsuri, Incendiu
 
Produsul prezintă un risc de incendiu și de arsuri, deoarece este ars timp de 40 de secunde înainte de a fi stins manual (timpul permis = 2 secunde).
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață de către importator (De către: Altele)

 
Descriere:  Pălărie între pălării și păr, cu păr în spate (fără ambalaj).
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Regatul Unit
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1216/07       
Categorie:  Jucării
 
Produs:  Inel de înot, gonflabil
 
Marcă: INTEX®, The wet set®
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  75X56 cm, 158227, EAN kód: 078257582273, model: Donald.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic deoarece:Supapa conține DEHP 1,11 % în greutate și 27,5 % în greutate.Folia de plastic transparentă, cu imprimare, conține DEHP în proporție de 22,7 % în greutate.În conformitate cu Directiva 2005/84/CE, ftalații nu trebuie utilizați în jucării, iar produsele concepute pentru a avea grijă de un copil cu o concentrație mai mare de 0,1 % din greutate. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor, retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități

 
Descriere:  Un inel de plutire, gonflabil, care este gonflabil în formă de pătrat, este confecționat din PVC dedurizat, iar partea de sus este transparentă, iar fundul, cu avertismente în diferite limbi, este de culoare galbenă. Pe inel se aplică un șef de Donald Duck, un ochi de culoare albastră, un ochi albastru și un capac albastru. jucăria este ambalată într-o casetă de hârtie cu imprimare colorată, cu o imagine a două modele de produs din față și marcaj pe verso. Pe autocolant, în limba slovacă, purtând numele unui distribuitor, se atașează și un număr de avertismente și coduri.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1203/07       
Categorie:  Îmbrăcăminte, textile și articole de modă
 
Produs:  Îmbrăcămintea pentru copii — Detské šous
 
Marcă: YOU JOY
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Articolul FZ 5642
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Sufocare
 

Acest produs prezintă un risc grav de înecare deoarece butoanele decorative, precum și taloanele au fost desprinse de o forță de tensionare de 50 N. Aceste elemente reprezintă părți mici și se încadrează exclusiv în cilindrul pentru piese de dimensiuni reduse. Deoarece produsul este desemnat pentru copii mai mici de 36 de luni, acesta prezintă un risc grav de sufocare pentru copii după ce au fost utilizate pentru părțile mici care pot fi detașabile. Produsul prezintă un risc grav de sufocare a unui copil.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori de către importator (De către: Altele)

 
Descriere:  Banda de barete a fetelor de la o combinație de magnolie de magnolie și de culoare roz închis, dimensiunea 2. Un buton decorativ este amplasat pe partea din față pe partea din față, partea din față este decorată cu un text colorat „Shiad” și cu o aplicație textilă deschisă „OP WONG”, nr. 10. Centura decorativă se compune din trei panglici colorate la mijloc, cu ajutorul unui fir de argint. Vârfurile panglicilor sunt decorate cu perle de culoare din lemn. Marcajul etichetei: conținutul de materiale declarate „bumbac 80 %, 20 % poliester”, numele importatorului în Republica Slovacă, originea și anul de producție 2006 etc.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1206/07       
Categorie:  Îmbrăcăminte, textile și articole de modă
 
Produs:  Îmbrăcămintea pentru copii — tricou
 
Marcă: KIDS RESERVED
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Stil: C3198-30X-92, Little Junglei, cod EAN: 5 900 277 146 775 EUR.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Sufocare
 

Acest produs prezintă un risc grav de sufocare ca urmare a faptului că în timpul testului cu un moment de torsiune, paietele decupate în paiete au fost ușor îndepărtate. Acestea din urmă se încadrează pe deplin în cilindrul de încercare pentru piesele de dimensiuni mici. Deoarece produsul este desemnat pentru copii cu vârsta mai mică de 36 de luni, acesta prezintă un risc grav de sufocare pentru copiii mici, după înghițirea acelor părți mici care pot fi detașabile. Produsul prezintă un risc grav pentru sănătatea copilului.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Retragerea de pe piață și returnarea de la consumator dispusă de autorități

 
Descriere:  Cămașă fete, o culoare roz cu dungi colorate, mâneci lungi, dimensiuni 92 (pentru vârsta de 1,5-2 ani), compoziție declarată — 100 % bumbac, roz paietă formând în față o floare se găsesc în partea din față a feței.
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1209/07       
Categorie:  Îmbrăcăminte, textile și articole de modă
 
Produs:  Pulover — detský pulóver
 
Marcă: HAPPY FROG
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Nr. 5502
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Sufocare
 

Produsul prezintă un risc grav de înecare deoarece mărul s-a desprins sub o forță de tensionare de 50 N. A se încadra în întregime în cilindrul pentru piese de dimensiuni reduse. Deoarece produsul este desemnat pentru copii în vârstă de până la 36 de luni, acesta prezintă un risc grav de sufocare pentru copii după înghițirea acelor părți mici care pot fi detașabile. Produsul prezintă un risc grav de sufocare pentru un copil.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori de către distribuitor (De către: Altele)

 
Descriere:  Pulover de copii, de culoare roz, de copii, cu aplicații textile într-o formă de floare în față, cu mărgele în mijlocul florilor, dimensiune timp de 2 ani, material de 100 % acril. Eticheta cu fotografie de broască și titlurile „HAPPY FRONG. Veselá CÁBA” este aplicat pe produs.
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1210/07       
Categorie:  Îmbrăcăminte, textile și articole de modă
 
Produs:  Tricou
 
Marcă: KIDS RESERVED
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Stil: C3227-56X-92, Little Junglei, EAN kód: 5 900 277 150 178 EUR.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Sufocare
 

Produsul prezintă un risc de înecare deoarece în timpul testului cu un moment de torsiune, paietele decupate în paiete au fost ușor îndepărtate. Paietele decupate în întregime se încadrează complet în cilindrul de testare pentru piesele de dimensiuni mici. Deoarece produsul este desemnat pentru copii mai mici de 36 de luni, acesta prezintă un risc grav de sufocare pentru copii după ce au fost ușor detașabile și părți mici.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interzicerea vânzărilor, retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități

 
Descriere:  Tricoul de culoare cu mânecă scurtă, cu mâneci lungi, cu o proporție de stus — 100 % bumbac, cu dimensiuni de 92 ani, după vârsta de 1,5-2 ani. O aplicație textilă — cifra unei fete cu un leu pentru sfori se află pe partea frontală. Șirul este reprezentat de ajutorul 10 de glutation pentru buclele de umbrelă — paietă (paiete). Un text „Walking” cu... prietena mea/prietenul meu” se află, de asemenea, pe tricou.
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Slovacia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1199/07       
Categorie:  Produse cosmetice
 
Produs:  Spumă de baie fabricată din materiale naturale Pathuli, Lavender, Vanilla
 
Marcă: SABON
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Lot nr. 8/09 necunoscut; 502 107 EUR.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Risc chimic
 

Produsul prezintă un risc chimic deoarece conține 90 µg/kg de N-nitrozo-dietanolamină, care este clasificat ca cancerigen uman și interzis de Directiva 76/768/CEE privind produsele cosmetice.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață. Interdicția de vânzare și amenda administrativă dispuse de autorități (De către: Altele)

 
Descriere:  Sticlă de 500 ml
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Țările de Jos
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1164/07       
Categorie:  Aparate și echipamente electrice
 
Produs:  Toaster
 
Marcă: Sweet Home Irradio; Zomix
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  ZXC-1004.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Incendiu
 

Produsul prezintă un risc de incendiu deoarece prăjitorul de pâine este încărcat cu pâine specificată pentru funcționare normală (mecanismul de declanșare a ejectorului a fost împiedicat să elibereze și alimentarea elementelor de încălzire după terminarea cronometrului) a funcționat și a funcționat la puterea nominală de intrare.Acest produs nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant EN 60335.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori dispuse de autorități

 
Descriere:  „toaster” în tipul de ambalaj de carton al energiei utilizate: energie electrică: 230V. 50 Hz.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Slovenia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1185/07       
Categorie:  Aparate și echipamente electrice
 
Produs:  Plan de încălzire electrică utilizat la uscarea lacurilor de unghii
 
Marcă: Ikona Electric
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  SA-EB220 (pe ambalaj) RU5-1/T3 (la unitatea de control)
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Șoc electric
 

Produsul prezintă un risc grav de electrocutare, deoarece:— aparatul nu a trecut testul de rezistență electrică;— cordonul flexibil al unității de control nu a trecut testul de tracțiune;


a fost înregistrată deplasarea longitudinală mai mare de 2 mm.În plus, marcajele și instrucțiunile de utilizare sunt insuficiente.Produsul nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant EN 60335.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Returnare voluntară de către importator de la consumatori (De către: Altele)

 
Descriere:  Placă de plastic conectată la rețeaua Cardinboard 36 x 23 x 5.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Franța
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

Nu sunt disponibile imagini

Numărul alertei: 1193/07       
Categorie:  Aparate și echipamente electrice
 
Produs:  Uscător pentru păr — păr de păr
 
Marcă: GRUNDIG
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Model HD 5580.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Incendiu
 

Produsul prezintă un risc de incendiu, deoarece fundurile de aprovizionare ale produsului nu sunt conforme cu standardele producătorului, deoarece, în anumite condiții, scântei pot ieși din șnur.Produsul nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Retragerea voluntară de pe piață și returnarea de la consumatori de către importator (De către: Altele)

 
Descriere:  Peliculă de păr de argint (negru — cu conținut ridicat de argint). Caracteristici tehnice: 220-240 V c.a., 50 Hz, 2200 W.
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Grecia
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 1 imagine

Numărul alertei: 1217/07       
Categorie:  Aparate și echipamente electrice
 
Produs:  Cablu de alimentare cu energie electrică — cablu de curent (Plug cord) p/n PL09593
 
Marcă: Necunoscut
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  P/n 09593
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Șoc electric
 

Produsul prezintă un risc de electrocutare deoarece o marcă de modelare din „figura 8” se poate răspândi într-o fisură și poate ajunge la piesele sub tensiune.


Un incident a fost raportat.
 

Măsuri luate de operatorii economici: Acțiunile corective voluntare întreprinse de importator (De către: Altele)

 
Descriere:  Poate să fi fost alimentată cu pensii Optio A20, Optio L20, Optio S7, Optio T20, Optio W20 și K10D camere.
Țara de origine:  China
Alertă transmisă de:  Regatul Unit
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46

1 din 2 imagini

2 din 2 imagini

Numărul alertei: 1218/07       
Categorie:  Aparate și echipamente electrice
 
Produs:  Lector DVD
 
Marcă: Denver
 
Denumire: Necunoscut
 
Tipul/numărul modelului:  Tip: DVD-736K, EAN: 5 706 751 007 378 EUR.
 
Numărul lotului/cod de bare: Necunoscut
 
Tip de risc:  Șoc electric
 

Există riscul de electrocutare datorită faptului că:— izolarea electrică între circuitul primar este insuficientă, iar circuitul secundar care poate fi atins este insuficient;Circuitul secundar poate fi atins prin terminalele de ieșire;— distanța dintre înfășurările primare și distanțele parcurse între înfășurările primare și înfășurările secundare/între înfășurările primare și firele pentru înfășurarea pe pistă și ale firelor secundare de ieșire ale înfășurărilor secundare și cablurile de ieșire ale bobinelor primare sunt mai mici de 5/4 mm (măsurate la minimum 0,55 mm/1,9 mm/1,3 mm),— înfășurări este plasat concentric pe o singură bobină cu bobină, — toate firele de bobinare de ieșire nu sunt izolate cu tuburile izolatoare.


Produsul nu este conform cu Directiva privind joasa tensiune și cu standardul european relevant EN 60065.
 

Măsuri dispuse de autoritățile publice (către: Altele): Interdicție de comercializare, retragere de pe piață și returnare de la consumatori dispuse de autorități. Comunicatul de presă a fost emis.

 
Descriere:  Specia DVD player, cu karaoke. Produse cu laser de clasa 1.
Țara de origine:  Necunoscut
Alertă transmisă de:  Finlanda
Tip de alertă: Grav
 
An – săptămână:  2007 - 46