Konzularna zaščita
Konzularna zaščita državljanov Evropske unije v tujini

Domov

/consularprotection/file/9_hrcarousel_cp.jpg

Consular Protection

Pri bivanju ali potovanju v državah zunaj EU boste mogoče potrebovali pomoč diplomatsko-konzularnega predstavništva svoje države, če ste na primer izgubili svoje osebne predmete ali bili žrtev kaznivega dejanja.

Kaj storiti, če vaša država v državi, ki ste jo obiskali, nima svojega diplomatsko-konzularnega predstavništva?

Po zakonodaji EU vam kot „državljanu EU brez predstavništva“ lahko pomoč ponudi katero koli diplomatsko-konzularno predstavništvo katere koli druge države članice EU – pod enakimi pogoji, kot veljajo za državljane te države.

Na spletišču boste našli splošne informacije v zvezi z vašo pravico, da kot „državljan brez predstavništva“ v državi zunaj EU poiščete pomoč pri diplomatsko-konzularnem predstavništvu druge države članice EU pod enakimi pogoji, kot veljajo za državljane te države. Na voljo so tudi informacije o tem, ali ima vaša država v določeni državi ali ozemlju zunaj EU svoje diplomatsko-konzularno predstavništvo. Če vaša država v državi ali na ozemlju, kjer se nahajate, nima svojega predstavništva, so na voljo kontaktni podatki diplomatsko-konzularnih predstavništev drugih držav članic, pri katerih lahko poiščete pomoč.

Last update: 10/16/2018 Na vrh
Izbrati morate državo EU ali državo, ki ni članica EU