Protecția consulară
Protecția consulară a cetățenilor Uniunii Europene în străinătate

Prima pagină

/consularprotection/file/9_encarousel_cp.jpg

Consular Protection

Când locuiți sau călătoriți în afara UE, este posibil să aveți nevoie uneori de ajutorul ambasadei sau consulatului țării dumneavoastră - de exemplu, dacă v-ați pierdut toate bunurile personale sau dacă ați fost victima unei infracțiuni.

Ce se întâmplă însă dacă țara dumneavoastră nu are reprezentanță diplomatică sau consulară în țara în care vă aflați?

În conformitate cu legislația UE, în calitate de „cetățean al UE nereprezentat”, aveți dreptul să primiți ajutor din partea ambasadei sau consulatului oricărui alt stat membru al UE, în aceleași condiții în care acesta îl oferă propriilor resortisanți.

Acest site își propune să vă ofere informații generale cu privire la dreptul cetățenilor UE nereprezentați de a beneficia de protecție consulară în țări terțe, în aceleași condiții ca și resortisanții țării respective. De asemenea, vă ajută să aflați dacă țara dumneavoastră are ambasadă sau consulat într-o țară terță sau într-un teritoriu din afara UE. Dacă nu, acest site vă pune la dispoziție datele de contact ale ambasadelor și consulatelor altor state membre pe care le puteți contacta pentru a solicita asistență.

Last update: 11/20/2018 Sus
Trebuie să selectaţi un stat membru al UE sau o ţară din afara UE