First published on
27 Aprilie 2017

În aprilie 2017, guvernul maghiar a lansat o consultare națională, adresată tuturor gospodăriilor din Ungaria, intitulată „Stop Bruxelles-ului” și axată pe șase aspecte specifice.

Mai multe dintre afirmațiile făcute în cadrul consultării sunt incorecte din punct de vedere factual sau sunt de natură să inducă în eroare în mod grav publicul.

Comisia Europeană ar dori să restabilească adevărul, bazându-se pe elemente factuale obiective.

 

Afirmație falsă: „Bruxelles-ul vrea să ne forțeze să anulăm reducerea tarifelor la utilitățile publice”

Adevărul: Comisia împărtășește obiectivul guvernului maghiar de a asigura energie la prețuri accesibile pentru gospodării. Cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este instituirea unor piețe ale energiei competitive, promovarea eficienței energetice și a inovării, precum și conlucrarea la nivel european pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie.

 

Afirmație falsă: „Bruxelles-ul vrea să forțeze Ungaria să primească imigranți ilegali”

Adevărul: Uniunea Europeană combate migrația neregulamentară și ajută statele membre să își gestioneze frontierele externe.

 

Afirmație falsă: „Imigranții ilegali care se îndreaptă spre Ungaria sunt încurajați să comită acte ilegale nu doar de traficanții de persoane, ci și de anumite organizații internaționale”

Adevărul: Uniunea Europeană are toleranță zero față de traficul de persoane și acționează de mulți ani pentru a combate aceste infracțiuni prin care sunt exploatate ființele umane.

 

Afirmație falsă: „Tot mai multe organizații sprijinite din străinătate acționează în Ungaria cu scopul de a interveni în afacerile sale interne într-o manieră netransparentă”

Adevărul: Condițiile în care organizațiile neguvernamentale (ONG) își desfășoară activitățile sunt în principiu reglementate de dreptul național. În ceea ce o privește, Uniunea Europeană are reguli stricte privind transparența și activitatea de lobby în relație cu instituțiile europene.

 

Afirmație falsă: „Bruxelles-ul atacă măsurile noastre de creare de noi locuri de muncă”

Adevărul: Nici Comisia, nici Uniunea Europeană nu atacă politicile de creare de locuri de muncă ale guvernului maghiar.

 

Afirmație falsă: „Bruxelles-ul ne atacă țara din cauza reducerilor fiscale”

Adevărul: Comisia Europeană nu intervine în politicile fiscale naționale și nu își propune acest lucru. Normele UE în materie de fiscalitate trebuie să fie convenite în unanimitate de toate statele membre, ceea ce înseamnă că toate normele actuale au fost aprobate și de guvernul maghiar.

Files

DescarcăPDF - 438.4 KB