Our planet, Our future

Več informacij

Podnebne spremembe so eden najresnejših izzivov, s katerimi se svet trenutno sooča. Naš planet doživlja velike in pospešene podnebne spremembe, ki so se začele že pred več kot enim stoletjem.

Skupaj smo boljši!

„Podnebne spremembe se tičejo vseh nas in vsi lahko ukrepamo tako, da koristimo podnebju ter našem zdravju in dobrem počutju. Če želimo družbo narediti podnebju prijaznejšo, se moramo osredotočiti na način proizvodnje in uporabe energije, razvoj novih tehnologij, ogrevanje ali hlajenje zgradb, prevozna sredstva, ki jih uporabljamo, izdelke, ki jih kupujemo, hrano, ki jo jemo, ter embalažo, ki jo zavržemo. Da bi razumeli izzive in razvili rešitve, moramo sodelovati, da vsak opravi svoje delo ter da nikogar ne zapostavimo. Sodelujmo, da poskrbimo za planet in oblikujemo prihodnost, kakršno si želimo.”

Frans Timmermans

Izvršni podpredsednik za evropski zeleni dogovor, Evropska komisija (2019–2014)

Frans Timmermans, Executive Vice-President for the European Green Deal, Commission (2019-2024)

Naš planet, naša prihodnost.

To izobraževalno orodje je razvila Evropska komisija. Temelji na informacijah iz publikacije »Naš planet, naša prihodnost: skupaj v boju proti podnebnim spremembam«, prvotno objavljeni leta 2015 pred pariško podnebno spremembo in posodobljeni leta 2018.