Our planet, Our future

Info

Klimaatverandering is momenteel een van de grootste uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd. Onze planeet ondergaat een aanzienlijke klimaatverandering die meer dan een eeuw geleden is begonnen en steeds sneller verloopt.

Samen staan we sterker!

„De klimaatverandering gaat ons allemaal aan, en iedereen kan iets doen dat zowel het klimaat als onze gezondheid en ons welzijn ten goede komt. Onze samenleving klimaatvriendelijker maken betekent onderzoeken hoe we energie produceren en gebruiken, nieuwe technologieën ontwikkelen en onze gebouwen verwarmen en koelen, tot en met het vervoer dat we gebruiken, de producten die we kopen, het voedsel dat we eten en de verpakkingen die we weggooien. We moeten proberen samen de uitdagingen te begrijpen en oplossingen te ontwikkelen, zodat iedereen een steentje kan bijdragen en niemand achterblijft. Laten we de handen ineen slaan om voor de planeet te zorgen en de toekomst te bouwen die we willen.”

Frans Timmermans

Uitvoerend vicevoorzitter voor de Europese Green Deal, Europese Commissie (2019-2014)

Frans Timmermans, Executive Vice-President for the European Green Deal, Commission (2019-2024)

Onze planeet, onze toekomst.

Dit educatieve hulpmiddel werd ontwikkeld door de Europese Commissie. Het is gebaseerd op informatie in „Onze planeet, onze toekomst: Samen tegen de klimaatverandering”, oorspronkelijk gepubliceerd in 2015, vóór de klimaattop in Parijs, en bijgewerkt in 2018.