Our planet, Our future

O projektu

Klimatske promjene među najtežim su izazovima pred kojima se svijet danas nalazi. Naš je planet usred značajnih i ubrzanih klimatskih promjena koje su počele prije više od stoljeća.

Bolji zajedno!

"Klimatske promjene tiču se svih nas i svi možemo djelovati da bismo pomogli klimi, a time i vlastitom zdravlju i dobrobiti. Učiniti naše društvo klimatski osvještenijim znači paziti na to kako proizvodimo i koristimo energiju, razvijamo nove tehnologije, grijemo ili hladimo zgrade, pa sve do prijevoznih sredstava koje koristimo, proizvoda koje kupujemo, hrane koju jedemo i pakiranja koje bacamo. Moramo surađivati na razumijevanju izazova i razvoju rješenja tako da svi mogu dati svoj obol i nitko ne zaostaje. Udružimo se u brizi za planet i izgradimo budućnost kakvu želimo."

Frans Timmermans

izvršni potpredsjednik Europskog zelenog plana, Europska komisija (2019. – 2014.)

Frans Timmermans, Executive Vice-President for the European Green Deal, Commission (2019-2024)

Naš planet, naša budućnost.

Ovaj obrazovni alat razvila je Europska komisija. Utemeljen je na informacijama iz brošure “Naš planet, naša budućnost: zajedno u borbi protiv klimatskih promjena" prvotno objavljene 2015. prije Pariške klimatske konferencije i ažurirane 2018.