Éghajlat-politika

A CO2-kibocsátás-áthelyezés kockázatának jelentős mértékben kitett ágazatok és alágazatok 2021–2030-as időszakra vonatkozó jegyzékének megállapításával kapcsolatos módszertani választási lehetőségek

20/11/2017 - 12/02/2018
Cím

A CO2-kibocsátás-áthelyezés kockázatának jelentős mértékben kitett ágazatok és alágazatok 2021–2030-as időszakra vonatkozó jegyzékének megállapításával kapcsolatos módszertani választási lehetőségek

Szakpolitikai terület

Éghajlat-politika

Célcsoport

A konzultációban minden magánszemély, szervezet és hatóság részt vehet.

A konzultáció időtartama

2017. november 20. – 2018. február 12.

A konzultáció célja

Az Európai Bizottság azért indítja ezt a konzultációt, hogy képet alkosson az érdekelt felek és a téma iránt érdeklődő magánszemélyek véleményéről azokkal a módszertani lehetőségekkel kapcsolatban, amelyekről dönteni kell annak érdekében, hogy végre lehessen hajtani az EU kibocsátáskereskedelmi rendszeréről szóló irányelvben az ágazatok előre meghatározott kritériumok alapján történő kiértékelése tekintetében rögzített előírásokat és össze lehessen állítani a CO2-kibocsátás-áthelyezési jegyzéket.

Hogyan lehet részt venni a konzultációban?

Az átláthatóság érdekében a Bizottság arra kéri a szervezeteket, amelyek részt kívánnak venni a konzultációban, hogy jelezzék a Bizottság és a nyilvánosság felé, kit és milyen érdekeket képviselnek, és ebből a célból regisztrálják magukat az átláthatósági nyilvántartásban, továbbá fogadják el a nyilvántartott szervezetekre vonatkozó magatartási kódexet. Amennyiben egy szervezet úgy dönt, hogy a kérésnek nem tesz eleget, a Bizottság – a nyilvános konzultációk esetében következetesen alkalmazott elveinek megfelelően – a szervezet hozzászólását az egyéni hozzászólások között teszi közzé. (Konzultációs minimumkövetelmények, COM(2002) 704 és a Bizottság közleménye az európai átláthatósági kezdeményezésről szóló zöld könyvet követő intézkedésekről, COM(2007) 127, 2007. március 21.) Ha az Ön szervezete még nem szerepel az átláthatósági nyilvántartásban, ide kattintva regisztrálhat.

A beérkezett válaszokat közzétesszük az interneten. Kérjük, olvassa el a csatolt egyedi adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben tájékoztatjuk arról, hogyan kezeljük személyes adatait és válaszait.

A kérdőív megtekintése
Referenciaanyagok és a témához kapcsolódó egyéb konzultációk
Elérhetőségek

Európai Bizottság, Éghajlatpolitikai Főigazgatóság – B2. egység

E-mail: CLIMA-CARBON-LEAKAGE@ec.europa.eu

Postai cím:

European Commission
Directorate-General Climate Action
Unit B2
B-1049 Bruxelles/Brussel
Belgium
A hozzászólások megtekintése
A konzultáció eredménye és a további lépések